Akibat Berkawan n Menggunakan Jin

20.10.10

Gadis diganggu jin ilmu hitam

Alamak....berlaku kat tempat akulah....apa kes nie....memacamlah perkara berlaku sekarang nie...

KULAIJAYA: Seorang gadis sengsara akibat gangguan histeria yang dikatakan berpunca daripada tindakannya menggunakan jin dan amalan ilmu hitam bagi menundukkan lelaki supaya memenuhi kemahuannya memiliki barangan berjenama.

Gangguan histeria dialami gadis berusia 18 tahun itu berlaku jam 10.30 malam pada 14 Oktober lalu memaksa keluarga remaja berkenaan memanggil pengamal perubatan tradisional bagi memulihkan keadaan. 

Hasil rawatan, bomoh berkenaan memberitahu kejadian berpunca daripada jin belaan gadis berkenaan mengamuk apabila dia yang mahu dikenali sebagai Ila tidak menunaikan janji dalam mengamalkan ilmu hitam.


Bapa mangsa yang enggan dikenali mendakwa, ‘ilmu penunduk’ yang diamalkan anak gadisnya diperoleh remaja itu daripada bapa saudaranya yang juga seorang bomoh di Negeri Sembilan.


“Anak perempuan saya itu dibela abang ipar saya sejak kecil lagi sebelum saya mengambilnya semula empat tahun lalu selepas dia melakukan pelbagai kesalahan di sekolah. 

“Saya menyedari dia mengamalkan ilmu hitam selepas isteri menjumpai sehelai kertas bertulis ayat mantera yang tidak difahami dalam simpanannya,” katanya. 

Menurutnya, akibat tidak sedap hati, dia dan isterinya membakar kertas berkenaan sebelum bertanya kepada anaknya mengenai ayat di atas helaian kertas itu. 

“Dia menggelengkan kepala dan mengatakan itu kertas conteng biasa tapi kami yakin ia mantera dibekalkan bapa saudaranya. 

“Saya berani berkata demikian kerana saya sendiri pernah melihat abang ipar (bapa saudara gadis berkenaan) menggunakan bara api ketika menjalankan proses perubatan,” katanya. 

Ibu Ila pula berkata, gangguan histeria dialami anak gadisnya makin kerap berlaku dan minggu lalu kali ketiga menimpanya sepanjang tempoh dua bulan lalu. 

Katanya, sebelum tubuh Ila dimasuki jin, dia duduk diam di satu sudut menangis sambil diiringi gelak tawa yang menyeramkan dan memarahi sesiapa yang cuba menenangkannya. 

“Ila mengaku dia mengamalkan ilmu yang diberi bapa angkatnya selepas gangguan kali pertama berlaku pada pertengahan bulan lalu. 

“Dia menggunakan ilmu itu bagi membuatkan semua lelaki yang dikenalinya menurut perintah dan meminta apa saja barangan mewah dikehendakinya. 

“Tahap kesabaran kami sekeluarga sampai ke kemuncak apabila dia menggunakan ilmu penunduk itu ke atas anak angkat kami yang juga seorang mualaf bagi memenuhi kehendaknya memiliki barangan berjenama. 

“Walaupun kami berulang kali menasihatinya supaya membuang ilmu itu, dia tetap berdegil dan mengamalkan ilmu hitam itu,” katanya. 

Wanita itu berkata, walaupun tiga kali diubati, Ila belum pulih sepenuhnya dan dia percaya gangguan histeria itu boleh berulang lagi. 

“Jika perkara ini berlaku di rumah, kami masih boleh mengawasinya tapi jika ia berlaku di luar, saya bimbang ia boleh mendatangkan kemudaratan kepada orang lain,” katanya. 

Sementara itu, pengamal perubatan tradisional, Abu Samah Ahmad yang merawat Ila berkata, apa yang dialami gadis berkenaan kesan buruk apabila seseorang manusia mengamalkan ilmu hitam. 

“Inilah akibatnya jika mengamalkan benda terlarang kerana ia bukan saja memudaratkan diri, malah boleh membawa kita kepada syirik kerana meminta pertolongan selain daripada Allah SWT,” katanya. 

Katanya, ketika tubuh Ila dimasuki jin, tindak-tanduknya juga berubah kerana akal fikirannya dikawal jin.

14 conteng-conteng:

az rina a.k.a jaijina berkata...

baiklah bela lembu lagi senang..kalau ngamuk² boleh gak sembelih..ni kalau dah jin belaan ngamuk, abislah..satu kampung meracau nanti..

Mak Su berkata...

waduh , payah gaks nih! :(

Sricahaya berkata...

jauhkan la benda2 cam tu..

Sricahaya berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mamaaerish@eb berkata...

scary....

mamalieyna berkata...

isssh...menakutkan! sian family budak pompuan tu...1 hal lak nak pulihkan dia..

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Sgt menggerikan.... ambik masa utk pulih tu...melainkan dia kuat semangat dan membanyakkan sholat taubat. Nasib baik la dpt dikesan lebih awal...

AngahSayang2314 berkata...

subhanallah apa nak jadi la zaman sekarang nie..

Zaidah berkata...

@az rina a.k.a jaijinabtullah tu ina...

Zaidah berkata...

@Mak Su entahlah...

Zaidah berkata...

@Sricahaya mintak2 dijauhkan...

Zaidah berkata...

@mamaaerish@eb so jangan bermain ngan setan...

Zaidah berkata...

@Miss Mirror a.k.a Sam yer lah kak....klu tak ...tak tahu macam mana..

Zaidah berkata...

@AngahSayang2314 sabor ajelah

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL