Saol Jawab Pasal Kereta

4.6.10

Aku kena sesi soal jawab tentang kereta....hehehe..soalan datangnyer daripada Mummy-Chubby  pasal kete...

 

ADAKAH ANDA MEMPUNYAI LESEN MEMANDU?
Aku menjawab...tentulah ade...klu tak ade aku tak bleh drive keta ...tak berani aku klu tak ade lesen...tetiba aje kena tahan...nak jawab ape plak...


BILAKAH ANDA MENGAMBIL LESEN MEMANDU?
klu tak silap aku tahun 2000 kot...hehehe

BERAPA LAMAKAH PENGALAMAN MEMANDU ANDA?
lepas dapat lesen tak terus drive...drive sekali sekala aje...klu tak silap aku mula menjadik driver tegar bermula tahun 2003...so dah 7 tahunlah lebih kurang...


PENGALAMAN PAHIT KETIKA MEMANDU?
pengalaman pahit...pada tahun 2007...aku telah dilanggar oleh sebuah bas yang drivernyer adelah India...kemek kat pintu belah tempat duduk aku...masa tu aku bawak kancil...driver tu nak masuk laluan tengah...aku dah nampak dia beri signal...tapi aku tak bagi dia masuk..(degil betullah aku) sebab aku agak tentunyer dia akan lepaskan aku lalu baru dia masuk jalan aku...nie dia main hentam aje aku...so dia kata aku yang salah...padahal dia yang salah...aku nak gie kerja masa tu...apa lagi...aku siap tanya tempat kerja dia kat mana...n mintak no. tepon...so dia tak nak bawak gie balai polis..dia bagi aku duit RM100...untuk buat ketuk tu..terpaksalah asben aku tambah lagi RM50...pas kejadian tu mcm fobialah pulak kejap...sekarang tak lagi...hehehe...

pengalaman kedua apabila aku kena langgar lagi ngan keta wira pada tahun 2008...aku bawak iswara masa tu...aku senang aje cakap...klu tak puas hati jom kita settle balai.....so driver wira tu tak nak..so dia blah ajelah...kemek jugak bumper depan dia...bukan salah aku...dia tu yang nak menyondol aku masuk jalan aku ...keta aku tak ade ape2...just calar ajelah...hehehe...panjanglah plak aku citer...


PENGALAMAN MANIS?
Aku rasa drive keta tak ade pengalaman manislah...sebab bila kita drive keta...kena concentrate...otak kena fikir....penat woooo.....


3 TABIAT MEMANDU?
1- onkan radio....pastu tengok jam...dah pkul bape...

2- tengok minyak ade tak...klu tak ade kena gie isik minyak...pastu tengok cermin (tengok cantik tak aku hari nie....hahahahah....)

3- letak handphone kat dboard...senang skit klu orang tepon...tu pun klu radioa kuat tak dengar orang tepon....


3 PANTANG BILA  MEMANDU
1- org sibuk nak masuk jalan kita..tapi tak bagi signal...n cuba nak himpit kita...ingat nie nasik himpit ker....mentang2lah pompuan yang bawak keta...ko ingat ko bleh buat pembuli jalanan ker...

2- memang paling pantang bila nak cross teragak2 nak masuk...kang klu aku speed berkecai plak keta...klu nak masuk tu masuk cepat2..tak buat orang marah....

3. yang paling aku tak suka bila orang bawak keta lembap macam siput babi patah kaki kat laluan paling kanan....memang nak kena....dah menyusahkan orang nak motong dia ikut blah kiri....ingat nie evening driving ker...klu nak bersiar2 gie ajelah laluan paling kiri...ko nak bawak 10km/jam pun tak ape...emosilah plak aku nie..heheheh

4. aku tak suka jammed....terus bengang...mulalah aku nak cilok...hehehe (dah terlebihlah plak)

oklah....dah habis dah tugasan aku nie....so dengan nie aku nak tag sape plak yerk...

ain
ibuarifa
ibuaqif
ibuhakimhaikal
ibuaqil

dan kepada sesiapa yang suka menjawab soalan nie...dipersilakanlah..hehehe...




6 conteng-conteng:

mamalieyna berkata...

oooh ada jugak pengalaman pahit je, tu yg eina takut nk drive tu..haha..alasan! =P

ibu_Arifa berkata...

hahaha,,pasal memandu yer tag ni..
wokey..
nnt saya buat yer kak zai..
terima kasih :)

Fieza79 berkata...

dah kena tag ni..
fieza pun ambik dpt lesen skitar thn 2000..

Lelord berkata...

ahahhahaha seb bek tak kena tag...lesen saya masih "Perawan" muahahhaha baru 2 bulan suamiku xde jadi drebar sudah ku kemekkan bumper dpn

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Lily pon pernah kena langgar..fobia jap nk memandu..nasib lah x lama trauma tuh....

Zaidah berkata...

lieyna: lepas ade pengalaman pahit memang trauma..tapi jap ajelah...klu tak sape yang nak hantar kita gie kerja...kita jugakkan...terpaksa jugak bawak...

ibu arifa: jawab tau..jangan tak jawab...hehehe

fieza: samalah kita...blehlah kita F1...

lelord: lelord dah langgar ape tu..tiang lampu ker sampai kemek..

lily: kekadang kita berhati2 pun kena langgar dek orang kan...lepas kena tu memang trauma..bawak pun mcm orang baru dapat lesen...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL