Kenapa yerk...

26.3.10

Dah berapa hari dah Firas bangun awal pagi seawal pkul 5.00 pagi...padahal dia tidur lewat around 12.30 hingga 1.00 am...tak bleh bukak lampu....kena matikan lampu semua baru dia tidur...pas tu ibunyer bangun masak untuk bubur dia...dia pun bangun jugak...aduh...klu Firas dah bangun susah nak buat kerja sebab dia akan mencapai dan akan buat sepah kat dapur...so aku bagilah dia mangkuk ngan sudu...suruh dia main...habis diketuk2 plak mangkuk tu...nasib baik tak kaca...klu kaca dah lama pecah...





lagi2 klu nampai aku nak iron baju...mesti dia menyibuk...kena dia tunggu tidur baru bleh iron baju...tapi klu dia dah tidur lambat so macam mana tu...pepagi butalah aku bangun iron baju skolah kakak n abang...n baju kerja aku n asben....

klu nabilah sambil buat homework bleh sempat lagi tidur...ada2 ajelah korang nie...

2 conteng-conteng:

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Sama cam Qis..
Ktorg x yah pasang Alarm dh..
Qis dh mmg jd Alarm ktorg..
Kul 5am..mmg dh bgn..
Mlm tido lewat / awal..tp bgn ttp awal gak..huhu..

Maybe budak2 mmg suka ketuk2 apa benda yg ada kat tgn..
Qis pon cam tu gak..
ketuk2 kat lantai..
Tp ktorg ni tinggal kat Apartment..
Klu ketuk2 kat lantai mmg dgr lah jiran kat bwh..kang kena marah plak oleh jiran kat bwh.. :)

Zaidah berkata...

yerlah qis...kekadang nie memang diorang jadik alarm kita..senang takyah nak kunci jam...

tulah pasal....selain suka mengetuk...skrang nie dah suka mengemas lah plak...aduh...pening...tiga orang anak ade tiga perangai

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL