Pembunuh No Satu Rakyat Malaysia

20.2.10

Aku nak baut n3 nie tak sempat2...so aku tulis jugak kat blog aku....setiap ari jumaat mcm biasa kat opis ade program Membudayakan Al-Quran...so dua ari lepas selepas ngaji ade ceramah tentang penyakit pembunuh no. satu rakyat Malaysia iaitu KANSER....takut jugak aku dengar...



Pada wanita pembunuh no. satu adalah Kanser Payu Dara dan pembunuh no. dua adalah Kanser Rahim...takut maaaa... mengikut statistik tahun 2007 iaitu seramai 450 ribu orang wanita adalah penghidap Kanser Payu Dara dan nisbahnyer adalah 1:15 adalah pengidap kanser payu dara.....yang aku masih ingat lagi penceramah tu kata antara puncanyer terjadiknyer kanser nie...adalah faktor pemakanan, penggunaan mikrowave, stress n punca keturunan...



Kanser usus merupakan pembunuh no. satu kepada kaum lelaki...by the way...orang perempuan terutamanyer yang banyak menghidapi barah kerana menggunakan pad yang dibuat daripada pulpa kayu dan kertas yang terbuang...benda2 tu merupakan penyumbang terbesar kepada penyakit nie kerana racun yang digunakan diserap masuk ke dalam badan melalui saluran darah....so option yang tebaik adelah menggunakan pad yang diperbuat daripada kapas dan sintetik...penceramah tu nak perkenalkan barang dia yang terdiri daripada pad n pantyliner...


Penceramah




aku beli jugak...penceramah itu beritahu pantyliner tu boleh menyembuhkan penyakit magrain, bisul, batuk, selsema dan mcm2 lah... nak promote lah tu....aku pun cuba beli satu pantyliner tu....memang berangin....cool aje.....cuma kat sini kita kena jaga pemakanan kita dan jangan stress yer....sebelum terkena baik kita mengelak...sebab semua orang memang ade sel kanser cuma depends sama ada sel tu aktif atau tidak...cepat atau lambat...berdoalah semoga dijauhkan....


7 conteng-conteng:

joegrimjow berkata...

terinat kat sorang senior ni yg tengah bergelut dengan cancer

Ain berkata...

kalau difikirkan memang takut ya amat...huhuhu...

moga kita semua dijauhkan dr penyakit kanser ni sume.....

zaidah berkata...

zai pun takut jugak...ade staf kat sini akhir tahun lepas meninggal kerana kanser usus...cian dia...anak2 masih kecik lagi... kita kena beringat ajelah sebelum terkena...

zaidah berkata...

zai pun takut jugak...ade staf kat sini akhir tahun lepas meninggal kerana kanser usus...cian dia...anak2 masih kecik lagi... kita kena beringat ajelah sebelum terkena...

zaidah berkata...

zai pun takut jugak...ade staf kat sini akhir tahun lepas meninggal kerana kanser usus...cian dia...anak2 masih kecik lagi... kita kena beringat ajelah sebelum terkena...

zaidah berkata...

zai pun takut jugak...ade staf kat sini akhir tahun lepas meninggal kerana kanser usus...cian dia...anak2 masih kecik lagi... kita kena beringat ajelah sebelum terkena...

zaidah berkata...

zai pun takut jugak...ade staf kat sini akhir tahun lepas meninggal kerana kanser usus...cian dia...anak2 masih kecik lagi... kita kena beringat ajelah sebelum terkena...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL