RumahKu Busuk...Tafsiran Cukai Dah Naik..Tapi

4.1.11

Aku tak tahulah kat tempat korang macam mana...klu kat tempat aku memanglah hampeh....klu dalam seminggu tu cuma sekali aje diangkat......contohnyer seingat aku last diorang angkat sampah hari khamis lepas...n tadik tengahari baru diorang angkat sampah balik....so lebih kurang lima hari baru angkat sampah lagi....bayangkan betapa banyaknyer sampah yang terkumpul n berbau busuk...

dan banyak kali sampah aku tak berangkat n sampai ade ulat yang besar2 tu......mak aku pernah datang rumah cakap bilik air aku berbau busuk...aku mencarik bau ape...sebab aku baru aje cuci tandas...rupanyer bau sampah busuk kat belakang rumah....

aku tak faham macam mana orang MAJLIS K*****JAYA BUAT KERJA...bukannyer kita oran tak BAYAR CUKAI PINTU....N SEKARANG NIE DIORANG DAH BUAT PENAFSIRAN BARU CUKAI....DAH NAIK LAGI CUKAI PINTU...TAPI SAMPAH TAK BERANGKAT MACAM TU JUGAK....

klu lambata bayar cukai kitaotang kena PANALTI...TAPI KLU LAMBAT ANGKAT SAMPAH SARAP KITA ORANG ....BLEH TAK KLU KITA ORANG KENAKAN PANALTI.....

kekadang tu memang sampai seminggu tak berangkat....pagi tadik aku ade ambik beberapa gambar sampah yang tak diangkut...termasuklah sampah jiran2 aku yang dihurung lalat....itu belum lagi sampah berkenaan DIPUNGGAH OLEH KUCING N ANJING YANG BERKELIARAN TAK BERTUAN....DI HARAP AGAR PIHAK MAJLIS YANG BERKENAAN AMBIKLAH PERHATIAN....

ini sampah yang belakang rumah aku...sampaikan plastik sampah tu dikoyakkan kucing....


oleh kerana tong sampah dah penuh terpaksa aku letakkan kat bawah....

ni sampah kat rumah jiran aku....masa aku ambik gambar memang dah berbau busukkkkkkkkkk....



sampah nie telah dihurung lalat....

nie sampah yang kat rumah jiran aku yang lain plak...

nie sampah kat rumah jiran belakang rumah aku...tengok sampai bleh masuk air hujan ....kan bleh jadik tempat pembiakan jentik2....klu tak silap aku tahun lepas lorong belakang rumah aku ade KES DENGGI.....

p/s kekadang tu aku dah beberapa kali kutip sampah yang berkecah dek kucing n anjing...tapi klu orang MAJLIS tak angkut sampah jugak.....last2nyer sampah tu akan berkecah balik....

22 conteng-conteng:

lydzar berkata...

boleh buat report sambil attached gambar2 ni bagi kt Majlis kot. Tp kalau takdek gak tindakan, bawak je ke Aduan Rakyat..mesti dorang gelabah

umialya berkata...

cukai pintu kt maner2pn udah naik, errrmmm mencecah hampir 50% gak naiknya.

kt sini 3 kali seminggupn dan berbau busuk, x trbyg jika sampai 5 hari.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

betOl kata lydzar tue..buat aduan raykat je lah!

rATu kEBaYA berkata...

buat aduan rakyat jelah.. cepat sikit...

Amy Syaquena berkata...

amy sokong buat aduan rakyat je baru berakai dowang nie..

~Siti Hajar~ berkata...

Salam kak..

Akak report kat Majlis @ serbu p ramai2 ke majlis, komplen btl2, rasanya online pun blh complain skrg ni, try buka website majlis tu, ini skdar pandangan je yer...hehe

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Salam Zai..

Selamat Tahun Baru...!

Btul gak tu Zai...buatlah aduan Rakyat..Rugi jer byr cukai pintu...tp sampai sampai seminggu sampah x di angkat...

Hamizah berkata...

kat perth pon sekali seminggu je dipungut, tp tong yg disediakan utk setiap rumah sgt besar

mamalieyna berkata...

banyak bahan bukti ni, pi wat report la..kalau diamkan jer, sokmo2 lagu tu jer..huhu..susah kan, kita dh bayar ikut prosedur betul,,diorang lak, tak jlnkan tugas..bab2 ni mmg tak tahanlah..

LYaFRINA berkata...

ishhh..
mmg blh report pon ni..
dah ada pic just attached j..
kalo xde tibdakan..kita masukk aduan rakyat kt tv3,, bru berlari-lari turun padang..

MAMASYAZA berkata...

kat umah akak pun sama, dah seminggu rasanya sampah tak berangkut, bukan aje busuk, ulat2 kecik pun dah keluar, gerammm sgttttt

Zaidah berkata...

@lydzarbagus2...satu cadangan yang bagus...

Zaidah berkata...

@umialyatahu tak ape...kekadang tu memang sampai seminggu baru angkat....

Zaidah berkata...

@..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::..kena ramai2 buat aduan kan...

Zaidah berkata...

@rATu kEBaYAakan dibuat jugak ...

Zaidah berkata...

@Amy Syaquenaklu tak sampai bila tak settle...

Zaidah berkata...

@~Siti Hajar~tak tahu plak dah bleh buat aduan online...

Zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAsalam tahun baru lily....memang membusukkan...

Zaidah berkata...

@Hamizahklu tong sampahnyer besar zai rasa tak ade masalah kot...

Zaidah berkata...

@mamalieynabetul tu eina...

Zaidah berkata...

@LYaFRINAbetul tu lya...baru diorang tengokkan...

Zaidah berkata...

@MAMASYAZAmasalah kita memang samakan...gerammmm kan...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL