Kena Ragut...

12.7.11

Ibu sedang berjalan menuju ke kereta...al maklumlah ibu parking keta jauh skit daripada opis...klu kat opis asyik kena letak kupon aje..so bila parking jauh skit blehlah exercise skit....tapi tak kurus jugak...so masa tinggal beberapa meter aje ke arah kereta ibu...ibu ade terperasan sorang mamat nie...tengok ibu lain macam aje...ibupun curiga jugak...ibu perhatikan sekeliling...alamak tak ade orang...takut betul....ape mamat nie buat kat sini....terlintas kat fikiran ibu jangan2 dia nak ragut ibu...takut...

tetiba ibu terpandang kat tangan mamat nie ade sebilah pisau besar yang buat siang ikan kat pasar tu...berkilat...ibu pun cepat2 jalan....so mamat nie ngan sepantas kilatnyer cuba halang n ugut ibu agar ibu serahkan beg duit....ibu tak mahu...n dia ugut untuk tikam perut ibu ngan pisau tu...oleh kerana takut...ibupun serahkan purse ibu....ibu siap cakap lagi kat mamat tu.."klu nak ambik duit..ambiklah...tapi jangan ambik dokumen penting saya...ic saya....." lepas tu mamat tu campak purse ibu kat dalam semak.....

ibu tak sangka selama nie ibu dengar n baca berita mangsa ragut...tapi kini ibu terkena sendiri....selepas tu ibu tak tahu ape yang terjadik sebab ibu dah tersedar daripada mimpi....Ya Allah...ibu berdoa agar biar dia terus menjadi mimpi n janganlah jadik kenyataan....selepas ibu mimpi ibu kena ugut n ragut...ibu jadik takut plak nak parking kat tempat biasa tu...so bermula semalam ibu dah parking kat tempat lain.....

36 conteng-conteng:

Nazz@Purple berkata...

hati2 selalu..nasib baik tu cuma mimpi..moga kt semua dilindungi dr perkara2 buruk ni

Cik Rose Cute berkata...

Mimpi rupernya...ingatkan betul tadi...huhuhu takut Kes ragut ni...

Sidratul Muntaha berkata...

mujurlah cuma mimpi..
lepas ni take care selalu....

Zue AnnaLeeya berkata...

haishhh.... ingatkan zai betul2 kene ragut tadik...
tp sib baik mimpi jer..
pasnih lebih hati2 yer..
parking kete tmpat org ramai sket...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

nasib lg mimpi...adus..tekejut eden...kalau mcm tu..berhati2 lah ye..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ berkata...

mimpi ngeri tu
kena berjaga2 sebelum kena
:)

puanbee berkata...

oh mimpi ingatkan betul2 td.. mog tk terjadi lah ye

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Ingatkan betul td..
mujurlah mimpi jer..
Moga tak terjadi apa2 yg X diingini..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

naseb bek mimpi je... wapaupun mimpi mainan tidor. kita blh ambik iktibar dari mimpi tue. mana tahu ia pentanda Tuhan nak bg ke kan. berhati² la...

SYANI berkata...

Bikin saspens je.. Tapi cemana pun sentiasa berhati2 OK..

Salam perkenalan dari follower ke 706!

|| NaFiRaa || berkata...

Ya Allah.. nasib lah mimpi jek.. saya rasa nak pengsan jek baca n3 nih.. ingatkan kena ragut sungguh tadi...

mintak di jauhkan.. hati2 yer zai.. ingatkan diri sendiri jugak nih..:)

cik dah berkata...

lor mimpi ker...

hrp2 dijauhkan berlaku mende2 gitu kan...selalu amalkan ayat kursi or ape2 ayat la..

...sWeeT uMi... berkata...

huhuhu igt kan ibu btul2 kena ragut td...mintak dijauhkan la ek ibu...

Kakzakie berkata...

Masya-Allah kakak ingatkan betullah terjadi. Nasib cuma mimpi... sujud syukur bangun mimpi:)

.:fyzz:. berkata...

fyzz dh terketaq2 tadi..ingtkan tui..rupanya mimpi..tp tui gak kata kak zai..kita kena beware kan...

~Siti Hajar~ berkata...

phewww...wat suspen jerk, bpeluh eden baco tau...huhu..

Sga kita semua dilindungiNYA selalu..AMIN

Citarasa Rinduan berkata...

subhanallah..

ayu ingat betul2...
kak...
hati2 tau

fiza berkata...

Eeeeeee...buat suspen jer tau ☺☺☺

Saya pernah kena ragut masa kat public phone thn 2007. Memang seriau lah. Habis HandBag nikah...huhuhu...

LYAfrina berkata...

ermmm..
xdpt byg kalo btl2 tjdi... msti mgelabah kan...

tp kt org, biar hlng duit..jgn hlng nyawa

LYAfrina berkata...

ermmm..
xdpt byg kalo btl2 tjdi... msti mgelabah kan...

tp kt org, biar hlng duit..jgn hlng nyawa

Mama Hanim berkata...

mimpi ngeri tu.. pepun take care walau di mana saja berada. mcm2 kes skang ni kan.

r|nA @ ja|j|na berkata...

ya Allah kak zai, mujurlah kak zai tak diapa²kan..kat paper td pon sampai jatuh² motor kene tendang peragut..lepas ni kene super hati², nak² bile jalan sorang²..

ayu berkata...

zai, mujur la mimpi je kan..tapi apa2 pun hati2 ye..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

mimpi yang buruk adalah mimpi dari syaitan kak

Ila berkata...

hehehe..mimpi ngeri tu...ingatkan citer betul tadi

zaidah berkata...

@Nazz@Purpleamin...

zaidah berkata...

@Cik Rose Cutemasa mimpi tu kan rasa macam betul aje...

zaidah berkata...

@Sidratul Muntahainsya Allah....

zaidah berkata...

@Zue AnnaLeeyaterima kasih zue...sekarang nie parking keta memang yang kat ramai orang...

zaidah berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™masa mimpi tu memang macam betul...

zaidah berkata...

@Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙betul tu tinie...

zaidah berkata...

@puanbeealhamdulillah....

nieda berkata...

suspen aje..nasib baik mimpi..supaya kita beringat.
Saya dulu pernah nak kena cubaan ragut.mula2 husband tak percaya, depan mata husband mamat tu cuba nk ragut org lain plak. Apa yang penting pastikan no RAKAN COP sentiasa ada dlm simpanan. so kalau ada apa2 terus call je. Mamat yg nak ragut saya dh kena tangkap pun.

zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAinsya Allah lily...semoga tak ade ape2...

zaidah berkata...

@..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::..betul tu kina....sebagai peringatan untuk diri sendiri...

zaidah berkata...

@SYANIsalam perkenalan di sambut...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL