Pecah Lagi.... :(

30.3.10

Semalam hari yang memenatkan aku...mana taknyer...balik rumah terus masak...buat bubur Firas...basuh kain...lipat kain...basuh pinggan...buat BF...last2nyer pkul 10.30 aku dah lepak...tu blum iron baju anak lagi...aduh...ponatnyer....



tapi bukan aku nak citer tu sebenarnyer..hehehe...intro aje...semalam jugak Firas telah memecahkan tiga barang kat rumah...pertamanyer cenderhati aku yang dihadiahkan oleh student satu ketika dulu...kemudian penutup pasu yang memang aku letak pelbagai khazanah purba kat dalam tu...n yang ketiga dia telah memecahkan sebijik cawan aku....sebelum dia pernah memecahkan pasu kecik yang aku letakkan kat dalam rumah comel...n tangkai cawan...aduh....asyik pecah aje barang...sekarang nie dia dah pandai menarik2... alas meja...tu yang terpaksa aku lipatkan alas meja tu...last2 nanti ibu Firas nie tak yah letak alas meja....nanti nampak togel plak meja tu tak beralas...pening den...dahlah semalam berhujan...balik kerja...kita layan ajelah...






penutup pasu aku pun turut pecah

khazanah purba kala

4 conteng-conteng:

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Hohoho..
Sama gak lah ngan Qis..
Setakat ni dh 2 gelas kaca di pecah kan..

Maybe diorg ingatkan menan..
Redha je lah.. :D

Ain berkata...

kalau ada anak kecik mcm tu la kan....

takde can nak hias rumah dan pakai barang kaca yang cantik2....

Zaidah berkata...

memang betul...tak leh letak ape2 pada dia mainan semata...:)

LYaFRINA berkata...

hehhehehhe..
biasala budak2 dia mg suka tarik2 brg.. stakat ni kat rmh xde apa2 lg y pecah.. asya tu cuma suka tarik alas.. tp kalu pegi pasaraya dkt y brg2 kaca.. mmg takot.. sbb asya ni spesis tgn laju.. cpt j sambar.. haritu skali.. hbis botol jeruk ikan dkt kdai keropok jatuh,.. bteraburan.. xleh kuis dgn tagn.. dgn kaki dia guna..

**tp kalo brg2 kaca tu takut sketkn.. tkut nanti serpihan2 dia tkena plok dkat ank.

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL