Anakku Tak nak makan

18.5.10

semenjak kebelakangan ini Firas dah tak nak makan...last week tiga hari dia tak makan n cuma mengharapkan susu aku..(ibunyer yang terlebih makan plak..lapar..dah naik dah berat badan nie)...bila aku suakan makanan dia akan menggelengkan kepala...tapi bila nampak aiskrim...automatik dia akan mengangakan mulutnyer untuk diberikan aiskrim tersebut...dah memacam aku buat...buar bubur dia tak nak..bagi roti dia tak nak...bagi mee pun dia taknak....bagi biskut yang perasa coklat baru nak...itupun dia makan skit...lagi satu aku tengok style dia makan skarang nie...tak mahu kita suapkan...dia nak pegang..n masukkan ke dalam mulut sendiri..bijak2....


akhirnyer aku bagi dia makan appeton lysine...sehari dua nie tengok adelah perubahan skit dia nak makan..walaupun kuantitinyer skit...at least dia nak jugak makan...walaupun tak banyak...taklah nak menggantung kat aku aje...klu setakat bergantung aje tak apelah jugak,...tapi nie pelbagai aksi dia buat..yang macam superman pun ade yang macam buaya pun ade...yang penting asalkan dia dapat menyusu...ibu tak kisah asalkan Firas sihatkan....sayang Firasssssssss

3 conteng-conteng:

Lelord berkata...

najlaa dulu pun mmg xmo mkn, dh bg gak lysine..x jalan. pastu org2 tua kata bg lempoyang...x jalan gak. tp as long as najlaa sihat ok jek

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

lily pon dh byk jenis vitamin bg Qis minum tp x de perubahan..selera mkn tetap kurang..tp appeton ni blum pernah cuba lg...nnt nk cuba gaklah bg dia ni..ramai org ckp appeton ni bagus..mesti cuba gak lah..

Zaidah berkata...

lelord: lempoyang zai blum cuba lagi...dia sihat pun dah ok tapi bila timbang tak nak naik tu yang susah hati jugaklah...

lily: tengok dia adelah jugak nak makan tapi tak banyaklah...mcm roti n biskut adelah firas makan..klu bubur or nasik...kekadang aje makan... huhuhu

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL