Cara Menghilangkan Gigitan Asmara

19.11.10



Takut digigit…! Ini ada cara dan petua untuk menghilangkan gigitan cinta atau asmara atau love bite.

1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.

2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.

3)Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.

4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.

SELAMAT MENCUBA

17 conteng-conteng:

Nafisa81 berkata...

pakai tudung tak nampak kesan..

lydzar berkata...

hahaha..

kalau pakai tudung memang tak nampak dari luar, tp bila kt dalam surau time tukar telekung nak solat tu segan jugak dgn kawan2.

nnt bebila tergigit, boleh la cuba hahahaha

Azfa berkata...

tergeget & menggeget...heheh... ok gak petua nih..tq

Sricahaya berkata...

kalau tak nak bg org nampak..gigit kat tempat org tak nampak..heheheh

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Bahaya ni Zai..kot2 dicuba bebudak blom kawin.

Asma berkata...

hehehe...cuma gigit di tempat yg tersorok..tuuttt...tuuuttt..sekian

kakcik berkata...

Tak payah gigit - sah tak ada kesan! hehehe...

aiDieNa berkata...

Petua suami isteri katanya.. hehehe.. yg lom kawen jgn sibuk nak cuba.. halalkan dulu yg haram..

Zaidah berkata...

@Nafisa81 oleh itu selalulah pakai tudung

Zaidah berkata...

@lydzartakut member nampak...malukan..hehehe

Zaidah berkata...

@Azfaklu kena gigit bleh cuba tau...

Zaidah berkata...

@Sricahayableh ker....hehehe

Zaidah berkata...

@Miss Mirror a.k.a Sambebudak belum kawin haram mencuba...

Zaidah berkata...

@Asmauntuk keselamatan....hehehe

Zaidah berkata...

@kakciktak best....hehehe

Zaidah berkata...

@aiDieNa betul tu yang belum kawin jangan menyebuk yer...

smms berkata...

bagus ni ..hik

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL