Bersabar n Redha......

11.2.11

Oleh kerana kebizian semalam memang aku tak sempat nak menaip entri ....so aku ambik kesempatan pagi nie sebelum gie ngaji...

Semalam petang aku dapat call daripada adik aku....yang anak dia a.k.a anak buah baru aku ada masalah kat peparu so kena hantar kat HSI JB.....bila aku call dia...dia asyik menangis....memang aku belum melawat dia lagi.....dahlah dia overdue 5 hari so dia bersalin pada hari Rabu 9 Februari 2011 tepat pukul 2.40 petang di Hospital Mersing....bila baby keluar...baby tu senyap tak menangis....so semalam doktor kat Hospital Mersing suruh refer ke HSI untuk pantauan selanjutnyer.....doktor kata paru2 dia ade jangkitan kuman....

Aku tak sampai hati nak call aje...sebab adik aku menangis bila baby kena cucuk ngan jarum tak sanggup dia tengok... hanya ibu n ayah baby aje yang dibenarkan masuk....

Sebelum ini aku hanya selalu membaca kisah blogger tentang baby mereka tapi kali ini anak buah aku sendiri menghadapi masalah....

Aku berdoa agar baby cepat sihat n sembuh...n tak ade komplikasi....n untuk adik aku...redha ngan ape yang berlaku ade hikmahnyer di sebalik kejadian...amin....

20 conteng-conteng:

@e_da berkata...

harap adik zai dpt harungi dgn tabah.. kita kalau anak demam pun dah risau apatah lg kena sakit2 lain kan.. mmg hati ibu mana leh tgk..

lydzar berkata...

tumpang sedih mendengar berita ni..sama-sama kita doakan baby tu cuma ada minor infection dan cepat sembuhkan.. insya allah..mak dia kena kuat semangat..

nursalwa berkata...

saya tumpang simpati.. ibu maner yg xsedihkan tgk anak sekecil itu asyik kena cucuk jek.. xsampai hati nak tgk.. klau bleh nak aje bertukar tempat ngan anak itu kan.. ape² harap akak sekeluarga bersabar yea..

Abah Yie & Ummi Na berkata...

Sama dgn tarikh lahir ummi lah...09 Februari, cuma ummi tahun 1984 :)

apapun, mg sabar dan kuat hadapi ujian ni ya....sampaikan slm utk adik..

♥MAMASYAZA♥ berkata...

harap anak buah tu, tiada sebrg masalah serius, insyaallah semuanya akan ok, kita sama2 berdoa

rATu kEBaYA berkata...

harap takder perkara serius.. suruh adik bersabar ye..

abah dan mak haqq berkata...

alahai akak..
kesiannya...
semoga baby dan ibunya sihat ek..
nanti akak update selalu tau pasal baby baru ni..

pelok pelok akak

CiK JuE berkata...

moga baby dan ibunye sihat ....insyallah baby tu sihat seperti biasa

Zaidah berkata...

@@e_damemang naluri seorang ibu ....akan bersedih bila anak sakit

Zaidah berkata...

@lydzarbetul tu...mak dia kena kuat....

Zaidah berkata...

@nursalwaklu bleh memang nak gantikan ngan diri sendiri aje bila anak sakit...

Zaidah berkata...

@♥MAMASYAZA♥insya allah

Zaidah berkata...

@Abah Yie kita kena redha....

Zaidah berkata...

@rATu kEBaYA klu ikutkan perasaan...memang dia dah tak tentu arah dah...

Zaidah berkata...

@abah dan mak haqq insya Allah...

Zaidah berkata...

@CiK JuEamin.....diharap begitulah...

chiLleD...!! berkata...

semoga anak buah kak zai selamat.

Fieza79 berkata...

moga tabah la adik zai tu hadapi dugaan yg mcm ni kan..moga anak buah zai tu selamat dan sembuh dr penyakit tu...

Fieza79 berkata...

moga tabah la adik zai tu hadapi dugaan yg mcm ni kan..moga anak buah zai tu selamat dan sembuh dr penyakit tu...

munna berkata...

siannya baby tu kecik2 dah kena cucuk dgn jarum... harap adik zaidah bersabar....

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL