Patut ker Tak....

28.4.11

Ibu tak tahulah sama ade memang macam tu atau pun klu kat tempat lainpun sama...semalam petang masa ibu nak ambik nabil n adam kat taska...teacher diorang bagi bil untuk bulan april...bila check banyaknyer jugak yang kena OT....pada ibu mungkin di anggap banyaklah walaupun hanya RM12 ringgit untuk charges nabil n adam...

biasanyer OT dikenakan bila parents ambik lambat melebihi pukul 6.00 petang...bayangkanlah ibu bekerja kat jb rumah kat kulaijaya...in case on the way nak balik tu jammed dah tentu lebih pkul 6.00 baru sampai....klu setakat lewat 10 minit ker ibu tak kisah klu taska nak charges...tapi nie tak...lewat 2 atau 3 minitpun dah charges sorang anak seringgit...dua orang dah dua ringgit....bukannyer sengaja nak ambik lewat....sebelum nie owner taska tu tak berkira sangat klu lewat 2 3 minit....bulan nie nyer bil dah kena charges lah plak....
bukannyer ibu tak pernah hantar anak gie taska...masuk kali nie dah tiga taska ibu hantar...klu telephone mesti alasannyer dia dah bagi yuran murah....memanglah...tu kita tak berkira...klu dia berkira ibu pun berkira jugak kenapa nabilah yang transit ajepun dikenakan charges penuh....klu taska lain untuk student yang transit dikenakan RM60...kekadang pun nabilah n nabil tak makan tengahari kat taska....sarapan memang tak disediakan kat taska tu...klu kita tak bekalkan biskut ker ape ker...memang bebudak tu kelaparan menunggu sampai tengahari baru makan.....

memang geram.....

30 conteng-conteng:

♥MiZz-siHa♥ berkata...

kesiannye la klau dgr bdk2 nie kelaparan..
tp,xkan la 2,3 miint lewat pon nak berkira kan..xpatut..

Amiizaa2001 berkata...

Zai, kita alami nasib yg samalah :(

Mieja transit ali rm120 sebulan
tapi bab lunch memang makan sama2 dgn allysha...tk kacau nesery. lepas tu hantar ke nesery pon lambat dlm pukul 2.30ptg. ambik dlm 6.30 plg lewat.

Td bdk nesery tu sound, akak kena byr ot tau sebb lebih pukul 6pm, pastu kita tanya dia transit shd be pukul brp? dia jwb pukul 12.00. OK, akak htr pukul 2.30pm, so ada baki masa byk lagi tu..tk kan ler berkira....dia jwb, saya kerja sampai pukul 6ptg...

eiiiii gerammmmnyaaaa.....berkira sungguh...

dan dan tu mieja sms boss dia....sbb boss dia yg kuorkan arahan...kena byr ot rm10 wpun tk sampai 1jam setiap hari. lg cekik darah...

Zue AnnaLeeya berkata...

mak aihhh... terukla klu gitu zai... kiranya owner taska tuh mmg berkira sgguh yer.. zue pon htr airel kt taska... tp charge OT tuh klu melebihi kol 6.30 ptg...

maszmadi berkata...

ai, xkan lah lewat 2 3 minit pon nak charge?? bukannyer lama sangat pon.....

masz sekarang antar aisha kat umah orang, n orang tu pon x berkira sangat, alhamdulillah... tapi taun depan nak kena antar Taska la pulak coz dah dok umah lain, jauh pulak nak antar kat umah sekarang nie.. huhu, kompem akan ada extra charge coz nak dari KL ke Rawang jauh gak tu.. isk

Normaliza berkata...

alamak..saya baru bulan ni stat amik yamin kul 6 & kadang2 terlewat dalam 5 minit. sebelum ni mmg amik sebelum kul 5.30ptg sebab masuk keje kul 8pg. bulan ni stat masuk kul 8.30pg & balik kul 5.30ptg.

Berdebar pulak nak tunggu berapa la kena OT..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

X PATUTLAH MCM TU KAN..
TAKKANLAH 2 3 MINIT JER PON NK BERKIRA..KITA DGR PON GERAM GAK..

fiza berkata...

Lor...siannya dorang. Mcm saya lewat 2-3 minit tak der plak dorang charge. Bayaran utk nirsery skang makin mahal kan...huhuhu...

Latest: Patutlah SEDAP, Kopi campur gelatin babi rupanya

bArdbOO berkata...

teruknya taska tu..itupon nak berkira..ntah apa2 la..
Jom Lawat: Blog Bardboo DAN Sweet Child
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Kenangan SKPT2 berkata...

berkiranya ..

ainnoraini berkata...

itu nak untung lebih...nak kaye cepat la tu...bukan niat nak membantu sesama umat...setakat beberapa minit pun nak berkira ke...

nasib baik mase anak kecik2 dulu company ade sediakan taska...mmg berbaloi2 bayaran dia...

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

kalu setakat 1 2 minit tak pe lagi...tapi kalu 30 minit kita pun boleh terima kalu OT..macam kat sini kalu lambat amik pengasuh dah tpn2 parents dah sampai tak senang duduk..nak tak nak kena suh orang lain amik kan dulu..ish..mungkin mereka ada hal lain..tapi kadang2 kena consider juga dengan masalah jem

Ila berkata...

cari jer taska lain..kita parents ni kita bagi yg terbaik utk anak2 kan..

ayu berkata...

terlalu berkiranya....tak patut la mcm tu..

munna berkata...

mak aih ..2 - 3 minit pun nak berkira..kedekut betul tauke taska tu...

Hamizah berkata...

ssh juga bila terlalu berkira..
halal ke apa dia charge tu?hehe

Adyshariz berkata...

x patut langsung...masa sblm hantar ..taska ada bg tau ke lmbt seminit kene caj..? tang x bg anak makan lg la kejam

zaidah berkata...

@♥MiZz-siHa♥sebelum nie setakat 2 3 minit memang dia tak berkira....

zaidah berkata...

@Amiizaa2001lagi kes mencekik darah sampai kering nie mieja...ikutkan diorang nie bukannyer balik rumah...tapi duduk kat situ...pun berkira...

zaidah berkata...

@Zue AnnaLeeyaklu lepas pkul 6.30pm tu memang considerlah kan...nie macam nak pancung kepala

zaidah berkata...

@maszmadibetter sebelum hantar tu masz tanya dulu macammana ngan ot ngan sbagainyer..klu tak jadik macam kitaorang nie...hampeh...

zaidah berkata...

@Normalizadepends ngan taska kot...ade taska yang tak berkira sangat....

zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAtahu tak ape lily...bagus macam lily jaga qis sendiri kan...huhuhu

zaidah berkata...

@fizamungkin dioran tak nak charge untuk yuran so diorang kira kat ot lah tu...

zaidah berkata...

@bArdbOOnak buat macam mana....huhuhu

zaidah berkata...

@Kenangan SKPT2tahu tak ape kak yan...

zaidah berkata...

@ainnorainibetul tu....nak kaya cepatkan...memang macam tu....jaga memain....

eB ezrin berkata...

mak ai... adeiiii

IDAZS berkata...

berkiranya.... mmg cekik darah betul kalu gitu gak. setakat 2-3 minit tu apalah sangat.

mmm, bab makan tu mmg tak patut. kalau ada choice better cari taska lain :)

@e_da berkata...

uishh taska tak sediakan makan??? teruk gak tu.. kesian kat budak... taska anak sy kalau lebih kul 7 dia kira sejam rm10... mmg kena amik awal sebelum 7.. tp makan dia semua sediakan.. penah eida bawak tp dia kata tak payah dia dah masak...

taska sepatutnya sedia makan paling tak pun makan biskut tuk bfast pun takpela kan..

mamalieyna berkata...

isssh nampk sgt tidak patut...tp tulah diorang ni bukak taska utk berbisness semata, nilah jdnya..hissh tak patutlah! dah la mkn pun tak sediakan..issh...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL