Aku Bukannyer Group 'Elite'

26.11.10

Peperiksaan SPM sedang berlangsung....kepada adik2 yang tengah periksa tu jangan tension2...jangan pning 

kepala....bawak bertenang.....bebanyak berdoa agar dapat menjawab ngan tenang n penuh khusyuk....n semoga mendapat keputusan yang cemerlang, gemilang dan terbilang....pastu bleh beli ikan sembilang masak asam pedas sedapkan....merepeklah plak...


Bila musim n demam peperiksaan ni...aku teringat masa aku sekolah dulu....klu tingkatan yang ade peperiksaan besar macam SRP atau SPM mesti sibuk buat ulangkaji n kelas tambahan....so akupun tak ketinggalan....

Masa aku nak ambik SRP dulu...cikgu ade buat kelas tambahan...n yang ade plak main pilih2 student yang ade chance dapat straight A dapat masuk group elite .....group elite nie hanya untuk mereka yang pandai aje.....macam aku memang tak dapatlah masuk group tu..bleh merendahkan peratus sekolah aje....


Aku rasa tentunyer student yang tak dapat masuk group tu termasuk aku akan rasa tersisih n berkecil hati.......kita orang pun nak pandai jugak....memang jeles...so senarionyer orang yang dah memang pandai semakin pandai kerana diberikan pelbagai formula mudah untuk menjawab soalan..habis tu yang group kita orang nie macam mana plak....sedihkannnnnnnnnnn.... oleh itu jangan marah klu peratus student yang mendapat baik tak ramai...huhuhuhu

p/s gambar oleh en. google

4 conteng-conteng:

az rina a.k.a jaijina berkata...

ishk, betulah zai..yg pandai makin pandai..ade plak elite tak elite macam tu kan..

org, kasilah campur kan..yg mane lemah, yg pendai tu leh ajar..isk, tak patot betol..

rina pon same, tak tergolong dalam kumpulan elite, tu pasal macamsentap ajekan, kuikui..

sarah-najwan berkata...

ni isu biasa di skol..
murid yg kene sedar sendiri
sama ada dorang nk dok kelas elite
atau tak..

taku nati..dorang yg xsama level dlm satu kelas..xle nk catch up yg group elite tu..mereka juga yg rugi

jgn rasa tersisih..jdkn motivasi..

JUE berkata...

Salam kak zai.

Kue pun dulu bukan dalam group elite. Tapi x pe...janji fames! hikhikhik...

Entry terkini: Aku Anak Selangor LAGI

Tanpa Nama berkata...

Sup everybody, nifty website I have found It quite accessible & it's helped me so much
I hope to be able to give something back and assist other people like this board has helped me

_________________
[url=http://iphoneusers.com]unlock iphone 4.2.1[/url]

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL