Memacam Hangin vs Report Card

22.6.11

Hari nie agak kelam kabut skit sebab kena rushing untuk ambik report card kakak nabilah....pepagi ibu dah gie sekolah agama kemudian gie plak sekolah kebangsaan....keputusan kakak kali nie kurang membanggakan....n pencapaian pada ibu sederhana....

sekolah agama = no. 29/46
sekolah kebangsaan = no. 10/40

pening ibu.....dari segi peratus sekolah agama ok skit berbanding tahun lepas...n sekolah kebangsaan memang menurun....

ibu nak marah lebih2pun benda dah lepas cuma untuk exam yang akan datang ibu akan pantau kakak habis2an...

ikutkan ibupun tak tahu yang hari nie kena ambik diorang nyer report card...kebetulan semalam kakak ponteng sekolah kerana pakcik van tak ambik...memang hangin betul ibu sebab dah masuk 3 kali dah kakak tak gie sekolah kerana pakcik van lupa nak ambik....terus ibu call owner van tu kak sham....kak sham yang bagitau yang hari nie ade program hari terbuka....semakin hanginlah ibu sebab kakak dah dapat dah surat pada hari isnin tapi kakak tak serahkan pada ibu.....main simpan aje...bila ibu tanya kakak diam aje.....memang kena sedas dua.....ibu dah pesan ngan kakak sebarang surat dari sekolah mesti bagi kat ibu atau ayah jangan disimpan2....klu ibu tak call kak sham tu mesti ibu tak tahu yang hari nie kena ambik report card...dah lah ayah gie muar...so ibu yang kena pegi sekolah.....sabor ajelah.....

19 conteng-conteng:

zanafahmi berkata...

gitu la budak2, dah dua tiga hari baru ingat yg dipesan cikgu...
apa kurangnya si Aziz tu? sampaikan kita org gantung white board dlm bilik, setiap surat atau apa2 dari sekolah kena tampal kat dinding, jadi kalau dia dah buat tp kita yg tak baca, dia dah tak kena cubit...hehe...cubalah.

♥MiZz-siHa♥ berkata...

mmg kena sabo je la kan kerenah budak2 nie...nie anak kt lom bsr lg.dah sklh nnt xtau la ape citenye plak..

Panglima Muda berkata...

inilah kes anak anak...dari kecik sampai tingkatan lima cam tu lah... ada yang 40/40.... jadi lelaki atau perempuan melayu terakhir

♥Mrs.Eady♥ berkata...

hurm...lagi 3 4 thn lagi izwa pulak rase mcm ni kan :)

eB ezrin berkata...

esok2 turn eB laks la kan gini ? adei

ch@ berkata...

esok2 turn kita pula. perangai anak-anak, sabar je la. tapi part report card tu, mmg wajib beritau mama ngn papa. walaupun dpt nombor corot2. hihiii. pastu kenala dgr ceramah.

eT berkata...

huhu...mmg kn byk bersabar kn kak...
saya anak kecik lg...sok2 cane la gayanyer...

Nieza Ishak berkata...

lupa la tue kot ...
kena lebih rajin chck beg sekolah anak la nampaknya ...

Ummi Eisya&Amani berkata...

mcm2 ragam budak-budak ni kan..agaknya nanti mesti hadapi situasi yg sama..

ainnoraini berkata...

jumaat ni nak gi jumpe cikgu..
kalau markahnye bagus awal2 lagi anak2 dah tunjukkan..cube kurenggg bagus disimpanye...

maszmadi berkata...

ala, gitu pulak gayanya kalau anak2 dah sekolah kan kak zai.. sabo sabo..

@e_da berkata...

huhuhu kakak kenapala kakak simpan.. cian ibu.. sib baik tak terlambat nak g amik report card

munna berkata...

skrg ni mmg kena ibubapa ambil report kad kad sekolah ye ibu.... dulu kita bawa balik cuma minta sign ayah je...

Citarasa Rinduan berkata...

ada yang kata budak2 usia 4-10 tahun jujur

11-20 tahun kurang jujur..
em...

sabar kak zaidah

KuNanGKuNanG berkata...

tringat zaman sy sklh dulu..suka sgt kalau abah dtg sign report card

dinor's family berkata...

sama la kita, pencapaian anak2 ibu pun kurang mbanggakn..hari jumaat ni bru ada sesi sign report card..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

hari2 ambik budak2 boleh kata lupa ya?<-- alasan tak munasabah...

.:fyzz:. berkata...

sabo ja la kak...takpa la yg kt sek keb tuh..no 10 ..ok la tuh..good..tp kena improve yg sek agama ptg la..fyzz doakan anak2 kak sukses.bab buku repot..mmg la..kita kena pantau kan akak kan..

Izan Ishak berkata...

muhaimin pun ada masanya lupa nak bagi surat kat izan. mmg hangin je lagi2 kalau surat penting kan.

nasib baiklah jumaat ni baru nak amik report card dia. berdebar ntah no berapa dia dpt~

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL