Tutorial Buat Cursor Perkataan Mengorbit

28.12.10

Tutorial ni aku dapat masa buat BW kat blog C.A a.k.a CECOMEL terima kasih yer....so atas permintaan Cik Idah kita so aku terangkanlah skit macam mana nak buatnyer....

Langkah 1
download dulu script html tu kat SINI...pastu save kat notepad...


Langkah 2
bukak seperti berikut
design>page elements>add gadget>html/javascript
pastu korang copy code yang telah korang download tadik n pastekan kat situ....


Langkah 3
korang carik code 


;(function(){
var msg = "Buh Perkataan yang hangpa nak dia ikut dan pusing2 kursor hangpa di sini";
klu dah jumpa...korang tukarlah perkataan tu ngan perkataan yang korang suka...

Langkah 4

Korang bleh tukar warna n jenis font yang korang suka seperti

font-family: 'Times New Romance';
color: #0224FE;
pastu size diameter dan sebagainyer....klu dah puas hati korang SAVE... SELAMAT MENCUBA


9 conteng-conteng:

cik dah ganu kiter berkata...

hehe tq..tq..
byk btl yg kak zai tahu kan..ish..ish kena berguru nih...

sarah-najwan berkata...

terer gak awk bab tutorial ni yer..hehe

saya gak penakut it nih..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

wah bagus2 nanti free2 leh torai ni

ayang berkata...

ok tq 4 da info..
hehe sedang mempraktikkan ilmu best cam nie.. hehe

AngahSayang2314 berkata...

eh macam mana tueee apa pun cuba paham kan betul2 balik thanks kak

eB@mamaAerish'n'Aed berkata...

mmg comel :)

CECOMEL berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
CECOMEL berkata...

Terima Kasih sudi mengembangkan ilmu. Sama2 berkongsi pahala :-)

εïз mummyHaza εïз berkata...

wahhh best ni.. terima kasih atas ilmu tu.. wink..

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL