Bahaya Kentut....

17.3.10

Korang pernah kentut tak…hehehe…klulah kita nie kentut berbau kasturi tentu semua orang akan menyimpan kentut tu dalam plastic atau botol untuk buat koleksi..mcam minyak wangi…hahaha
Ia mungkin melucukan dan dianggap tidak masuk akal tetapi pegawai kesihatan persekutuan

Amerika Syarikat (AS) dijangka segera mengeluarkan laporan yang memberi amaran kepada umum mengenai bahaya kentut.

 
"Kentut, jika kerap dihidu boleh mengakibatkan sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronchitis dan sakit jantung. "Setiap tahun, kira-kira 130,000 rakyat AS mati disebabkan kentut dan ramai lagi menderita penyakit serius kerana terlalu lama terdedah kepada keadaan itu," kata seorang doktor yang bertugas dengan Pusat
Kawalan Penyakit (CDC) AS. Katanya, orang ramai mesti menyedari kentut sebenarnya merosakkan kesihatan orang lain. Menurut laporan yang akan dikeluarkan CDC, setiap tahun kentut menyebabkan 800 kes serangan jantung, 250 kes angin ahmar,30,000 lelah dan 50,000 kes sakit telinga. Disebabkan masalah makanan tidak teratur, kini ramai rakyat Amerika menghidap kembung perut.

 
Menurut laporan itu, purata penduduk AS kentut 14 hingga 23 kali sehari. Moral of the story : Elakkanlah kentut merata-rata. Ingatlah orang-orang yang tersayang!!

7 conteng-conteng:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

bahaya gak rupenye eh?
kan ke kentut tu bagus untuk buang angin? memacam hal sekrang ni kan?

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

uikkss...bahaya nyer bahana kentut ni..ahaks...

Klu ada org x pernah kentut..tu ada something wrong tu... :)

Melissa Mjb berkata...

salam kenal dari saya.

ble bace td ketawa guling2 la jgk td. mcm kelakar pon ade. tp tak sangka kn kentut ni membahayakan org lain. tp kalo kite xkentut pon kite yg sakit plak nnt. angin xkeluar. lg bahaya.

Zaidah berkata...

klu kentuk...alangkah leganyer...sebab ia merupakan satu kenikmatan...zai rasa tu kajian aje....kan bagus klu kentut...

aku junsu berkata...

yeke bahaya??baru dengar ni(^_^)

=MissRynn= berkata...

kalau simpan pun bahaya gak.. adehh..

Lynn Nasir berkata...

salam,

mmg bahaya kentut kalau ditahan2. baik lepaskan aje. tp. tgk dulu ada org ke tak kat belakang..kekeke!

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL