Kontes Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku

14.5.10

KALAU KORANG NAK BACA N3 YANG TERBARU...APA LAGI SENAM SKIT JEJARI KORANG UNTUK SCROLL KE BAWAH N3 CONTEST NIE...

sempena Hari Ibu n Besday aku pada bulan Mei so aku nak bersedekahlah skit...so aku nak buat contest tentang hari ibu....so syarat2nyer mudah aje...



1.terbuka kepada semua follower aku...yang tak jadik follower kena follow dulu blog aku baru bleh join...zalimkan aku nie...tak follow pun tak ape tak paksa...hehehe

2. buat satu n3 khas untuk contest nie...n kat n3 tu letakkan banner kat atas tu serta link balik ngan n3 contest nie...dan upload gambar korang ngan ibu/ mak/ mak mertua..klu korang tak dibela oleh mak..korang blehlah letakkan gambar mak angkat korang ker..atau klu mak sedara yang bela pun bleh letak jugak...

3.  buatlah skit karangan tentang...
     
    Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku......
   ( tidak lebih dari 100 patah perkataan) ha korang kena kira lah....hehehe...bukannyer ape klu panjang2 sangat jenuh para juri nak membacanyer..so buat sehabis ringkas lagi bagus yer...

4. korang bleh diberi pilihan sama ada nak letak banner kat sidebar atau linkkan dalam blog list korang supaya senang korang nak check perkembangan contest nie...klu buat dua2 pun bleh buat salah satu pun tak ape...

5.  abis aje tu jangan lupa tinggalkan jejak link n3 korang kat comment box aku yer...

6.  tarikh tutup pada 8 Mei 2010  dilanjutkan kepada 14 Mei 2010..harap maklum...sekian terima kasih

7.  3 orang pemenang akan dipilih oleh juri yang dilantik...

aku akan cuba update penyertaan korang dari masa ke semasa....

__________________________________________________________

senarai penyertaan...










9. Asma









15. nsazwa



18. nida


20. Ayu



23.lily

24.yaya

* klu ade sesiapa yang namanyer tertinggal jangan malu n segan inform kat zai yer...

p/s: untuk mamaaerish...zai tak leh nak sign in kat blog mamaaerish..coz dah buat private...so tak leh nak ambik picnyer..

59 conteng-conteng:

zue @ annaleeya berkata...

wah... pn zai kita wat contestla pulok... okeh.. nnti nak godek gambar dulu..

Mazatul Azura Muhamad berkata...

Zai, Tak pandaila nak buat link2 nie.. Camne nak join nih! huhuhu

LYaFRINA berkata...

WAAA... zai buat contest.. best...
nak join.. tunggu!!!

Lelord berkata...

alahaiiii mana nak cr gambo ngn mak ni ek

Mummy Chubby berkata...

contest mummy x due lagi zai dah wat contest...huhu...okeh, konpem mummy join! tunggu................nak godeh picture dulu.. :D

Mummy Chubby berkata...

okey zai...mummy join!

http://mummy-chubby.blogspot.com/2010/04/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

wah..Zai buat kontest..

Tp karang mengarang ni lily susah skit..hehehe..
Insyaallah..Ada kesempatan lily join..nk carik gambar dulu..byk gambar kena tinggal kat jg.. :)

Zaidah berkata...

zue: jangan tak godeh...carik sampai jumpa tau...

lya: dah tengok dah lya tepek banner...jangan lupa gambarnyer...

lelord: klu tak ade gambar mak..mak sedara pun bleh...asalkan mak...

mummy chubby: terima kasih kerana join...nampaknyer mummy merupakan peserta pertama yang menyertainyer...

Zaidah berkata...

lily: buat ringkas aje...tak usah panjang2...

kinsyakrn berkata...

bab ngarang2 ni yg menyebabkan lambatt pose contest ni. jap yer zai, wajah mak kite akan terpamer di sini. heheh

Ain berkata...

nak join, tapi takde gambar berdua ngan mak....

kalau bertiga boleh ke?

ada ain, mak ngan ayah....

boley la....

bEEdLE d' bARd berkata...

bila contest ni tamat yer

larra berkata...

nak join..esaited nk join..tp takde pic ngan mak...sob2..idea dah mari..tp pic berdua plak takde..??takleh ke..pic mak je seorang?..

Zaidah berkata...

klu tak ade gambar berdua..gambar bertiga pun bleh....klu tak..just ade gambar mak pun bleh jugak...yang penting ade gambar mak...:)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ berkata...

aku non ado simpan gambar bersama ibu ku :(

Zaidah berkata...

tinie: gambar mak sorang aje pun bleh...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

salam..hai kak zai..aida nakjoin contest ni...ngah edit pic...hehhe...kang dah siap sumenye kite bagitau akak eh? hehehe

Zaidah berkata...

ada: bleh aida...akak tunggu..:)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

salam...hai akak...kite dah buat join dah contest yang akak anjurkan ni...kat bawah ni link contest tersebut..

http://sitinurohaidah.blogspot.com/2010/04/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

hehe..hope ade luck untuk sye menang..=)

thank you so much..

~aSFaLiZa~ berkata...

salam syg... saya sudah join. sila jengah ye mana yang kurang



http://asfaliza.blogspot.com/2010/04/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku_19.html

Zaidah berkata...

aida: good luck

asfaliza: dah check...lulus dah..good luck

mamaaerish : berkata...

alamak.. karanganla... nih yang lomah nih... hu3...

(pttla cikgu bm dulu x suker eb.... ;p)

Nazz@Purple berkata...

nak join..nak join...(sibuk2 nak exam pon ade ati nak join :p)

Zaidah berkata...

mamaaerish: karangan yang simple aje...tak susah2 pun..

nazz:xm..xm jugak contest2 jugak...time management tu yang penting ok...good luck

kasih suci berkata...

wah..ada contest la..mmm nak join nak join..tunggu nk wt entri dulu..hehe

elly hamzah berkata...

zai..elly dh join contest:-

http://messhl.blogspot.com/2010/04/ibu-kaulah-sumber-inspirasiku-contest.html

anything..let me know yaa!!!

aiDieNa berkata...

Dah siap entri... cikgu datang cek yer essei saya.. :)

http://aidiena.blogspot.com/2010/04/contest-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

Mekasih ya!

kasih suci berkata...

ok..saya join..ni linknye ye...

http://dedebukasih.blogspot.com/2010/04/contest-comel.html

mamaaerish : berkata...

yang... i dah mask yer... nanti dtg tgk tau... TQ... ;p

http://mamaaerish.blogspot.com/2010/04/ibu-kaulah-sumber-inspirasiku-contest.html

mama zharfan berkata...

me dh join!

http://suzie284.blogspot.com/2010/04/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

tq!!

Asma berkata...

salam zai,

dah join. ini linknye...

http://asma-rizal.blogspot.com/2010/04/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

:)

deela~ berkata...

Salam Kak Comel...

terima kasih dh jenguk walaupun sy lom tgglkn jejak sbb td sbnrnya lom siap lagi pastu tetiba pc lak jem...
skang suma dh settle... =)

http://deelanordin.blogspot.com/2010/04/contest-lagik-kontes-ibu-kaulah-sumber.html

iBu-Afif berkata...

waaa....belum sempat mengarang lagi ni...:(

Zaidah berkata...

ibu afif: karang..jangan tak karang...

sweeTSour berkata...

salam akk...
sy pn nk join jugak contest ni.. sbg penghargaan tuk ibu...
okies ni link sy

http://misszek.blogspot.com/2010/04/kontest-ibu-kau-lah-sumber-inspirasi-ku.html

mamaaerish : berkata...

ai x msk dlm senarai pn yang?.... hu3

mamaaerish : berkata...

ha ha ha... spero mata itamku... ader3... appada... no 7 tuh aper eb?.. hik3... sowiiiiiiiiiii... ;p

mamamiera berkata...

bestnye.. nak joinlah..
lain drpd yg lain..
tp kan k.zai, bleh x kalo zai letak gambar zaman dulu2.. mase kite kecik2 ngan mak kite.. bleh x?

Zaidah berkata...

mamamiera:bleh..tak kisah...asalkan gambar tu ade...:)

I B U E L Y S H A berkata...

saya dah join contest awak.....ni link saya yerr....jenguk2 la kat situ :)

http://almaripinkezy.blogspot.com/2010/04/contest-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

yanti isa berkata...

nak join jugak la...nantikan entry kak yan

yanti isa berkata...

dah buat entry ... harap terima ya .

Sha@Mama Tina berkata...

Zai..sha nak join jugak tau. Sha dah buat entri dah kat sini :

http://sha-noraishah.blogspot.com/2010/05/kontes-ibu-engkaulah-sumber-inspirasiku.html

Mudah-mudahan ada luck! TQ zai..

nsazwa berkata...

SALAM..
NANI DAH JOIN...MINTAK PUAN PENGANJUR JENGUK YE..
NANI TAK TAMPAL BANNER KAT SIDEBAR..TP NANI DAH MASUKKAN DLM BLOGLIST..XPE KAN..?
NI LINKNYA..
http://nsazwa.blogspot.com/2010/05/contest-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

serol berkata...

eh ada contest.. hmm.. akn dfikir2kan..kluy nk join nnt akn drop link kat sini.. =)

miss yatie_pinky berkata...

salam..akak, cOntest ni sgat menarik...tie jOin k..
ni link tie
http://yattpinkymaniac.blogspot.com/2010/05/contest-ibumak-kaulah-sumber.html

Siti Fatimah A. Razak berkata...

DIVA dh join tau!!! hehehh~

thaqif amsyar berkata...

Aunty Zai,

Akhirnya berjaya juga buat entry utk contest ni selepas pelbagai halangan..nnt jengah2 la ye kat blog mama aqif

http://tentangaqif.blogspot.com/2010/05/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

Nida berkata...

Salam [erkenalan dari Nida..

Nida ingin mencuba nasib.. mudah2an ada rezeki buatku..aminnnn

http://nisajijah.blogspot.com/2010/05/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

thanks

Mazatul Azura Muhamad berkata...

Zai, check this out...

http://mazatulazura.blogspot.com/2010/04/comel-kontes-ibu-kaulah-sumber.html

Sorry last minutes sebab x sempat ler..

AYU berkata...

hai zai..akhirnya sempat juga aku nak join kontes ko nie...harap2 ader masa lagi ko nak membelek-belek kontes aku nie..hehe...sibuk la zai asyik training je.. ini link nye ye..

http://hadifhadifah.blogspot.com/2010/05/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

Asya berkata...

zai...dah join..harap penyertaan diterima, sbb lebih 100 words ni.. semua tu luahan hati..

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/05/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

link_azie berkata...

salam..
saya dah join kontes nie..nnti terjah yer..tq

http://link-azie.blogspot.com/2010/05/kontes-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Salam Zai..

Lily dh join yer..sila lah terjah..

http://qistinaolivia.blogspot.com/2010/05/kontest-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

Thx.. :)

pRouD2byAyA♥♥♥ berkata...

salam kak zai..muehehehe~
sekian lame..baru dapat peluang tuk buat n3 kontest ni...harap yaya tak terlambat...

ni linknya:
http://myhadyaya.blogspot.com/2010/05/kontest-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

tengsss akak:) n selamat hari ibu untuk akak jugak..semoga jadi mummy yang cool selalu ye:)

wadud@duad berkata...

huhu camner nak wat nieh, sya blaja di Aceh Indonesia, abis camner nak join nieh? rugi la..huhu..

link_azie berkata...

comel kata nak ikut kita balik..tp xder pun samapi kat umah (blog) kiter..huhuhuuu

mamaaerish@eb berkata...

slm,
eb nk mtk emel add boleh?... eb nk invite msk blog sbb terpaksa privatisekan... sori yer sshkan... tq..
abbyal_bakri@yahoo.com

sori yer... eb baru discharge nih.... Tq

Nur Honney Robbi berkata...

saya joined kak...

nie linknya:-

http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/04/kontest-ibu-kaulah-sumber-inspirasiku.html

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL