Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui]

9.3.10

untuk perkongsian bersama..
Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan k ita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika dok bag ita u pada 21-12-2012 planet X akan lin tas mai kat bumi ni)Adakah k ita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... .. cuba k ita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012

Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari ping ita nnya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah te lin ga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".8 conteng-conteng:

mello berkata...

Allah maha besar..

tulisan si hijau berkata...

subhanallah... bolehkah sy mohon copy entry ini untuk renungan bersama???

Zaidah berkata...

boleh...zai benarkan....zai dapat info nie pun dari email...so zai kongsikan bersama2

DJF CloSet berkata...

salam ziarah...
minta izin nak copy entry ni tujuan renungan bersama?

mamalieyna berkata...

Allah maha mengetahui segalanya..!

LYaFRINA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
LYaFRINA berkata...

Takut sgt2.. hanya Allah y maha mgetahui sgalanya

Zaidah berkata...

zai...berkongsi info...klu ade yang nak copy n3 nie..zai beri keizinan...semoga dengan perkongsian ini memberi manfaat sesamakita..

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL