Ibu Diserang Bertubi-tubi....Kasihan

31.3.11

Kali nie ibu diserang lagi...memang hampeh....bertalu2 n bertubi2 ibudiserang tanpa henti.....klu sebelum nie line ibu clear aje tak ada masalah tapi semenjak berpindah opis n tempat dah mula dah ibu menerima serangan demi serangan.....naik jenuh ibu.....

Ibu diserang oleh menatang nie.....


-



-



-


-



bila scan...tengok dia detect sebanyak 126 ekor virus yang mengganas kat pc ibu...manalah ibu nyer pc tak hang ...bila buat kerja skit hang...pastu klu bukak dua tiga window terus lembab macam siput babi patah kaki masuk spital.....klu bukak internet pun sama...asyik hang aje.....


sekarang nie ibu baru download pandas antivirus....mintak2 pas nie oklah....dah pepagi tadik tengok syok menaip pc buat hal plak.....macam itu batu besar masuk dalam kepala....huhuhuhu..........

44 conteng-conteng:

dinor's family berkata...

sabar je la krj zaidah bperah otak ,krj imah perah tenaga semoga pc xhang lg....

abah dan mak haqq berkata...

mintak je pc baru dengan admin...
hahahahaha :)

EiJa ZaQuaN berkata...

ahhaha..igtkan diserang ape td..
biasa la tu..kitaorg kat sini pun selalu kena serangan virus ni..huk3..

ainnoraini berkata...

kene serang ye..ingatkan ape td..

virus ade dimane2...pernah jugak terkene habis segala2nye...

lydzar berkata...

buat data back up, pastu suruh je orang IT formatkan..

|| NaFiRaa || berkata...

owhh.. dh lama x scan PC.. kena scan nih~

ch@ berkata...

hahahaha akak ni, terkejut kita, ingat serangan apa tadi.suspen je tau.

Panglima Muda berkata...

tok sah bagi berat berat blog ni..kita orang senang ziarah

adianiez AIDA berkata...

memang susah if pc lembab! scan sentiasa...

LYAfrina berkata...

hehhehe,,,
kalo kena serang selalu nanti jammed gak kan pc

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

ermm..kene ati2 tu..kang abiss jahanam pc

♥MAMASYAZA♥ berkata...

geramkan, kalo kena serang camtu, sakit jiwa

LyNn HaMzAh berkata...

lor...ingatkan kena serang dgn apa tadi...huhuhu...

cik dah ganu kiter berkata...

sy pun pakai avira antivirus tp cam x besh jer...x sbr nak tggu tamat tempoh mmgu dpn..tukar ker karpersky plk

bila kena virus tu yg x tahan...kut serang mende lain skali

sarah-najwan berkata...

bila diserang minatang ni..
mmg mudah hang la pc/lappy..

kene cari obat dgn kadar segera..ehhe

ct N honey berkata...

mmg takut kalau kena virus,ltop saya dah 2 kali kena program semula,sbb virus punya pasal

~Siti Hajar~ berkata...

ingatkan kn serangan ape td..huhu...

Zai download antivirus AVG, kuat ckit, xpun mcfee, berat ckit la tp mmg power..

MamaYatie berkata...

pergghhh...suspen la zai ni..ingat kenapa tadi...bakar dia!! hahaha

Adyshariz berkata...

byk nya zai..skrg ni mmg byk virus, lagi2 yg lepas scan pon x boleh detect,

sabar ya zai..try ur best b

eB ezrin berkata...

zai pakai aper? nak gaks la...
share yer? :)

hezrina83 berkata...

huh zai mmg pandaikan bab2 komputernie..tau tak nurul lagi haru minggunie.2 ari lepas nurul terdelete blog.2,2 blog nurul abis ilang.tak leh nak undelete semula sebab nurul terpadam akaun gmail..konon2 nak wat author tulah.gambar kat blog dah tak muat..sekali apetah nurul godek2 terdelete semuanya..aduihai nampak sangat tak pandai..so nurul follow semulalah kay zai..n masuk dalam bloglist..

http://hezrina83.blogspot.com/

nie alamat baru..

Zaidah berkata...

@dinor's familymemang sabar nie nor....klu tak mesti dah meraung dah...

Zaidah berkata...

@abah dan mak haqqrasanyer mesti susah nak dapat...

Zaidah berkata...

@EiJa ZaQuaNmemang berjangkit2kan virus nie...

Zaidah berkata...

@ainnorainiklu habis segalanyer memang zai meraung sebab kat pc banyak dokumen

Zaidah berkata...

@lydzarpc nie dah banyak kali kena format....klu kena format habis segalanyer

Zaidah berkata...

@|| NaFiRaa ||betullah...kena sekali scan...

hezrina83 berkata...

tq follow kay..tulah kalau delete blog mmg tahu bleh wujudkan semula..sabarjerlah..mmg tak pandai it nie=)nnt rujuk zailah..takut dah nak wat sebarang..

Zaidah berkata...

@ch@hehehe saje buat suspen...

Zaidah berkata...

@Panglima Mudaklu blog zai berat...kena buang widgetlah nie..

Zaidah berkata...

@adianiez AIDAbetul tu...

Zaidah berkata...

@LYAfrinamemang dah jammed selalu...sebelum nie laju...

Zaidah berkata...

@rose --{@ ibuRafiq @}--betul tu rose...nanyer nantikan..

Zaidah berkata...

@♥MAMASYAZA♥geram..tension..stress...

Zaidah berkata...

@LyNn HaMzAhhehehe

Zaidah berkata...

@cik dah ganu kiterzai tengah nak cuba panda nie..tak tahu ok ker idak

Zaidah berkata...

@sarah-najwankena carik obat yang betul2 berkesan klu tak berjangkit...

Zaidah berkata...

@ct N honeymesti haru biru...

Zaidah berkata...

@~Siti Hajar~AVG dah pernah cuba tapi mcm tak protect plak

Zaidah berkata...

@MamaYatieklu nak bakat ngan pc2 lagi kena bakar...huhuhu

Zaidah berkata...

@Adysharizmeraung......memang banyak 126 ekor...

Zaidah berkata...

@eB ezrinzai pakai yang panda antivirus...

Zaidah berkata...

hezrina: ciannyer....

p/s zai dah follow dah....n tengok bloglist zai pun dah ade....lepas nie kena berhati2 lagilah...

Mama Gee berkata...

wahh byknyaaaa....kita kalo pc kat opis kena virus tak risau sgt..org it ada..panggil je..tp kalo lappy kt umah kena virus leh tak tido malam dibueknyaa...heeh

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL