Kuda Yang Kedekut

18.7.11

bila anak-anak ibu nakkan ape2....ibu n ayah kata tak bleh diorang akan kata KEDEKUT lah ayah nie...KEDEKUT lah ibu nie...lepas tu tarik muncung panjang....bukannyer kedekut tapi berjimat..hehehe...

yang boleh tak tahan tu dia bleh samakan ayah n ibu macam KUDA plak...kenapa sama macam KUDA...diorang kata "kudakan berbunyi KE..DE...KUT... bila berlari...."' ade ker....ibu tanya "mana dapat idea macam nie" rupanyer kekawan diorang kat sekolahlah yang cakap....amboi kreatif betul diorang nie....yang ibu tahu binatang yang banyak duit ialah BERUANG...n sekarang nie dah tahu binatang yang paling KEDEKUT adelah KUDA....hahaha

so siapa yang KEDEKUT..adelah macam KUDA....


20 conteng-conteng:

eB ezrin berkata...

ha ha ha, sok2 kami pn panggil kuda gaks ;p

maszmadi berkata...

hoho macam tu pulak yerk.....

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

hehe..bijak jer budak skrg ni.. :D

Ummi Ummair berkata...

hehehe..ada2 jelah idea budak zaman skrg kn?

Bionic women berkata...

hehhe..pernah anak sedara teka kat saya, binatang aper paling kedekut..hahaha

sarah-najwan berkata...

anak saya main teka teki kuda gini..heheh

binatang ape kedekut?

LYAfrina berkata...

hehhehe..tp msa skolah dulukan..slalu j ada teka-teki..binatang apa pling kedekut..
jawapannya kuda..sbb bla berlari bnyi

ke-de-kut..ke-de-kut


hhehee

diana berkata...

heheheh..
padan muka mak dengan ayah nye...

Nida berkata...

wah.. cerita yg menarik ni... boleh buat story telling pada anak-anak

KuNanGKuNanG berkata...

he3..anak2 skrg bukan main lg kn?kalau kite dulu bukan main takut lagi ngan mak abah.

zaidah berkata...

@eB ezrinhahaha...

zaidah berkata...

@maszmadikreatif...

zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAdiorang lagi advance dari kitakan...

zaidah berkata...

@Ummi Ummairkreatif diorang nie memikir..

zaidah berkata...

@Bionic womenjawapannyer adelah kuda...hehehe

zaidah berkata...

@sarah-najwanhahaha

zaidah berkata...

@LYAfrinahahaha....diorang sama macam kita jugak agaknyer...

zaidah berkata...

@dianahuhuhuh...

zaidah berkata...

@Nidableh...

zaidah berkata...

@KuNanGKuNanGmemang takut kena marah...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL