SEMALAM HARI YANG KACAU BILAU..

24.3.10

yang aku gatal sangat nak mohon untuk tukar position daripada non academic ke line academic....apa keslah..pastu...kacau bilau nak fikir buat keputusan sebab pentadbiran nakkan resultnyer sebelum zohor..wooooo...sudah kacau dah...klu aku join academic...kena ngajar...kena mulakan kenalan baru...letih nak berpindah lagi...jauh skit dari tempat kerja skrang...n yang tak gemornyer immediately kena bertugas...so setelah ditimbang tara...di tolak campur...di darab n bahagi...pas tu mendengar pandangan pelbagai pihak...so ngan rasa hormatnyer aku call pentadbiran bagitau yang aku menolak position tu n kekal ngan position skrang....bagilah peluang kat candidate yang telah attend interview tu..penat..mesti diorang mengharapkan agar diorang dapat position tu...atau kemungkinan besar diorang masih fresh n blum ade sebarang kerja...peluang kat diorang untuk menimba pengalaman...baik betul aku niekan...baik ker..atau aku aje yang  perasan.....  memang klu mengajar career development tu bagus....tapi aku lihat dari persepi lain kat non academic pun ok what...semuanyer ade pro n con...ape2 pun wishkanlah aku semoga keputusan yang aku pilih adelah tepat...tima kasih kat bos aku kerana memberikan pandangan yang positive kat aku...thank you ...

btul ker aku confiused...tak lah kot...

7 conteng-conteng:

LYaFRINA berkata...

ahhhaoiiiii...
kalu bab2 brada d psimpngan dilema ni, mmg ssh kan..
taku stiap kputusan y kita ambik nti akn makan diri @ tgal pyesalan dlm hati..
Tp just thinking +ve jer zai, ikut kata hati.. gerak hati.. itu lbh tepat... Better ikt kmampuan diri.. apa2 pun gud luck zai... di ats stiap kputusan tu psti y tbaik utk zai..
OK.. cenyum2 sokmo!!!

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Yg penting ikutkan kata hati..
Hope keputusan yg di buat..
adalah keputusan yg terbaik!!!

Siti berkata...

bagusn-bagus..bagi peluang kat org lain..
apapun kena buat keputusan yang terbaik tuk diri kita...

susah kalau berada dipersimpangan dilema nih. siti selalu solat istikharah..

Zaidah berkata...

insya Allah...tapi keputusan telah dibuat dah semlm...pening jugak tu..

tak sempat dah siti nak solat istikharah...ptd nakkan resultnyer dan tu klu bleh...hehehe...

Ain berkata...

moga itu keputusan yang terbaik untuk zai...

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

adui..if bab2 kerja ni..mmg pening skit nak buat pilihan..
besnye zai dpt pilihan camtu


harap2 keputusan zai buat tu adalah terbaik..:-)

Zaidah berkata...

alhamdulillah...semoga itulah keputusan yang tepat buat zai...insya Allah dan klu zai tak nak pun mesti ade hikmahnyer...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL