Sambutan Maulidur Rasul di Opis

5.3.10

Pagi nie sehingga pkul 11.30 am ada Sambutan Maulidur Rasul 1431 H dengan tema Memantapkan Ukhuwah, Memperkasakan Ummah. Majlis ini adalah anjuran Biro Kerohanian HQ Club serta kerjasama Bahagian Pembangunan Korporat..Tahniah diucapkan kerana menjemput penceramah yang tidak kurang hebatnyer yang memberi banyak input tentang Kelahiran Baginda Nabi Muhammad serta sunnah2 yang perlu kita ikut serta serba-sedikit tentang perjalanan hidup nabi.

tengok tu siap ade bunga telur lagi...sape punyalah tu yerk...


daripada itu...setiap staf dapatlah sebiji telur pindang...teirma kasih yerk...




majlis dimulakan dengan berselawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W dengan diiringi oleh kumpulan marhaban yang diketuai oleh Ustaz Asri bin Wahab






Penceramah adalah Ustaz Tarmizi bin Hassan yang mengajar di Sek. Keb. Senai Utama ...orangnyer comel aje..tapi inputnye umphhhh...




staf sedang khusyuk mendengar ceramah....





habis ceramah...mcm biasa aktiviti menjamu selera...lagipun dah kelaparan sebab tak b'fast...jemput makan...Bismillah..



Alhamdulillah...kenyang...hmmm...sedap menu ari nie..tak leh ambik banyak..nanti gemuk....hihihi...

3 conteng-conteng:

mamalieyna berkata...

meriah majlisnya...wuu bestnya makan2..hehe..

Zaidah berkata...

nie cuma untuk staf ibu pejabat aje...klu termasuk semua staf kena kos lagi besar...klu ade majlis mesti ade makan...tu wajib muakad tu.. :)

pak dogol berkata...

salam dari pak dogol..

'golongan muda' berpendapat sambutan maulidur rasul adalah bida'ah..

memang benar dan bergantung menurut matlamat..

adapun majlis yang diadakan ketika ini bukanlah umpama sambutan 'happy birthday'..

tetapi ia adalah lebih menjurus mewujudkan ukhwah dan silaturrahim di antara masyarakat yang kini semakin longgar..

menurut 'imam yang empat'..

apa sahaja yang menhurus ke arah kebaikan maka ianya dipandang bida'ah yang baik..

rasanya komen pak dogol ni macam terkeluar dari topik je zai..

muahaha!

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL