Klu ko Blocking Keta AKu Macam Mana Nak Jalan

20.8.10


tengok tajuk ajepun tentu korang dah faham kan....aku memang hangin...tapi still bersabar lagi...petang semalam aku nak balik kerja....adelah keta minah yang sama tempat kerja ngan aku blocking keta aku sebagaimana gambarajah di atas....so macam mana aku nak keluar...n padahnyer aku tergesel kereta staf A kat bumper belakang dia...nasib baik dia tak marah...

yang aku marah dah dua hari dah minah (staf b) parking betul kat depan keta aku...mcm tak ade tempat parking lain agaknyer...petang semalam aku telefon dia

" akak...aku nak elak keta ko dah menyebabkan aku bergesel ngan keta staf A "
" eh...bukan salah aku...ko yang gesel...ko lah yang salah...biasalah beb parking tempat free"
aku jawab " macam tu ker...."

pada pendapat korang sape yang salah...punca keta dia menyebabkan aku gesel keta orang....tak tahu berdosa ker menghalang laluan orang...even klu ade kayu n duri kat tengah jalan klu kita alihkan pun dapat sedekah jariah..nie kan pulak ko letak keta setongkol ko tu kat situ...mcm dah tak ade otak...fikir senang diri sendiri untuk kluar tapi tak fikir kesusahan orang lain...macam tu ker punya perangai...

yang aku marah... apelah salahnyer say sorry ker ...mintak maaf ker...nie tidak makin menyalahkan aku plak...patut ker...lain kali klu parking lagi kat depan keta aku...aku seret aje keta tu...lagipun keta ko tu kecik ajekan senang nak seret.....







33 conteng-conteng:

Hamizah berkata...

sabo2, posa ke x nie..

mai a.k.a ibu leya berkata...

warghh.. blagak giler itu pompuan, lain kali kak, seret je kete dia tu ek.. kete kecik je kann.. bior dia rasa..

* ter 'EMO' kejap baca n3 akak.. :)

lydzar berkata...

hahah sama kes ngn saya semalam. mmg terlanggar la kereta yg double park kt belakang tu.

huhu lenkali sound dia, kalau tak block kereta orang tak boleh ke?

zue @ annaleeya berkata...

haishhhh... mmg bengang klu org jenis x reti parking nih... menyusahkan org...

az rina a.k.a jaijina berkata...

ishk, bengangnye jawapan macam tu..akak kasi hon aje kuat² pastu bnyak² kali..kalau bebal jugak pegi serang aje..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

ni sume lulus macam mane waktu time belajar aritu? huhuhu....kan langgar je tak pasal2 plak..

rATu kEBaYA berkata...

bengang jugak kalau orang buat mcm tu.. say sorry pun susah ke..

apa jenis manusialah..

ayu berkata...

salam kak zai,

ayu nak bagi idea yg memang dipraktiskan di tempat parking kereta ofis en suami..

kalau sapa2 rasa nak block kereta maka pastikan kereta itu tidak di tarik hand break dia..so, akak boleh la tolak dulu kereta tu kalau dia block lg kereta tu..(tp penat la kan, dah la bulan puasa nak tolak2 plak kereta)

lain cara, kalau la dia tak nak juga buat mcm tu, akak boleh print kan satu notis n tampal kat kereta dia : SILA JGN TARIK HAND BREAK KALAU NAK BLOCK JUGA KERETA SAYA ..hehe..agak kejam ke?? rasanya tak kut..lagi best print ngan color MERAH..ahakss..

sebenarnya benda ni pernah terjadi kat ayu masa duduk menyewa kat apartment dulu..lg la kak, orang blok kereta kita..lain cara tu la, mcm membe akak cdgkan tu...HON SEKUAT HATI SAMPAI la dia keluar..

apa2 pun, SELAMAT BERPUASA.. mmg kena banyak sabar la lagi2 bila bulan puasa ni..

erienz berkata...

hahaha..marah tul ko kak...sabar yer...ujian Allah tu....

Zaidah berkata...

Hamizah : pose..klu tak pose dah lama dah kena serang..

Zaidah berkata...

mai a.k.a ibu leya : bagus jugak tu,....biar bergegar keta dia kan....kuang3

Ogy berkata...

iskk org ni pk senang diri sendiri je..bukan nk pkkan org lain...

salam ziarah :) shantek blog ni...pink2...

Zaidah berkata...

lydzar : geramkan bila dia buat macam tu...masalahnyer dia block tu kat depan keta akak aje tau....

Zaidah berkata...

zue @ annaleeya: agaknyer dapat lesen terbang tu dulu...

Zaidah berkata...

az rina a.k.a jaijina : dia tak reti bahasa sebab dah banyak kali dah orang dok khusya keta dia...

Zaidah berkata...

Nur Hawa Mohd Zin: klu ikutkan hati semalam nak langgar aje keta dia tu biar kemek...

Zaidah berkata...

rATu kEBaYA : memang tak respectlah orang macam tu

Zaidah berkata...

ayu: klu mcam tu tak ape ayu...bleh kita tendang aje keta dia kat dalam terowong...

kakpah berkata...

kalau jalan sempit, dah tu pulak ada keter paking kat belakang keter kita macam tu, memang tegeliat nak keluar. akak kalau paking suka buat reverse parking. senang sikit..

Min Hamzah berkata...

mcm2 dugaan time2 pose nih kan....sabar kat zai

Bidadari fiza berkata...

dugaan betul la akak....cuba parking tempat lain plak..kalau dia block juga..something wrong la tu..hehehe

|| NaFiRaa || berkata...

kasi gesel jek kete dia.. tgk dia marah ke tak..muehehe.. jawab cam x de adab jek!

Zaidah berkata...

erienz: bukan marah ..nasihat...

Zaidah berkata...

Ogy : pentingkan diri sendiri aje...

Zaidah berkata...

kakpah: tak bleh reverse kak sebab belah belakang keta tu semak....

Zaidah berkata...

Min Hamzah :sabor ajelah kan

Zaidah berkata...

|| NaFiRaa ||: sekali sekala kena ajar jugak macam tukan...

~Siti Hajar~ berkata...

sabar yer..

try plk buat camni, kalu dia halang laluan lagi, akak selit 1 A4paper kat keta dia & tulis "tolong parking keta anda elok2 & jgn halang laluan saya"..hahaha..poyo je pndapat sy ni...tp kalu sllu kn camtu akak try la jgk idea sy ni..uhuk!

Fieza79 berkata...

huhuu bengang kan kalo mcm tu jadik nya...len kali jumpa dia sound arr..!

Zaidah berkata...

~Siti Hajar~: terima kasih siti....bagus jugak cadangan tu kan...baru dia tahu yang dia tu wanted

Zaidah berkata...

Fieza79 : ingatkan tadik nak sound aje dia...tapi tak nampak..ngaji pun dia tak naik

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

lorrr.dahla wat salah..tak mintak sori
patut kak zai langgar je..geram plak rasa

parking sesuki ati dia lak..haihhh

jiHAN berkata...

kak.. akak saya pon slalu kene.. dahla masa pregnent bb twin.. 1 keje kene tolak kete tau..cian akak saya

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL