Ayah dan Jawi...

18.7.11

Muhammad Nabil punyer cerita.....klu tulisan rumah memang pandai dia menulis....klu tulisan jawi sebijik2....kena training lagi...tetiba nabil tunjukkan kat ibu hasil dia eja perkataan 'ayah menggunakan tulisan jawi...so tulisannyer adelah seperti di bawah.....



klu kita eja...jadik perkataan A.Y.A....ibu bgitau nabil eja salah...so ibu kata alif ya ha .....barulah betul....oleh itu nabilpun buat balik eja nama 'ayah' tu....n hasilnyer adelah seperti 



see...sebijik2 perkataan tu dia buat....tak disambung .....last2 ibu buat perkataan tu yang betul punyer....tapi tak ape sekurang2nyer nabil ade kemahuan untuk mengeja walaupun salah....

28 conteng-conteng:

chiLleD...!! berkata...

bgus2..comel jer..tapi tu dh terpengaruh dengan tulisan rumi..mula dri arah kanan..hehe


blajar lah tulisan jawi dan membaca jawi..cintailah tulisan jawi..hehe

Salina@IbuAqil berkata...

x apa kak.. janji dia ada keinginan nak belajar.. salah kita tegur kan? hehehe

eB ezrin berkata...

bgs3... lawa tulisan jawinyer eh?... tabik... :)

Panglima Muda berkata...

salam ziarah........apa khabar

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

x apa..lepas ni mesti pandai..

dinor's family berkata...

tuk pmulaan kira boleh le..janji dia minat n ada usaha cuma tulis mcm rumi ikut kiri ye...xpe nnt dia dah kenal huruf jawi tau la dia nak eja apa2 pun..ibu walaupun dr sek arab kadang2 mengeja geja gek sblm nak tulis...dah lama tinggal sek.kan tp bla anak2 dah sek.kita pun kena remaind lek le yg belar2 dolu2 tu...he...he...

Sitisifir10 berkata...

kira orait lah tu..kalau saya tgk anak saya buat utk pertama kali dah sengih sampai nampak gusi dah

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Takpe..blh diperbaiki lg..lama2 blhlah tu..Chaiyok2 Nabil.. ^_^

syiela berkata...

wah nabil pandai la.. x kisah la mcm mana janji dia nak beljar :)

ainnoraini berkata...

tak pe kan nabil..lepas ni pandaikann...

salah sikit jer...

Cute MuM berkata...

oklah tuekan..
sekurang-kurangnya die tahu tulisan sebijik tue..

Bionic women berkata...

cantik ler tulisan jawi nabil..hehe
at least dia tau huruf2 jawi..
pandai ler tu..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

kira ok la tu....janji dia mau...

Fieza79 berkata...

ok la tuu...caya la nabil..!

zaidah berkata...

@chiLleD...!!orang kata klu bleh baca jawi maknanyer bleh mengaji

zaidah berkata...

@Salina@IbuAqilbetul tu ina....

zaidah berkata...

@eB ezrintabik spring...hehe

zaidah berkata...

@Panglima Mudaalhamdulillah...sihat

zaidah berkata...

@cik Jue Aka Ibu Farisyahbelajar perlahan2...

zaidah berkata...

@dinor's familysebab ejaan jawi sekarang dah ikut macam baku tu yang macam confiuse..

zaidah berkata...

@Sitisifir10yang penting dia nak belajar...

zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAterima kasih auntie...

zaidah berkata...

@syielaterima kasih auntie...

zaidah berkata...

@ainnorainilepas nie nabil perbaiki..

zaidah berkata...

@Cute MuMmasa akan datang nabil akan cuba improve..

zaidah berkata...

@Bionic womenalhamdulillah...

zaidah berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™memang kat sekolah ade jawi

zaidah berkata...

@Fieza79terima kasih...muahhh

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL