Gajah dan Harimau Kenapa Tak Sumbat Jugak

19.10.10

Aku memang hangin satu badan semalam.....aku bagi nabilah n nabil sedas dua...aku suruh diaorang mengaku dengan sambil aku menghayunkan rotan....lastnyer

" nabil tak buat..."
" kakak yang buat ...kakak tahu kakak nakal...."
 nabilah telah menyumbat lubang bilik air berus toilet....dah menyebabkan bilik air aku banjir...pantang bukak air skit...bertakung semua airnye actually seblum tu dah memang dah tersumbat dah kat bilik air tu tapi cuma bila kita simbah berbaldi air barulah dia bertakung ....tapi semalam memang tak bleh nak di selamatkan.....

aku call asben bila dia balik mintak dia tolong settlekan toilet tu.....so bila asben balik rumah dia yang settlekan tak sampai pun 5 minit dah keluar semua barang yang terdapat kat dalam lubang tu...patutlah tersumbat...ade cebisan kain, serpihan mug yang anak aku pecahkan...belum lagi berus gigi diorang...berus toilet...berus sabut aku yang diorang hilangkan....patutlah air tak bleh lalu...klu gajah n harimau tu bleh masuk...memang diorang sumbatkan jugak kat dalam lubang bilik air tu....

asben aku kata klu panggil plumber mesti dia charged RM150....nasib baik asben tahu cara nak keluarkan....


18 conteng-conteng:

idah @mama izzya berkata...

iiu mcm2 dorg sumbatkan dlm tu..mesti nak ttp kesalahan dorg ngan msukkan kat situ

az rina a.k.a jaijina berkata...

ala, kecian nabilah & nabil..betullah kak, kalau panggil plumbing tu mau die sembelih kaw²..

erienz berkata...

bijak tul anak ko kak..ha3 nk gelak aku baca citer ko...

EIJAM'S FAMILY berkata...

lawak lah.. klu saya pun hangin satuu badan.. huhu pandai sungguh bebudak tue..macam2 disumbat yerk, nasib baik hubby pandai betulkan klu x melayang fulus

LYaFRINA berkata...

aduhhh.. macam2 anak2 kita kan.. smpaikan mug pun ada.. rasanya mug tu pecah n dia flush dlm toilet cz takut kena marah...

ermm... anak2 kan.. macam2 gayanya.. samala nk layan si asya tu mcm2 perangai :- )

rATu kEBaYA berkata...

ooo... samalah dengan rumah akak zai.. segala macam disumbat kat dalam lubang bilik air tu.. ni pun tgh tgu plumber dtg.. husben dah try buat tapi tak lepas..

shi3la berkata...

wahhh garangnyer ko kak...takuzzzz...nasib tak terkencingg bebudak tuhhh hahhh kener sergah ngan ko kak oii...hahaha

Mamamya berkata...

iskh3....mcm2 ada dlm tu kak...budak2 mmg cam tu kan...suka beno main kat bilik air...pastu mcm2 lah projek 'mega' yg dia org buat...

akal anak2 ni kdg2 di luar jangkaan kita...

sabar je lah kak... ;)

Zaidah berkata...

@idah @mama izzya diorang takut kena marah sebab tu kata tak tahu....

Zaidah berkata...

@az rina a.k.a jaijina memang kena sembelih jina...kot2...siap masak rendang lagi tu...mahalll

Zaidah berkata...

@erienz semakin besar semakin banyak perangainyer...

Zaidah berkata...

@EIJAM'S FAMILY ayah diorang tak bising..zai aje yang bising...tulah klu bleh kuali n periuk pun nak sumbat...tu belum sabun berapa banyak yang hilang jatuh kat dalam tu

Zaidah berkata...

@LYaFRINA semakin membesar smkin bijak gayanyer lya..naik penat nak melayan....nak tunggu citer pasal asya plak nanti...

Zaidah berkata...

@rATu kEBaYA panggil plumber mahal kat..tu yang selagi bleh buat sendiri buat dulu..klu dah tak bleh nak buat macam mana kan...bebudak nie kekadang dah kita pesan banyak kali tapi memacam disumbatkan....bila ditanya jawabnyer tak tahu..n tak buat...

Zaidah berkata...

@shi3la klu terkencing aku suruh aje diorang tu basuh sendiri ataupun sunat lagi sekali...hahahaha....

Zaidah berkata...

@Mamamya betul tu mamamya....banyak sangat projek mega yang diorang planning...kekadang memang penat n lenguh kaki nie nak mengejar n lawat side...hehehe

Hamizah berkata...

selamat duit..

~Siti Hajar~ berkata...

kesian nabila kn sedas..huhu...xpe pgajaran utk dia..

sama anak sy tu akak, kalu mandi srg2 xpe tp klu mandi ramai2, huru hara jadinya bilik air, dgn sympoo hbs sbotol, ubat gigi kempis hbs..hish! mcm2 lg la..huhu

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL