Wawwi Matrix boleh Meningkatkan Traffic dan Pendapatan....jom join...

16.6.10

Aku telah dijemput untuk menyertai Wawwi nie oleh seorang blogger iaitu jieda aku pun bukannyer tahu sangat binatang ape nie...so aku pun registerlah....sebab malam tadik aku tengok beberapa blog yang aku jelajah dah ade benda nie...tu yang teruja nak tahu....selain dia bleh upkan traffic boleh menjana pendapatan...jomlah rakan blogger...join....sebelum tu aku letakkan Tutorial berkenaan Wawwi nie...


Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.


Matrik nx15
Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah

Lv1: 5 = 5

Lv2: 5x5 = 25

Lv3: 5x5x5 = 125

Lv4: 5x5x5x5 = 625

Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125

Jumlah Network: 3905 Blogger


Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.


Anda pasti teruja menggunakan sistem ini dengan kedalaman sehingga level 15. Autospillover

Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.


Sistem yang digunakan:

MATRIK (nx15) + Autospillover
Sistem Mata (Point)

Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.


Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata (jika upline melihat blog anda) dan dari 5 mata hingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).

Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

 
Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata

Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata

Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata

Iklan Banner 160x180 - 5 Mata

Iklan Banner 125x125 - 10 Mata

Iklan Banner 468x60 - 15 Mata


Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.


Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata


Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.

Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata

Downline level 1 = 15 mata

Downline level 2 = 14 mata

Downline level 3 = 13 mata

Downline level 4 = 12 mata

Downline level 5 = 11 mata

Downline level 6 = 10 mata

Downline level 7 = 9 mata

Downline level 8 = 8 mata

Downline level 9 = 7 mata

Downline level 10 = 6 mata

Downline level 11 = 5 mata

Downline level 12 = 4 mata

Downline level 13 = 3 mata

Downline level 14 = 2 mata

Downline level 15 = 1 mata



Potensi Nilai Mata Referral
Lv 1: 5 x 15 = 75 mata

Lv 2: 25 x14 = 350 mata

Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata

Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata

Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata



Jumlah keseluruhan:

43924 mata



Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.


Pendapatan Sambilan

Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.

Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.Sila naiktaraf status akaun anda untuk menikmati trafik yang lebih berganda lagi.
Jika anda meminati widget ini, silalah ikuti perkembangan semasa widget ini melalui Twitter dan Facebook kami.


p/s Kepada sesiapa yang berminat untuk mendaftar silalah ringankan tangan dan mata untuk mendaftar di widget yang berada di bawah cbox aku. Just masukkan nama, url blog dan email aje....so that its....

7 conteng-conteng:

Ain berkata...

dah join.....

hehehe.....

LYaFRINA berkata...

nak join....
thaknssssss

Zaidah berkata...

ain: tima kasih

lya: jom join reramai...

zue @ annaleeya berkata...

zai.. dah join... nnti ar zue wat entry tuh yer..

~Siti Hajar~ berkata...

sy dah join dr blog akak ni...thanks..

sweetsal berkata...

dah join, tapi masih blur lagi..

KERDILDESA berkata...

tak faham laa kak .. )=
blurr.

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL