Majlis Cukur Jambul Part Akhir....

16.3.10

So petang tu ...majlis dimulakan dengan bacaan Yassin, Tahlil Ringkas dan berzanji....tiba part Shalawat ke atas Nabi ..msa tulah aku membawa Firas untuk upacara menggunting skit rambutnyer oleh tetamu yang bertandang.... makcik2 tu sibuk menggunting rambut Firas...Firas plak sibuk mencapai ape yang ade dalam dulung ..nasib baik tak terbalik dulang tu...nakal...






Kebiasaannyer klu seseorang tetamu tu dah mencukur atau menggunting rambut baby...dia akan melambung duit n gula2 or what ever ...n yang lain akan mengutip duit n gegula tersebut...so meriah n gamat skit suasana waktu tu...mcm2 kerenah kita bleh tengok...tapi aku mintak maaf andainyer gambar yang diambil tak memuaskan kerana cameraman yang ambik gambar menggigil...so gambarnyer bergegar...sewaktu tu jugak...gift akan diedarkan kepada semua tetamu disamping bunga rampai yang wangi tu...












selespa majlis bercukur...akan disambung lagi ngan bacaan berzanji n seterusnyer bacaan doa...selepas tu sesi jamuan...bersalaman n bersurai....

majlis belum abis...anak2 aku dah terlepak..kepenatan...so zzzz....hehehe...




walau bagaimanapun aku mengucapkan ribuan terima kasih kepada tetamu yang datang n kepada mereka yang telah bertungkus lumus menjayakan majlis tersebut...terutama skali kat mak aku, adik2 aku..abah aku n my cayang bucuk...Alhamdulillah...dah selesai...lega....
nie mak aku...

2 conteng-conteng:

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Teringat plak masa Qis cukur rambut dulu..nangis x hengat dia...Masa tu umur Qis 2 bln..kecoh jd nyer..hukhuk..

Zaidah berkata...

alhamdulillah...Firas tak nangis..cuma tangan dia tak reti duduk diam...klu kakak ngan abang dia dulu buat kenduri masa umur lebih kurang lepas pantang...tp sebab tangan mak retak tu yang buat Firas dah besar... :)

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL