CITER DI SEBALIK LAGU PART II

23.7.10

sambung lagi citer yang tertunda..hehehe...actually lagu tu diberikan oleh someone yang merupakan teman lagi mesra...kita orang kenal sewaktu form 6...tapi upper six dia dapat maktab...so aku meneruskan pengajian aku sampai tamat STPM tanpa dia di sisi.....perkenalan rapat hanya disebabkan rakan sekelas yang selalu usik n ejek2 kitaorang...aku tak suka...tapi dia nie suka bila diejek ngan aku....klu ansome tak apelah jugak..dahlah hitam macam botot arang...almaklumlah dia selalu pinjam nota aku...so dari situlah hubungan kita orang jadik mesra...(tak payahlah aku berikan nama dia...biarlah rahsia)

kekawan selalu cakap klu aku kawin ngan dia nanti anak2 kita orang bebelang....apelah kan..hehehe...masa dolu2 tu...kitaorang berhubung melalui surat aje...so tak macam sekarang nie ade handphone...klu kat asrama pelajar pompuan tak dibenarkan menyimpan n menerima surat cinta so aku gunakan alamat rakan aku yang tinggal kat luar bagi berutus surat ngan dia...jahat jugak....

selain lagu KEKASIH KU DIMENARA dia ade jugak beri aku lagu STILL LOVING YOU...



Time, it needs time
To win back your love again.
I will be there, I will be there.

Love, only love
Can bring back your love someday.
I will be there, I will be there.

Fight, babe, I'll fight
To win back your love again.
I will be there, I will be there.

Love, only love
Can break down the walls someday.
I will be there, I will be there.

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Your pride has build a wall, so strong
That I can't get through.
Is there really no chance
To start once again?
I'm loving you.

Try, baby try
To trust in my love again.
I will be there, I will be there.

Love, your love
Just shouldn't be thrown away.
I will be there, I will be there.

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Your pride has build a wall, so strong
That I can't get through.
Is there really no chance
To start once again?

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Yes I've hurt your pride, and I know
What you've been through.
You should give me a chance
This can't be the end.

I'm still loving you.
I'm still loving you,
I need your love.
I'm still loving you.
Still loving you, baby...





sementara nak tunggu result STPM aku kerja kilang sebagai operator pengeluaran di Kota Tinggi...kat situ adelah sorang line leader nie minat kat aku..tapi aku tak berapa minat ngan dia...just kawan aje...tapi ramai jugak yang minat ngan line leader sorang nie....siap ade tu tarik muka masam ngan aku kononnyer aku nie potong jalan dialah n ape2lah lagi...dah mamat tu suka kat aku takkan aku nak halang...kan aku nie kan ratu cantik lagi glamer... pekerja yang baik...

bila aku dapat result STPM dengan keputusan yang agak baik jugaklah...hehehe...aku siap photostat lagi kat dia...sebab dia nak tengok result tu... episod sedih bermula bila dia dapat tahu result aku...so dia pun bagi aku lagu KEKASIHKU DI MENARA....biasalah orang lelaki mesti ego tinggi....tak bleh teman pompuan dia lebih tinggi daripada dia...dia rasa dia hanya layak berkawan ngan orang yang sama kelulusan ngan dia...dia kata dia sekolah setakat Sijil Perguruan..manakala aku akan bergelar graduan...dasar jantan hipokrit...ego tinggi....... 

16 conteng-conteng:

AngahSayang2314 berkata...

zaidah penuh ngan kata2 manis & pujangga auuuwwwsss

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Zai ~ tetiba teringat cerita seorg ank sedara akak.. kawannya di sekolah (baru abis UPSR)..memutuskan hubungan dgn boprennya (baru darjah 6 dh ada bopren you!) sebab dia kata :

"Aku dapat 5A, ko cuma dpt 3A, kita putus!! Sebab kita dah tak sekufu"..kata budak pompuan tu pd boprennya..

p/s: Hahaha...bila kanak2 bercinta...kelakar pulak kan..

@e_da berkata...

Sy pun ada pengalaman camni... my x bf belajar di ILP sy lak di Uitm.. bila tau sy dpt Uitm terus minta putus kata tak setaraf.. padahal sy tak kisah pun.. dah dia mintak clash ... terpaksa la... lepas tu sampai skrg tak kawin lg.. menyesal.. ha tu la padahnya ego kan...

Zaidah berkata...

AngahSayang2314 :yer ker...hehehe...nak citer kena flash back ....baru bleh hayati...hehehe

Zaidah berkata...

Miss Mirror a.k.a Sam: cinta bebudak kekadang nak bf yang ansome n pandai aje...hehehe

Zaidah berkata...

@e_da : citer selanjutnyer tu memang ade insiden clash...nak buat macam mana orang lelaki sukar nak terima kita lebih daripada dia...

mai a.k.a ibu leya berkata...

amboi kak zaidah, tringat kisah lama ek.. senyum sorang2 ek.. hehehe.. ;)

kakpah berkata...

terkenang kesah lama ek zaidah..

MAMASYAZA berkata...

sekali sekala bila dengar lagu2 lama, teringat kenangan2 lamakan....kalo akak dengar lagu 'wild world' nyanyian mr. big, terus terkenang masa zaman belajar kat uitm dulu..kenangan mengusik kalbu le katakan

miemiey berkata...

wah egonya dia...sekarang perempuan lebih maju dr lelaki kan..hehehehe...

mujur tak takat cintan lagik dgn mamk tu kan,,kl tak naye jadiknya..huhuhu...

trima kasih singgh laen kali dtglaa selalu yee;)hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

huhu..mengimbas kenangan lama lah ni yer..

Mmg ada lelaki cam tu Zai..x nk teman wanita dia lebih tinggi kelulusan dari dia..biasalah.. lelakikan..egois.. :)

Zaidah berkata...

mai a.k.a ibu leya: kisah lama yang menggeramkan..hehehe

Zaidah berkata...

kakpah: yer lah kak pah...sedih...

Zaidah berkata...

MAMASYAZA: akak pun ade citer di sebalik lagu...nie mesti citer cintan2 dulu kan...hehehe

Zaidah berkata...

miemiey: sesama mimey....tulah namanyer takdir...

Zaidah berkata...

LiLy @ MumMyQiStInA: memang egois...apalah yang dia dapatkan....

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL