KFC SALENG, KULAI JAYA SUPERPOWER SENGAL

19.1.11

Aku memang hangin satu badan.....tak tahu nak bayangkan macam mana aku hangin tu....

Citernyer bermula malam tadik...kitaorang hantar adam gie klinik sebab dia batuk n selsema...lagipun air liur adam menjejeh aje...habis basah baju....nak tumbuh gigi lagi....biasalah kat klinik masa pendaftaran tak ramai orang..bajet sekejap ajelah...rupanyer waktu doktor dah datang....diorang dah daftar awal2 lagi....so lamalah aku tunggu nama dipanggil...masuk bilik doktor sekejap aje tak sampai 2 minit....lebih kurang pkul 9.00 mlm baru siap....


Lepas balik klinik si nabil nak makan KFC...so kitaorang gielah KFC SALENG YANG BERSEBELAHAN NGAN TJ MART tu....sebab nak cepat n malas nak turun so ikutlah drive thru tu lah...bajet asben sempatlah nak gie kerja....

Bila tiba nak buat pesanan....so kitaorang pesan 6 ketul ayam original, cheezy wedges n dua minuman fresh orange dengan harganyer RM32.50 .....lepas buat pembayaran n ambik pesanan so staf yang kat kaunter drive thru tu yang bernama IZZAT mengikut tanda nama dialah....so dia suruh tunggu sekejap kat tempat menunggu....lebih kurang dalam 3 MINIT dia pun sampai dengan membawa minuman n wedges aku....

IZZAT : abang ayam tengah masak bleh tunggu kejap tak
asben : lama tak dik?
IZZAT : paling lamapun 15 MINIT
oleh kerana nabil nak makan sangat so asben jawap "ok"

SELEPAS 15 MINIT
staf dia yang lain pulak datang...

STAF KFC: maaf bang...ayam blum siap lagilah bang...
asben: tadik kata 15 minit...nie blum siap lagi...agaknyer ayam tu baru nak sembelih ker masa saya datang tadik....
STAF KFC: tak tahulah bang...saya tak jaga situ...saya cuma lap2 meja aje..
asben: mana awak nyer manager ...
STAF KFC: tak ade bang....
asben: supervisor awak pun tak ade...panggil diorang saya nak jumpa ngan diorang...

(laki aku memang dah hangin dah....klu macam nie lebih baik order kat dalam aje...tak payah gunakan drive thru....)

staf tu pun berlalu....kitaorang pun tunggu lagi dalam 5 MINIT...si IZZAT tu pun muncul...

IZZAT: bang ayam belum masak lagi lah bang....
asben: saya cuma order 6 ketul ayam aje bukanyer 600 ketul ayam...abis tu bila nak masak n siap...(dah mula tingi suara)
IZZAT: 7 MINIT lagi bang (sambil dia gunakan walkie talkie dia...)

korang agak2 dah berapa minit dah kitaorang tunggu ayam yang 6 ketul tu kat situ...dah 23 MINIT tau....

SELEPAS 7 MINIT
ayam tak sampai2 jugak...MANAGER atau SUPERVISOR dia tak muncul2...entah dah tak ade ker...akupun heran tak kan staf dia tak ade sape yang pantau.....nak kata tak cukup orang aku tengok satu meja bulat ka belah depan KFC tu tengah berlonggok makan n chatting2....

aku ape lagi...dah lapar nie...aku suruh asben gie masuk kaunter...dah lepas 7 MINIT dah nie...dah nak masuk 5 MINIT....so asbenpun masuk restoran n gie kaunter...masing2 buat pakat tak tahu aje....aku tak tahulah ape yang asben cakap...cuma asben ade bagitau kat staf di situ...

"macam nie lebih baik saya makan kat warong aje klu servis awak macam hampeh..." yer lah klu kat warong 30 minit aje tak hantar order kitaorang akan tinggalkan warong tu...tapi nie takkan kitaorang nak blah...duit dah bayar tu....

SELEPAS 10 MINIT LAGI
penat aku menunggu...barulah dapat AYAM GORENG 6 KETUL ORIGINAL....bila rasa MASINNNNNNNNNNNN....

memang sungguh geram aku...sementara menunggu tu wedges n air dah habis diminum anak aku...n ASBEN AKU TAK GIE KERJA....

kat sini memang aku tak puas hati dengan
1.MANAGER / SUPERVISOR TAK ADE KER WAKTU SHIFT MALAM....SEBAB DIORANG TAK MUNCUL2...KLU DIORANG ADE AKU TAKKAN TULIS DALAM BLOG NIE...TAPI DISEBABKAN DIORANG TAK ADE MEMANG AKU GERAMMMM

2. SERVICE MACAM HAMPEH....KORANG TAHU TAK AKU MENUNGGU UNTUK AYAM GORENG TU AJE DAH 40 MINIT....MEMANG TAK PATUT....

3. RESIT PEMBAYARANPUN DIORANG TAK BAGI....ENTAH APE YANG DIA CHARGE SAMPAI RM32.50.....MENTANG2LAH AKU TAK NAIK KETA BESAR JADIK KORANG PANDANG KITAORANG SEBELAH MATA AJELAH YER....

INGAT YER...PENGGUNA ADE KUASA N HAK SEBAGAI PENGGUNA...

15 conteng-conteng:

MAMASYAZA berkata...

ishhh kalo akak pun jadi camni, tak kuasa nak tunggu lama2, en. abah mesti bising gile, dah le en. abah tu jenis yg cepat panas baran, boleh kecoh KFC dibuatnye

aNnE berkata...

wowowo hangin gak camni..haha...kalau lama cakap jelah lama,org boleh fikir nk tunggu ke tak..fikir la org banyak benda nak dibuat..kulaijaya??jeng3 1 daerah rupanya kita ni ya..hahaha

Mama Hanim berkata...

40minit? lama gilerr tu..

apa dorg bt la.. klu tahu lambat masak, nape pandai2 amik order dri customer plak kan..

puanComei berkata...

dah selalu kena. tp complain terus kat HQ leh dpt makan percuma lg. bg rasuah ke apa.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

waduh punyer la lama dok nunggu nya, tak pernah plak jadik kat kita, ingat kat Pizza je yang sevis nye lembab, rupanya ada gak lain yang lembab

|| NaFiRaa || berkata...

perrghh.. memang berbulu menunggu~ kalo belom bayar konfem balik cam tuh jek..

LYAfrina berkata...

yep!!
gunakan kuasa pengguna!

AngahSayang2314 berkata...

ya allah apa lagi gunakan kuasa anda...

lily@mummyQistina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
lily@mummyQistina berkata...

Klu kena kat Lily mmg hangin gak..40minit tu...klu blum bayar lg mmg dh cabut awal2kan..

dyea irdina berkata...

tak pernah g mkn kfc situ tp pizza pernah la...tp mmg skrng ni sbb banyak sgt yg dah francaise dorng tak jg mutu..klu g MCD dkt shell dkt utm tu camgitu la..kentang masin pas tu leh bercampo ngan dgn anasir2 lain..wah cantik umah baru..bau cat baru lagi

Sha@Mama Tina berkata...

KFC tu bolehlah di black listkan ye para blogger2 kulai sekelian.. hahaha

CuTeMiUt78 berkata...

oh..oh.. sungguh tak patut.. sepatutnya.. kena ada bil.. sebab kena tunggu lagi kan.. baru ada bukti.. hampeh gak service kat kfc tu ya

Citarasa Rinduan berkata...

kak zaidah..pi report kat customer services..
tak patut!!!!!!!!!!!

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wahhh mmg hangin kalu gni tau sb daku pernah kena..baru2nie jerk tau..tak sempat nak intai nama budak tuh..laki gaklah..adus memang masa amek order tuh line dia yang lambat sekali.dahla berjeman beratur tunggu.line org lain cepat jerk=( hangin.bila dah dapat turn nurul dia tanya order..dr start nak makan kat mana kak?ttu jawap mkn kat cnilah..oastu tanya n tanya benda yang samajerk.sampailah nak amek order aym.n semua banyak dah abis n ayam ada yang spicyjerk tuhpun kena tunggu 15 ke 20 min..lama plak tuh n masinnnnnnnnnnnnn..huhu

masa amek oda saya dah marah n hangin dah n dia gabra tgk.mautakna satu2 soalan saya bagi byk kali tnya benda sama.pekak ke ape.masatuh KFC kat bandar baru bangi..kt pkns.hangin hangin

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL