Akan Mendapat Anak Sedara Baru

22.6.10


baru2 nie dapat tahu yang adik aku preggy...seronoknyer...sebab tahun depan akan bertambahlah orang baru dalam family aku...adik aku baru preggy lima minggu...tengah mabuk2...tak bleh masuk dapur langsung..tak bleh kopek durian..tapi makan durian bleh plak...cuma agak kesian sebab asben dia kat KL dia kat Mersing...nasib baik tinggal ngan mak aku....aku siap pesan lagi kat dia "nak ngandungkan...ha rasalah nanti macam mana orang mengandung...mcm tulah mak ngandungkan kita dulu..ngan mabuknyer..ngan sakit nak bersalinnyer n nak membawak kandungan tu sehingga 9 bulan...." adik aku gelak aje...sebab dia sibuk tanya aku bila bleh buat kad merah tu...aku nasihatkan dia lagi cepat buat lagi bagus sebab klinik bleh pantau perkembangan bayi n ibu dari masa ke semasa...apa2 pun tahniah along ucapkan n take care yer....


kandungan 5 - 6 minggu
gambar oleh google


4 conteng-conteng:

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Tahniah Buat adik Zai..
Time ni baru kita dpt merasa camne peritnyer mak kita ngandungkan kita dulu kan..hukhuk..besar betul pengorbanan mrk..Sedih..!

Zaidah berkata...

lily: janganlah sedih...bila kita dah jadik ibu baru kita tahu macam mana mak kita jadik ibu kepada kita dulukan...

Ain berkata...

tahniah untuk adik zai....

tahun ni ain bakal dapat 4 lagi anak sedara....

plus yang dah lahir 2....

total jadi 6 kesemuanya....

erienz berkata...

tahniah kak....seonaklah mak akak tambah lagi cucu...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL