PSI aku yang semakin menurun...

18.2.10

Semenjak dua menjak nie akunyer PSI semakin menurun kuantitinyer...aku pun tak tahu kenapa...adekah kerana aku stress atau entahlah...atau mungkin akutak cukup rehat..atau kerana Firas dah mula makan so PSI aku kurang....kekadang aku terpaksa keluarkan stok PSI aku yang memang tak berapa banyaklah stoknyer... untuk cukupkan bekalan untuk Firas ke nurseri...apalah aku nak buat...memang aku akui...sekarang nie aku tak cukup rest n then dengan penyakit kemalasan aku yang memang mencanak2 nie...tak boleh dibiarkan macam nie...nanti tak ade stok untuk Firas...cian diakan...
tengoklah stok PSI aku yang asyik kena ambik aje untuk top up Firas nyer bekalan yang tak mencukupi...

empat bekas aje yang aku dapat...nie mana cukup nie...


lagipun aku dah lama tak minum susu....dekat 2 minggu lebih dah tak ambik sebarang produk tenusu...malas nak gie beli...nasib baik my asben cayang bucuk belikan sekotak...agaknyer dia memahami masalah aku kot...



bukan anak aku aje kena makan badam...akupun kena makan skli...klu badam+susu+kurma+oat pas tu blender...sejukkan dalam peti ais...yummy...sodap....tapi malasnyer nak buat...come on lah zaidah...wake up...jangan nak malas ajelah........

6 conteng-conteng:

Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata...

banyak gak tu
aku dulu sehari boleh simpan 4 botol jer
hehehe
banykkan makan sayur

zaidah berkata...

tima kasih tini...akan aku lipat gandakan usaha untuk banyakkan makan sayur.....

Ain berkata...

zai, amalkan minum barli pun boleh tambahkan susu badan...

ada rakan blog yang share petua nie hari tue...

takmo malas-malas tau....hehehe....

zaidah berkata...

ain: tima kasih...minum air barli yang dah ready siap tu ker (kordial barli) or kena beli barli dulu baru buat air...mulai ari nie kena rerajin n tingkatkan usaha...

♥♥Tinie♥♥ berkata...

betul! barli pun boleh mmbanyakkan air susu :)

zaidah berkata...

balik nanti zai nak singgah kedailah beli barli...nak buat air barli...moga2 banyaklah susu zai nanti..Insya Allah

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL