Peristiwa 60 Saat Di Internet

27.7.11

Dah petang baru ibu nak update blog....tak kisahlah kalau orang kata ibu nie blogger tegar ker apeker...yang penting ibu dapat mencoretkan segalanyer di sini segala luahan perasaan n tak puas hatipun di sini.....actually ibu nak coretkan insiden yang berlaku kat ibu pagi tadik....so menyebabkan ibu masuk opis lewat klu ikutkan ayah...dia suruh ibu cuti aje...tapi bila ibu fikirkan balik tak bleh cuti..nanti nak raya tak ade cuti plak....ok untuk insiden tu ibu buat pada n3 esok kot sebab tak bleh nak bluetooth kat opis....

Dah jauh sangat dah ibu membebel...berbalik kepada tajuk asal n3 adelah tentang peristiwa yang berlaku diinternet selama tempoh 60 saat...klu kita drive keta dalam tempoh 60 saat lebih kurang 1km hingga 1.5km average bergantung kepada kelajuan ajelah....


oleh itu tahukah anda bahawa internet sangat cepat pergerakannya. Tidak menunggu sesaat pun, siapa yang lambat maka dia akan ketinggalan. Berikut adalah perkara yang terjadi di dunia maya dalam masa 60 saat;
  • 1500+ postingan di blog
  • 98,000 twit terbaru
  • 12,000 iklan terbaru di craiglist(FJB Terbesar)
  • 20,000 postingan terbaru di Tumblr
  • 600 video terbaru di Youtube
  • 70 Domain Didaftarkan
  • 13,000 Aplikasi iPhone telah didownlod
  • 320 Akun Twitter terbaru
  • 100 Akun Linkedin terbaru
  • 6,600 Foto dipublish di Flickr
  • 125 Plugin WordPress terunduh
  • 50 Core WordPress terunduh
  • 79,364 Wall terkirim di Facebook
  • 695,000 Status Facebook diupdate
  • 510,040 Komentar muncul di Facebook
  • 1,700 Aplikasi Mozilla Firefox terdownload
  • 694,445 kata dicari di Google
  • 168 Juta Email terkirim
  • 60 Blog terbaru dibuat
  • 40 Pertanyaan di Yahoo answer dan 100 jawapan diberikan
  • 1,600 Orang Membaca di Scribd
  • 1 Kata terdefinisi di Urban Dictonaries
  • total 370,000 menit telepon di Skype
  • 13,000 jam muzik streaming di Pandora
Seperti itulah yang terjadi di internet selama 60 saat, dan anda sekarang telah tahu kenapa 1 minit begitu berharga di dunia maya.

p/s wowwww banyak benda boleh buat dalam 1 minit....


25 conteng-conteng:

LYAfrina berkata...

huhuhuhu dasyat....

**xbuat n3 utk blog sehari rsa x lengkap..ni bkn msalah tegar atau apa..tp lbh kpd minat semula jd utk mcoret sesuatu dlm bentuk mcm ni.

Anamarza berkata...

sekarang org tak bleh hidup tanpa internet dah

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

dasat kan?betoi kata anamarza...

|| NaFiRaa || berkata...

internet dah jadik bende penting dalam hidup manusia.. macam2 leh buat bila ade internet..

mamalieyna berkata...

dasyat eh,.hanya 1 saat...wooo..^_^

sarah-najwan berkata...

wow..byknyer perkara dlm satu minit..huhu

menaip komen ni pun agak2 brp minit eh?..lupa nk set tadi..heheh

Sofya berkata...

macam2 leh jadi dalam satu minit.. xkira di alam maya or realiti..

fiza berkata...

Wow...byk benda bley buat dlm 60 saat tu.

MamaYatie berkata...

umakkaihh...laju sungguh ni! luar pemikiran..

MamaYatie berkata...

umakkaihh...laju sungguh ni! luar pemikiran..

ummiarissa berkata...

betullah orang kata masa itu emas...sangat-sangat berharga...

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

byknye yg blh dibuat dlm masa 60saat..sesungguhnye masa itu emas..

Amy Syaquena berkata...

dalam masa yang singkat kita boleh buat macam2 benda kan..

zaidah berkata...

@LYAfrinabetul tu lya walaupun just letak gambar...rasa rindu...

zaidah berkata...

@Anamarzainternet menjadikkan kerja lebih mudah n menjimatkan masa

zaidah berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™segala ilmu banyak daripada internet

zaidah berkata...

@|| NaFiRaa ||gunakan internet ngan sebaiknyer

zaidah berkata...

@mamalieynamemacam perkara bleh berlakukan...

zaidah berkata...

@sarah-najwanmenaip tak sampai satu minit cuma nak klik2 aje yang lambat depends pada kelajuan internet

zaidah berkata...

@Sofyabetul tu

zaidah berkata...

@fizatidurpun masih bleh lagikan..

zaidah berkata...

@MamaYatiememang tak terfikir...

zaidah berkata...

@ummiarissaoleh itu hargainyer....

zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAhargailah masa itu....

zaidah berkata...

@Amy Syaquenabetul....memacam bleh buat....

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL