PERBEZAAN ANTARA ISTERI DAN ‘GIRLFRIEND’

17.6.10

PADA PANDANGAN SEORANG SUAMI
gambar google

¤ isteri macam tv, ‘girlfriend’ macam handphone.  Dirumah tengok tv, pergi keluar bawak handphone

¤ Takde duit jual tv, ada duit beli handphone baru

¤ Kadang-kadang seronok tengok tv, tapi selalunya masa banyak habis main handphone
¤Tv percuma sepanjang hayat, tapi handphone kalau tak bayar servis line, talian akan ditamatkan serta merta.

¤ Tv saiznya besar, berat dan buruk, tapi Hp ‘cute’, comel, ramping dan banyak butang boleh picit dan boleh dibawa kemana-mana pada bila-bila masa saja.

¤ Kos penyelengaraan tv murah aje, lagipun jarang rosak, tapi Hp.. mak oii.. mahalnya selalu meragam plak tu.

¤ Yang sadisnya Tv ada remote control, tapi Hp takde

¤ Cuma satu je kelebihan Tv, takde virus. Tapi Hp… sekali kena virus habislah!


JADI…. JANGAN PENING KEPALA, PILIHLAH TV ANDA. KALAU BOLEH YANG PLASMALAH YA…..


KUANG…. KUANG…. KUANG…

8 conteng-conteng:

kasih suci berkata...

uwaa...sedihnye bile ada perbandingan sebegini...huhuhu

LYaFRINA berkata...

kih..kih..kih..

unsur lawak y b;h dguna pakai//
dan blh jadi panduan hidup gk ni..tp kna paham betul2 la

Ain berkata...

jangan beli tv plasma, nanti dia tak suka senang dia campak....

hahaha....

just joking....

sarah shafie berkata...

hehe..punya maksud yg mendalam..

Zaidah berkata...

kasih suci: walaupun dibuat perbandingan macam tu...tapi mempunyai maksud yang mendalam...


lya: yer betul...ade maksud tersirat di balik yang tersurat...


ain: kena beli tv batu atu besi baru dia tak bleh campak...hehehehe


sarah: yer betul....kena faham bebetul...

shila ariff berkata...

skrg kan dah ada LCD tv..so, walaupun besar..dah nipis n ringan skit kan..huhuuhu..

p/s: that's why kaum2 hawa di luar sana kena le sentiasa beringat..jaga makan anda n senaman..(tapi aku sendiri malas nak jog..)..huhuhu..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

ekekeke..lawak...
mempunyai maksud yg mendalam tuh..hikhik.. ;)

Zaidah berkata...

shila: yerlah..bila sebut pasal makan memang no. 1...tapi sebut pasal nak jog...heeee...kenapalah malasnyer....

lily: klu diberi pilihan nak yang tv plasma tu...hehehe...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL