Sungguh Gembira Bila Berkongsi Bersama BF

29.3.11

Betul ker ayat aku tu....entam ajelah labu....tapi memang aku rasa gembira bila ade ibu baru yang mempunyai perasaan yang sama ngan aku untuk BF.... selagi mampu aku akan membantu rakan sekerja kat opis aku nie...segala ilmu yang aku tahu tentang BF akan aku curahkan...syabas untuk Rafizah kerana mengambil keputusan yang bijak untuk BF kan baby dia sehingga sekurang2nyer dua tahun....cuma kekadang aku selalu bagitau kat dia...mental kita kena kuat kerana tak semua orang faham ngan apa yang kita nak...almaklumlah pandangan sinis rakan yang tak menyokong BF nie kita kena tahan...segala dugaan n ujian pasti kena tempuh...kena positive...n klu bleh ignore ajelah kepada mereka yang selalu menyokong FM...cewahhhhh.....
Rafizah Rafie
inilah rafizah...

adik akupun BF setakat nie...alhamdulillah Fawwaz dah ok dah cuma dia tak mahu hisap menggunakan nipple ibu dia...padahal nipple ibunyer yang tenggelam tu dah pun keluar terpaksalah adik aku berkorban menggunakan puting silicon tu untuk disarungkan kepada nipple dia...dah lah tu....orang kata baby lelaki kuat menyusu...kebetulan fawwaz memang kuat menyusu....lagipun susu ibu kan cepat hadam...berbanding FM....

aku cuma nak menzahirkan rasa kegembiraan aku kerana aku lebih suka klu lebih ramai lagi ibu2 yang BF.....perjalanan aku ade 3 bulan lagi...Ya Allah....permudahkanlah segala urusan ku...Amin

10 conteng-conteng:

abah dan mak haqq berkata...

chiayok...!!!
kak zai dan kak fizah..!! :)

Mama Gee berkata...

suka juga nk bf...tp baby takde lg...

~Siti Hajar~ berkata...

sy still bf lg, Danies skrg dh 2 thn 8 bln...bangga bl dpt bf hga anak dh besar..hehe

Panglima Muda berkata...

berkongsi bf ?

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

bagus2...kongsi ilmu tak salah..nnti tunjuk ajar dia sampai berjaya susukan anak k ..:-)

Ummi Ummair berkata...

mmg pn kak, kita akan rasa bgga bila ada ibu2 lain yg menunjukkn minat utk ikut jejak lgkah kita.sy kt ofis alhamdulillah, kwn lelaki pn ada yg bminat n turut mengajar isterinya apa yg saya beritahunya.

nieda berkata...

say yes to breastfeed...anak saya Humaira pun BF, tak pernah campur dgn formula milk, sekarang dah 22 bulan, another 2 months to complete my mission. Memang banyak cabaran bf, tapi bila baik niat kita semuanya dipermudahkan..insyaallah..

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

bakal ibu nak komen pun tak tau... apa yg selalu org ckp & baca itulah yg terbaik

sarah-najwan berkata...

sgt bagus BF ni..
dulu zmn2 saya anak kecik..xkenal blog2 ni..rugi deh..

skrg ni sarah dah lebih 2 thun..masih mnyusu lagi walau air susu rasanya da kureng..sebelah aje pulak tu..yg satu lgi da kering..

Citarasa Rinduan berkata...

kak zaidah..
cayalah..chaiyok2...tentu anak2 bangga ada ibu sepertimu

PS; thanks sebab beri sokongan moral sepanjang ayu di duga...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL