Kejadian Semalam...

9.8.11

Sebenarnya ibu ada banyak benda nak citer tapi tak ade mood.... ibu rasa minggu nie merupakan minggu tak ade mood sedunia untuk ibu...huhuhu.....

sebenarnyer tajuk tu buat suspen aje...tak ade kena mengena....hehehe

ok kita buang segala...fokus ibu...fokus ibu...so hari nie dah 9 hari dah kita berpuasa....bermakna tinggal 20 hari lagi kita akan meraikan lebaran..... tapi kita tak tahu sama ada tahun depan kita dapat berjumpa lagi ngan ramadhan atau tidak...klu dipanjangkan umur insya Allah berjumpa...klu tidak bermakna tahun nie merupakan ramadhan yang terakhir untuk kita....tidak ade bulan lain yang sama ngan bulan ramadhan...semoga segala amalan kita dibulan ramadhan ini digandakan.....amin....

buat pertama kalinya semalam ibu tak memasak untuk berbuka...so ibu beli kat PARAM....ibu just beli lauk 2 3 jenis...kuih skit n air...mak dato' ko...mahal gila....lauk pauk aje dah dekat RM15 itu belum masuk kuih n air... klu kita beli sayur masak sendiri RM15 boleh buat seminggu...itupun nasik ibu masak kat rumah....

dan buat pertama kalinyer jugak semalam ibu tak sedar bangun untuk sahur...tengok jam tinggal 5 minit....huhuhu...jadiknyer nabil tak pose semalam...ibu n nabilah sempat minum air sejuk n kurma aje .... petang balik sekolah kakak mengadu dah tahan...ibu pujuk kat dia dah tak lama lagi berbuka...tu yang ajak dia gie PARAM jejalan bagi kurangkan skit rasa kelaparan kakak...

sorrylah yer kekawan n3 kali nie bercampur2....banyak sangat nak memikir...huhuhu

11 conteng-conteng:

rATu kEBaYA berkata...

kalau budak2 ni termiss sahur memang terasa sangatkan...

wahida berkata...

betul tu...kalau gi PARAM mmg kena standby at least 20 hengget..semua barang dah naik harga..pening kepala...huhu..

salam kenal...

lydzar berkata...

memang takpuas hati jugak la dgn harga kt PARAM tu. rasa tak berbaloi nk beli. tp mayb sbb harga barang2 pon dh naik kan, dorang pon takmo la absorb kerugian..hmm

LYAfrina berkata...

skrang smua hrga brg mahal & melonjak....

ermm..sama2 kita doakan agr msh dberi kesempatan utk myambut ramadhan di tahun depan..amin

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

mmg mahal beli kat PARAM banding masak sendiri kan..kuih jer RM2 baru 5biji..dh lah kecik X sedap lg..huhu..

~Siti Hajar~ berkata...

Fuh! fuh! p jauh2 xde mood tu..

anak2 klu xsahur mmg xtahan, kita la kn pandai2 alihkan perhatian mereka ke lain dr fikir lapar aje..

fiza berkata...

Ramai komplen lauk kat PARAM mahal nak mam**. Saya setakat semalam masih memasak lagi. Lagi puas hati. Tapi klo yg tak sempat nak masak tu tak bley nak buat apalah kan. Terpaksa gak membeli.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

kina kala lauk x de lah sampai nak membeli kalau kat PARAM. beli kueh atau air soya je. sebab x sempat nak buat kurh dan perah kacang soya. huhuhuhuhu

chekpid berkata...

sama la kat sini. harga membunuh. sedapnya tidak. Peniaga2 ni kenalah ikhlas menjual. nak untung tapi ambil kesempatan.. yang maintain tu, ok lah. clap!clap! untuk depa

Ummi Eisya&Amani berkata...

skrg ni brg2 memang semua mahal..klu setakat rm10 tu,apa jela dpt..sbb tu mmg kena masak gak..

maszmadi berkata...

alahai cian nabil x dpt sahur semalam yerk..
erm, apa yang dipkkan kak zai sampai xder mood nie...?

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL