Rahsia Cincin Berada Di Jari Manis

6.8.10

Pernah terfikir pasal benda ni? Jika hendak tau jawapannya, cuba ikut buat seperti dibawah. Sesungguhnya alamsemesta ciptaan tuhan memang banyak rahsianya.


*Rapatkan kedua-dua tapak tangan … pastu bengkokkan dan rapatkan jari ketiga (jari tengah) … serta cantumkan hujung jari-jari yang lain seperti dalam gambar di atas.
Mari kita mula permainan ini.


1. Cuba buka dan renggangkan ibu jari. Jari ini mewakili kedua ibubapa kita. Ianya boleh dibuka sebab semua manusia akan sakit dan mati. Satu hari nanti kedua orang tua kita juga akan pergi meninggalkan kita.

2. Rapatkan semula ibu jari dan buka jari kedua (jari telunjuk). Jari ini mewakili adik beradik kita yang juga satu hari nanti akan berkawin dan bila dah berkeluarga, mereka juga akan meninggalkan kita.

3. Rapatkan semula jari kedua tu dan buka pula jari kelima (jari kelingking). Jari ni mewakili anak-anak kita bila kita dah berkeluarga nanti. Kita pun kena menerima hakikat bahawa mereka juga akan pergi meninggalkan kita bila mereka juga telah berkawin dan berkeluarga.

4. Rapatkan semula jari kelima tu. Sekarang cuba buka jari manis yang kita sarongkan cincin perkahwinan kita tu. Korang mesti terkejut jari manis tu sedikit pun tak mau bergerak dan tak boleh dibuka langsung. Aneh kan!!! …

kerana jari manis lah lambang hubungan suami isteri… bila dah kawen dan bersatu ianya harus bersama hingga ke akhir hayat. Pelik tapi benar dan itu lah hakikat sebenar cinta sejati yang penuh dengan kasih sayang … terus bersama hingga ke akhir hayat.8 conteng-conteng:

zue @ annaleeya berkata...

mmg pakai cincin kt jari manis di kedua2 belah tgn... ndak2 plak cincin kawen kan??? mmg sentiasa dijari manis...

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Lily mmg letak cincin kawen kat jari manis..tp kan..
sejak kblkgn ni..
badan susut..cincin tu pon jd longgar bila berada di jari manis..sudahnyer kena letak kat jari tgh..huhu..blh ke erk??

Hamizah berkata...

camtu plak ye..

Jijahh @ f.k berkata...

yeah .. sokong tu ... patut dua hati harus sentiasa bersama kan ...

Zaidah berkata...

zue @ annaleeya : klu kat jari manis memang manis kan./..lagipun sunnah nabi

Zaidah berkata...

LiLy @ MumMyQiStInA : blum pose lily dah kurus...klu pose nanti lagi kuruslah lily...huhuhu

Zaidah berkata...

Hamizah : YER....HEHEHE

Zaidah berkata...

Jijahh @ f.k: itulah namanyer sehati sejiwa

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL