Bawak Rotan....

2.8.10

Aku memang perasan anak aku si Nabil tu...memang asyik bercakap n suka bertanya....berbanding Nabilah yang memang tak banyak bercakap suka buat kerja sendiri n jarang bertanya....

Kalau Nabil memang suka bertanya n nakal...klu disuruh buat homework...macam homeworknyer tu banyak...asyik main aje...homework tak siap2....klu bleh setiap 1/2 jam nak tepon ayahnyer aje....asyik suruh ayah balik cepat...kejap2 tepon tanya ayah kat mana...mcm manalah bil tepon aku tak banyak....siap hafal lagi tu no. tepon ayah...


ade satu petang tu dia cakap ngan aku
" ibu...teacher pesan...esok bawak rotan"
" rotan....? nak buat ape rotan"
"teacher kata nabil nakal...sebab tu teacher pesan bawak rotan "
" baguslah...nanti ibu kasik teacher rotan buat rotan nabil...sebab nabil nakal kat skolah kan"
" klu kena rotan bagus jugak...hehehe"
" ibu nie jahatlah.....huhuhuhu"

12 conteng-conteng:

idah @mama izzya berkata...

hahha kelakar betul..
cikgu pesan tu sbb nak suh dia tak yah nakal2 lagi..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

haha...ad ek cikgu pesan camtu

Lynn Nasir berkata...

alhamdulillah dapat mak yg sokong dan paham 'ayat' cikgu, dibuatnya mak yg take serious dan sampai nak gi sekolah saman cikgu..kan naya..

Fieza79 berkata...

hahaa kelakar tu ayat..! pandai cikgu tu berkias...hehee

AshAnas berkata...

pandai cikgu tu berkias dan alhamdulillah la ibu nabil faham... kih2... buatnye diserang cikgu tu, naya... haha...

zue @ annaleeya berkata...

heheh... ader gak cmtu erk... pandai ckgu nabil.. ader makna tersirat tuh...

Intan berkata...

Ekeke...takpe niat cikgu tu baik.

Semoga kita sebagai ibubapa sentiasa prihatin dan berbincang dgn cikgu anak2 kita demi kebaikan mereka juga :)

ch@ berkata...

haha comel je. kalau ibu yg tak matang, mau dah buat report polis tu.

rATu kEBaYA berkata...

mintak rotan utk rotan diri sendiri ye.. hehehe.. bagus.. cikgu pun bagus suruh ububapa yang supply rotan dari rumah..

Hamizah berkata...

nasib baik cgu xsedia awal2..kalau x teruklah nabil ye..hehehe

Ain berkata...

elok jer nabil sampaikan pesan cikgu dia....

hahaha....

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. berkata...

haha pandai la nabil sampaikan pesan cikgu dia..takde risau2 apa makna cikgu dia ckp tu..hehehe budak2 kan..memang la lurus...anak bujang lin pun mcm tu la..dah nama nya lelaki, byk la alasan bila soh buat homework tu..anak zai suak ultraman ek..sama la anak kita~~~ hehehe

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL