Jerawat...kenapalah kat situ ko tumbuh...

3.6.10

"bengang betullah...apelah yang aku nak buat nie...malu pun ade..memacam petua n ubat telah aku cuba untuk aku hilangkan jerawat nie....macam mana aku nak gie date ngan Ibuhakimhaikal nanti nie..."

gambar oleh google

aku memang bengang betullah ngan jerawat aku nie...nak tumbuh pun biarlah kat tempat yang tersorok n tempat yang tidak mengganggu ketenteraman awam (aku ler tu) skit...nie tak.... dia sengaja betullah nak tumbuh kat 'Tuttttttttt' macam jeleslah plak ngan aku yang ayu lagi comel nie...

bila ko tumbuh kat situ....mcm manalah aku nak buat projek baik aku tu...dah lah aku memerah BF menggunakan mesin yang canggih...dengan kuasa manual...so bila terlanggar jerawat yang ade kat situ sakitlah...dahlah susu aku semakin merundum...tumbuhlah plak jerawat kat situ...lagilah susah aku nak memerah susu...tuhan ajelah tahu,..tunggulah ko...dah masak nanti akan aku picit sepuas2nyer....memang geram betullah aku...

tadi dapat bercakap ngan hasmah a.k.a ibuhakimhaikal bertanyakan tentang supplements untuk ibu yang BF so teruja kerana dapat mendengar suaranyer yang merdu....tak sangka pada awalnyer berkenalan di alam maya, bertukar2 pendapat n terus telephone...n klu bleh memang nak jumpa kan2...lagipun aku nak order barang ngan dia...Insya Allah....


aku nak kongsi bersama tentang fakta jerawat nie

MITOS...
JANGAN MAKAN KACANG banyak-banyak nanti jerawat timbul.

HAKIKATNYA...
Masih lagi dalam tanda tanya.Adakah ia benar?Sampai saat ini masih lagi menjadi persoalan.AMERICAN ACADEMY OF DERMATOLOGY,sebuah institut untuk kecantikan kulit mengatakan,TIMBULNYA JERAWAT BUKANLAH BERPUNCA DARI MAKANAN TAPI COLORADO STATE UNIVERSITY DEPARTMENT OF HEALTH AND EXERCISE MENYARANKAN AGAR KURANGKAN PENGAMBILAN GULA dalam pemakanan.Institusi tersebut telah meneliti seramai 300 org penduduk Pulau Kitivan,Papua New Guinea,berpuasa makan makanan manis dan berkarbohidrat yang tinggi dan mereka tidak mempunyai masalah jerawat.Malah mereka hanya mengambil ikan,buah dan daging sebagai pengalas perut..



p/s : so aku kena puasalah supaya pada masa akan datang jerawat tak tumbuh kat situ lagi...

8 conteng-conteng:

IbuHakimHaikal berkata...

Salam kak zai...xpekan pgl kak zai..hehe..slalu sy pgl zai je atau pun SAHABAT..tak sangka kan dpt gak kite bercakap..bl lak nak jumpa ni..hehe...kak zai suara akak mcm suara remaja umur 17 tahun tau...hehehe...lunak2 gitew..suke nih.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Mmg jerawat nih suke tumbuh kat bhgn yg terbuka..jahatkan.. hehe..

>>Zai cantik lah umah baru nih..Biru gitew..suke lah.. :)

Ain berkata...

jangan picitttt kang dia tumbuh lagi.....

hehehe....

mamalieyna berkata...

hehe...suka tul dia muncul tmpt2 terbuka kan,,saje nak tonjolkan diri,,huhu..time peyet, dia selalu kuar...tokleh nak sorok..hukhuk.. =P

mamalieyna berkata...

hehe...suka tul dia muncul tmpt2 terbuka kan,,saje nak tonjolkan diri,,huhu..time peyet, dia selalu kuar...tokleh nak sorok..hukhuk.. =P

~Siti Hajar~ berkata...

jerawat tu mengiringi 'kwn baik' akak yg br dtg tu...sabar ajalah..huhu

sue berkata...

pakai la oxy..ok ke?

Zaidah berkata...

ibuhakimhaikal: terima kasih hasmah...

lily: warna biru nampak tenang ajekan...

memang jerawat nie jahat betul...tempat yang kat situ jugak dia singgah...

ain: zai blum picit lagi...sakit...

lieyna: kebetulan waktu peyet nielah dia kuar...tak leh tunggu waktu lain agaknyer...

siti hajar: betullah...dayang pengiring...hehehe

sue: tak pernahlah plak cuba..hehehe

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL