KOREK-KOREK TANAH DAPAT DUIT...

24.8.10

korang pernah tak terfikir mana datangnyer duit yang beriban2 n banyak2 gitu....ade kilang duit ker...hehehehe

nie kalau adik lelaki tunggul baca blog aku...mesti dia bengang...sebab masa kecik2 dulu dia selalu fikir mana datangnyer duit tu...siap tanya ngan abah aku lagi


" mana abah dapat duit...." abah aku jawab
" klu nak duit kena kerjalah..."
" ohhh....yer ker....tapi macam mana duit tu bleh ada..."
" bila kita kerja orang bagi gaji....gaji tulah duit.." 

adik aku still tak puas hati... " bukan ker korek2 tanah abah dapat duit..."
abah aku balas balik " esok....ko pergi korek tanah kat belakang rumah...ha tunggu sampai ade duit....selagi tak ade duit jangan balik tau.."
aku gelakkan aje...hahahahaha

sekarang...bila dia sibuk kata belum gajilah ...apelah...aku n mak aku senang aje cakap " kan bleh korek2 tanah...pastu ade duitlah...banyak dah duit yang ko kumpul...?" dia pakat sengeh ajelah....hahaha

21 conteng-conteng:

zue @ annaleeya berkata...

hahahaha.... balik karang nak korek tanah kt blakang umahla... byk nak pakai duit nih zai... heheheh!!!

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

hahahahah

ingat lagi peristiwa lama, jumpa duit 0.50...sejak tu terus korek tanah..mmg dapat lagi..bt beli askrim...hahahah

az rina a.k.a jaijina berkata...

hahaha, kayolah kalau korek² tanah je dapat $$..

|| NaFiRaa || berkata...

hehehehe... zaman kanak2.. fikiran pon sempit jek~

Ain berkata...

masa kecik2 ain pun selalu korek tanah carik duit....

dapat la wat beli eskrem malaysia...

idah @mama izzya berkata...

beshnyer korak tanah dpt duit..

kdg3 kiasan org tua gak suh bercucuk tanam,dpt hasil jual baru la dpt duit
berbudi kpd tanah

mamalieyna berkata...

oooh teringat zaman kanak2 eh..hehe..

ala tetiba teringt, dulu ada gk terjumpa duit syiling kt tanah..dh berkarat..nak ilangkan karat gosok guna tumit kaki kt tanah tu, suci bersih pastu..^_^

LyNn HaMzAh berkata...

hehehe...mcm tu ker...

rATu kEBaYA berkata...

hehehe.. bagus ni.. tgh dok kering ni boleh korek tanah blakang rumah..

klakarlah

Zaidah berkata...

zue @ annaleeya: nak raya nie..banyak blum beli....hahaha

maszmadi berkata...

hihi bestnyer la kalu korek taanh dapat duit.....

teringat masa sekolah rendah dulu, orang kata kalu kita tanam sisa kayu pensel yang dah di shapen kan, ia akan bertukar jadi duit, kami pon try la beramai2..... haha hampeh, bila di ingat semula jadi klakar lak..

Zaidah berkata...

Siti Ruhayu Ab Rahman: klu dulu dapat duit korek tanah memang simpan....

Zaidah berkata...

az rina a.k.a jaijina : memang kayo...tak yah gie kerja..asal tak ade duit aje bleh korek tanah

Zaidah berkata...

|| NaFiRaa || : betullah

Zaidah berkata...

Ain : sebenarnya adik tu rajin korek tanah n kekadang dapat duit..tu yang di fikir macam tu..

Zaidah berkata...

idah @mama izzya : itu yang sebenarnya berbakti ngan tanah dapat hasil...

Zaidah berkata...

mamalieyna : klu jumpa syiling berkarat gosok kat buntut pasu...hilang..

Zaidah berkata...

LyNn HaMzAh: ha'ah..hehehe

Zaidah berkata...

rATu kEBaYA : klu tak ade duit jangan mare yer kak...hehehe

Zaidah berkata...

maszmadi: zai pun ade buat jugak...tapi tak ade pun duit...hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Teringat gak zaman kanak2 dulu..slalu main gali2 lubang..bestnye kan klu korek2 tanah tu dpt duit.. :)

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL