Pepagi aku dah Hangin....

9.3.10


Pepagi lagi aku dah hangin...korang belajar bawak keta, ada tak instructor tu kata klu kata lorong kanan untuk memotong n kenderaan yang laju aje...tapi macam mana plak klu keta yang dibawak lebih lambat daripada keta lembu...ade tiga laluan...klu ko nak slow gunakanlah lalun tengah atau kiri sekali...nie tidak..gunakan jugak laluan kanan..dah semua orang terpaksa memotong ikut laluan kiri sebab ko dah bawak keta lembab sangat...aku yang kat belakang punyalah curious apasallah keta depan aku nie asyik brek aje...n then perlahan...rupanyer ade keta yang bernombor pendaftaran BGTXXXX bawak keta 60km/j di highway yang had kelajuan 90km/j... tak sengal ker tu namanyer...dah jadik jammed kat laluan laju tu gara2 keta nie...marah tak orang...semua orang nak rushing gie kerja..ko bleh bawak keta macam evening driving plak...ader patut....memang tak patut...ke drivernyer tak ade lesen...klu ko bukan orang Johor aku maklumlah tak tahu jalan tapi...klu tak tahu jalan pun ambiklah side yang kiri sekali...ha kat situ ko nak drive keta lebih lambat daripada siput babi pun tak ade orang marah tau....


dahlah macam tu...lepas aje Skudai...jammed plak...apasalah nie...rupanyer ade keta rosak kat kubur Cina sebelum sampai Kemayan City (shopping mall yang tak siap2 tu)...laaaa...itu aje..jammednyer punyalah panjang...aku rasa kat JB nie klu semut mati pun jammed mcm nak gila....

jammed aje...




aik...kat sini lengang plak..nie lepas Tmn Johor

Nasib baik punch card aku still hitam lagi...so Alhamdulillah...sempat sampai opis...:)jangan mare klu ade antara korang yang terasa...sorry....

2 conteng-conteng:

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

hehhe..
sy selalu gak jumpe org2 bwk slow line kanan ni..nak2 lagi time hubby drive
tp hubby sy tu if tak ade emergency dia wat derk je..but, if time ade hal yg penting, siapla kete depan tu kene horn n kene lampu tinggi sekali (if mlm la)...

sy pernah g JB..jem teruk juge ye..nak2 time org nak balik keja..haihh

Zaidah berkata...

skrang nie kat JB memang jammed merata...banyak yang buat jalan...attitude pemandu tu mcam manalah agaknyer...ker dia main hentam aje bawak keta...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL