Aku Dah Buat Dah

6.1.11

Terima kasih kepada rakan blogger yang memberi komen kepada tajuk entri aku 'Rumahku Busuk...Taksiran Cukai Dah...' so atas nasihat korang rakan blogger yang aku sayangi....aku terus buat laporan kat Majlis menggunakan e-aduan...harap-harap masalah aku n penduduk kat sini dapat diselesaikan....aku akan lihat dalam 2 minggu klu tak ade ape2 perubahan aku akan complain lagi...


30 conteng-conteng:

LYaFRINA berkata...

gud!!
kalo bkn kita bertindak sape lg kan???

Siti Norhafizah berkata...

bagus2... kdg2 teringin nk wat complain kat badan2 tertentu ni..
tapi bila dh taip tu.......last2 tutup browser. mcm x smpi hati je. tapi if for kepentingan ramai mmg patut pn...good job

p/s: terima kasih sudi singgah rumah usu via maszmadi =)

~Siti Hajar~ berkata...

Bagus k.zai!!!

cayalah..opsss over plk..hehe

rATu kEBaYA berkata...

memang kene buat aduan..

last year akak ada buat aduan pasal ayam.. tapi penguasa tak boleh buat apa2 sebab dia kata ayam tu masih dalam kawalan tuan rumah... masalahnya lalat byk berterbangan dan ayam tu dah berapa kali masuk ke rumah akak utk bertelur..

herm... tak leh buat apa2..,

CuTeMiUt78 berkata...

eemmm gitu ke... betul tu.. cepat bertindak..

sarah-najwan berkata...

saya nak buat psl monyet yg byk kat kwsn rumah sayalah..

nk pi cari web PBT ni..
tq zaidah..

maszmadi berkata...

hm tindakan yang bagus kak zai..... so, tunggu je la respon dorang kan..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Bagus2..mmg begitulah sepatutnye..

eT berkata...

pakai e-aduan eh...huhu
baru tau..:p

rina a.k.a jaijina berkata...

menggunakan IT secara bermanfaat..tunggu pulak tindakan susulanye..

erienz berkata...

baguz kak...aku datng nnti x lah depan umah ko bau busuk...hehehe...

shi3la berkata...

yerlahh kiter ader hak..cukai dah bayor gitew plak jadiknyer..kalo haku pon hangennnn...

ko kira ok lahh kak komplen kat situ jerk..kalo haku tak kasik chan punyer..terus pegi maki penyelia yang jager kaw tmn umah haku tuh...huhu brengset tak haku..

Fieza79 berkata...

skrg ni pe2 mlsh kena terus report je kann...fieza pon da mslh jgk ni kat belakang umah..anak hindu asik dok buang sampah ikut suka hati dpn pintu belakang umah jiran2...tktau nk report kt sape ni...geramm sgt...

Mama Hanim berkata...

sini tensen jiran asik gaduh siang malam.. tak tahu nak report kt sape..huhu..

adianiez AIDA berkata...

bagus tu zaidah. sometimes bosses tak tau yg anak buah tak buat keje. maka, kita kena kejut kan bos agar dia dpt tepuk belakang anak buah dia...

Zaidah berkata...

@LYaFRINAbetul tu lya....kira wakil kampung dusunlah nie...hehehe

Zaidah berkata...

@Siti Norhafizahzai pun pentingkan kepentingan ramai sebab tu buat aduan...

Zaidah berkata...

@~Siti Hajar~terima kasih3...hehehe

Zaidah berkata...

@rATu kEBaYAsembelih aje ayam tu pastu bagi tuan ayam tu makan...tapi berdosa plakkan....

Zaidah berkata...

@CuTeMiUt78klu tak diorang akan pandang remeh aje benda nie..

Zaidah berkata...

@sarah-najwanboleh...buat aje aduan...kita jaga hak kepentingan setempat...monyet lagi ganas...

Zaidah berkata...

@maszmadiakan ku tunggu...

Zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAterima kasih lily...

Zaidah berkata...

@eTha'ah et...semalam siti hajar yang bagitau ....so tu yang terus buat aduan tu...

Zaidah berkata...

@rina a.k.a jaijinabetul tu rina...

Zaidah berkata...

@erienzbuat malu ajekan klu bau busuk...

Zaidah berkata...

@shi3lako tu memang suka serang orang...n garang....hehehe...tapi untuk kebaikan semua tak apelahkan..

Zaidah berkata...

@Fieza79lahhh...kotorlah jadiknyer...tak tahulah plak nak kena report kat sape yerk...

Zaidah berkata...

@Mama Hanimmama...tu report kat pejabat agama...hhehehe

Zaidah berkata...

@adianiez AIDAbetul tu....biar turun padang sikit...tengok anak buah buat kerja ker atau selalu hilang...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL