Tak Ada Duitlah Bang...Tunggu Gajilah...

28.7.11

Ibu tak tahu perasaan ayah waktu ayah call ibu...mungkin kecewa...marah atau rasa macam ditipu.....ni semua gegara insiden semalam....ibu tak sempat2 nak buat n3nyer....untuk tu ibu citer lain kali....tapi secara ringkasnyer semalam keta ibu kena langgar waktu ibu hantar anak gie taska...berlaku di depan taska....keta depan ibu mengundur n hentam keta ibu....bila ibu tanya sama ada dia nampak tak keta ibu, dengar tak ibu hon...dia kata dia tak nampak keta ibu n tak dengar hon keta ibu....

nak citer panjang nanti ibu citer...so conclusion nyer husband wanita berkenaan n ayah berbincang yang ayah akan hantar keta ibu ke bengkel untuk diperbaiki n segala kos pembaikan di tanggung oleh diorang...so semalam jugak hantar gie bengkel klu tak memang ibu tak leh gie kerja..takkan nak suruh ayah yang hantar setiap hari...dah semalam ayah hantar ibu gie kerja...

tadik ayah call tanya ape citer tentang bayaran tu sebab ayah dah kuarkan duit ayah semalam....husband dia bleh jawab "blum gajilah bang..saya gaji 5 atau 6 haribulan..." so ape pendapat rerakan ibu yang amat dikasihi...ape yang patut ayah n ibu buat.....

18 conteng-conteng:

juliaakmal berkata...

ok..xper tunggu sampai 6hb....kalau hari tu dia bagi alasan gak.....memang dia x bertanggungjawablah tu......

cik dah berkata...

tuntutla nnt...tgk cemana dia culas x byr...kalau dia x byr gak 6hn tu..saman jerk...(boleh ker gitu)

fiza berkata...

Kita tunggu jer tarikh gaji dia tu. Kalau mengelat jugak, kita bako...kita bako jer keta dia...hehehehe...

~Siti Hajar~ berkata...

Klu xde duit knpa xckp awal2 kan, xpsl suami Zai byrkan dulu plk, spttnyer suami zai jgn bayar, biar dia yg bayar..

my hubby xcident hr selasa ritu, langgar keta yg paking tepi jln, driver perempuan, driver tu mintak RM1k kat my hubby, tp my hubby ckp xde duit & ajak buat report blh claim insurance, pastu mlmnyer driver tu tipon nk pjm keta kami sbb nk p keja tp my hubby xbg..tp tulah malang xberbau, nk buat camna kan...huhu

♥cikmOt♥ berkata...

setuju ngan fiza...tunggu tarikh gaji dia...hehehe

ainnoraini berkata...

mintak simpati kot...dah buat salah kene la bertangungjawap...tunggu jer tarikh gajinye tu...

rATu kEBaYA berkata...

pernah kena jugak macam tu... tapi terpaksa jugak tgu dia gajilah.. dulukan duit kitalah..

maszmadi berkata...

tunggu je sampai tarikh yang dia janji tu, kalau xder, pi umah dia, n tuntut hak kak zai.....

Sitisifir10 berkata...

mm..saya pun rasa elok tgu sehingga tarikh yg dia janjikan... ada setgh org mmg xde saving mcm tu

diana berkata...

pastikan kat mana rumah ia..
supaya nanti 5hb dia tak tipu..

umialya berkata...

mgkn juga dia blum ader duit, bukan semua pekerja dpt gaji sama tarikh ngan kita

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ berkata...

lambat la... suruhla dia usahakan huhuhu

erienz berkata...

konalh tunggu sehngga 6hb...x dapek laie pi umah dio...

Mazatul Azura Muhamad berkata...

Nak selamat actually elok la buat polis report then claim insurance. But since dah hantar utk repair, terpaksalah tunggu gaji dia... Tapi kalau boleh jangan bayarkan dulu..

dyea irdina berkata...

dah 2 kali sy kena cam ni la konon janji nak bayar lastnya keta siap kitaorng byr dulu..tepon2 tuntut janji mcm2 alasan...akak tunggu je dia gaji klu dia ada alasan makna nya susah la skit tp klu dia bayar dia mmg jujur...

Nida berkata...

Tunggu dan terus minta pada waktu gajinya..

Apa-apapun mereka tetap bersalah, kasi ugut sikit nak buat laporan polis ke...

dinor's family berkata...

tul tu kasi ugut sikit kot2 dia nak bayar cepat sikit...

Zue AnnaLeeya berkata...

setuju dgn kwn2... tggu smp tarikh yg dia ckp tuh...
klu tak byr jgk, zai mtkla...
lgpon anak dia satu taska jer dgn anak zai kan???
mesti slalu jmpa...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL