Imunisasi....

12.3.10

Dua hari lepas...balik sekolah, Nabilah bagitau yang dia kena injection kat sekolah...kedua2 blah tangan kena inject...cian aku tengok dia...aku tanya "sakit tak kak?" dia jawab "sakitlah ibu"

Pagi tadik waktu nak gie skolah agama, aku bebel jugak kenapa lambat sangat pakai baju tu...nanti van tinggal baru padan muka...dia kata tangan dia sakit...aku tanya "sakit kenapa plak" dia jawab "kan hari tu kakak kena inject...tulah yang sakit tu" cian plak aku kat dia...aku plak lupa nak tuamkan masa dia kata dia kena inject...menyeringgai dia...yang aku ingat...masa aku darjah satu aku kena inject sekali aje...adeker nabilah miss imunisasi masa gie klinik...rasernyer tidak sebab aku still hantar nabilah gie klinik sampai dia berumur 5 tahun..lamenyer tu...pastu aku stoplah..penat weh..hantar gie klinik lama menunggu tapi checkup kejap aje..



cuma skarang nie berat Firas tak naik2...dah dua bulan maintain aje.. 8.5kg..mcm mana nie Firas..nak kata tak makan..makan jugak...nak kata kurang menyusu...menyusu maintain jugak...tapi nurse kata dia nak ringankan badan ...nak berdiri sebab tu tak naik dianyer weight...yang penting dia sihat dan masih ideal...doa2lah Firas cepat jalan..mcm abangnyer Nabil 10bulan dah pandai berjalan...senang skit kalau dah pandai berjalan...gie memana tak yah nak dukung lagi...klu letak dalam keta sorongnyer pun bukannyer nak...asyik nak merangkak dalam stroller tu nanti...

1 conteng-conteng:

mamalieyna berkata...

siannye kakak nabilah..sakit la tu!

anak kita dh nak msuk setahun pun belum leh berjln lg..huhu..lmbt sket la ni..

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL