Cat Rumah

14.7.11

Tinggal lebih kurang berbelas hari lagi kita akan sambut bulan Ramadhan....tapi tak tahulah dah bersedia ker blum...rumah kekawan dah cat ker belum...


weekend hari tangan ibu dah gatal nak menukar cat n layout rumah ComeL ibu nie....ibu nie memang pantang ade masa skit mesti nak touchup blog kesayangan hamba nie...hehehe....so ibu pun ambik tema bunga rose putih n ade skit rose merah...ibu main hentam aje...so kaler ibu gunakan tema putih n merah...n untuk background tu ibu ambik warna biru skit....macam mana cantik tak....segala bunga-bungaan itu ibu cilok kat fordesigner.com kat situ memang banyak vector2 yang cantik...n ibu gabungkan skit2 ngan mutiara yang ibu rembat jugak kat situ....cuma yang penting perlukan kreativiti untuk jadikan hasil yang cantik...

bab merembat ibu memang pandailah tapi bab nak buat sendiri memang tangan nie keras macam kayu tak reti nak design....hehehe...untuk header ibu masih gunakan gambar yang lama cuma klu untuk background n tepi keliling outer wrappe tu ambik masa skit nak susun bunga n mutiara tu pun ade yang nampak cacat...hentam ajelah labu.....klu dah buat sendiri puas hati sendirilah yerk....

28 conteng-conteng:

LYAfrina berkata...

LYA PLOK..XDOK BAKAT DLM TOUCH-UP2 NI...

rATu kEBaYA berkata...

cantiklah layout ni... kalau aishah pandai mesti cantik jugak macam zan punya ni

cik dah berkata...

bertukar langsir lagi yek umah comel ni...

Kasih Ibu berkata...

bestnya kalau pandai men'touch up ni...blog pun cantik tapi mlg sekali sy langsung xreti..maklumlh buta it..hu..hu...

Ila berkata...

ingatkan nak cat rumah betul...hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Cantik cat uamh baru Zai ni..
Lily blum ada mood lg nk touchup..tunggu dekat raya kut.. :D

sarah-najwan berkata...

akak mmg failed bab hias rumah blog..huhu

tu psl rumah akak simple ajo..xreti..

rumah awk da cantikkk..

Fieza79 berkata...

raya kali ni langsir baru..tu yg semangat ...ingat nak cat lain jgk tp byk keje la pulak kan...

Fieza79 berkata...

owhh psl cat blog...slh fhm..blog dh cntik tkmo tacap2 dh..hehe perasann..

tapi zai ni mmg kreatif la..knp tak buat bisnes design blog je..?

Fieza79 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
dinor's family berkata...

pandainya zai buat sendiri...imah klu pandai mau slalu tukar2 cat gak....tp xpe ramai kwn2 yg pandai leh order je....ala2 inggeris gitu rmh baru zai ni....

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe dah cat dah kak..heheh...

Anamarza berkata...

Dulu2 rajin jugak edit blog, la ni dah malas hihi

|| NaFiRaa || berkata...

saya x bape nak reti sgt bab tacap2 nih.. amik mana yg dh sedia ade jek..kekeke

zaidah berkata...

@LYAfrinatak ape lya ...kita bleh belajar...

zaidah berkata...

@rATu kEBaYAzai pun main hentam aje nak create sendiri tak pandai...nak suruh orang buatkan kena bayarkan...

zaidah berkata...

@cik dahnampaknyer macam tulah cik dah..

zaidah berkata...

@Kasih Ibuzai pun sama jugak tak reti sangat it cuma belajar sendiri aje...

zaidah berkata...

@Ilarumah betul tahun nie tak cat sebab tahun lepas dah cat..

zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAterima kasih lily...nanti kat raya bleh buat tema raya..

zaidah berkata...

@sarah-najwanterima kasih cikgu...rumah cikgu pun ape kurangnyer...cantik jugak

zaidah berkata...

@Fieza79mak buyung tak bleh buat kerja berat...kena banyakkan rehat...

zaidah berkata...

@Fieza79tak beranilah fieza nak ambik order....

zaidah berkata...

@dinor's familyterima kasih imah...ha'ah ade tema inggeris skit....sekarang nie memang ramai yang buat layout blog yang penting sediakan ongkosnyer..

zaidah berkata...

@Nur Hawa Mohd Zinpaatutpun comel..hehehe

zaidah berkata...

@Anamarzajomlah sesama kita mencantikkan blog...

zaidah berkata...

@|| NaFiRaa ||jomlah zura kita belajar bersama-sama...hehehe

Bionic women berkata...

ibu leh x touchup kan blog kita, kita nak bunga2 jugak..huhuhu..kita x pandai ler..

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL