Cikgu Suruh Hafallah....

22.10.10

02"cikgu kata dia nak jumpa ngan ayah" nabil bagitau
" kenapa..." aku tanya
" cikgu kata...buku yang ayah belikan tu tak best "
" kenapa cikgu kata macam tu.?" aku tanya lagi
" cikgu suruh beli buku lain..."
" btul ker cikgu cakap macam tu...atau nabil yang buat citer..."
" betul ibu..." bersungguh2 dia menjawab
" macam nielah...lain kali mintak ayah bagi duit kat cikgu tu n suruh dia belikan buku...cerewet sangat..." aku dah skit geram


senarionyer ialah nabil sekarang dah pandai membaca walaupun kekadang perkataan tu tak betul...so silibus dah habis untuk tahap dia..teacher tadika pesan bawak buku yang ada suku kata yang mudah2 untuk dibaca kat sekolah bagi melancarkan bacaan...so ayahnyer belikan bukulah...bila dah beli komen..tak sesuai...kali kedua belikan buku yang mudah skit untuk dia baca...teacher kata tak best plak...susah sangat suruh aje teacher yang belikan...banyak sangat songel...


"cikgu suruh hafal..."
"hafal nak buat ape...nanti klu teacher suruh nyanyi tak dapat nyanyi teacher marah yer..
" tak lah.." heeee tersengih....
sibuk sekarang nie menyanyi lagu


ANAK ITIK TOK WI

Anak Itik Tokwi,


Mandi Dalam Kolam,
Sakit Apa Tokwi,
Sakit Sendi Tulang...

Anak Itik Tokwi,
Mandi Dalam Kolam,
Sakit Apa Tokwi,
Sakit Sendi Tulang...

Ubat Ape Tokwi,
Ubat Limau Lelam,
Sakit Apa Tokwi,
Sakit Sengal Tulang...





so minggu nie nabilah exam untuk sekolah agama....next week sekolah rendah plak....nabil nyer exam dah bermula jumaat lepas n esok tamatlah exam dia..ibu doakan semoga anak-anak ibu dapat menjawab baik dan mendapat keputusan yang cemerlang...amin...

23 conteng-conteng:

Fieza79 berkata...

minggu ni minggu exam kan..? anak2 pon ikut tensen sebena nya...kita ni lg la berdebar debar nk tgu result nya..

YanDarwisy berkata...

He..he..he..kang sebakul cikgu suruh bli.

az rina a.k.a jaijina berkata...

semoga result nabil & nabilah gempak ye..

mamalieyna berkata...

waaah anak2 nak exam eh? suspennya makayah,,,hehe.lmbt lg eina nak melalui pengalaman tu,..^_^

shila ariff berkata...

huhuhu..anak2 nak exam..kekadang mak ayah yg terlebih 'nervous' rite??..hehehe..all the best to nabilah & nabil!!!

Hamizah berkata...

kasi duit, cikgu belikan..hehehe

AngahSayang2314 berkata...

kak zai angah ucapkan semoga menjalani peperiksaan ngan tenang buat ci nabil hehehe

|| NaFiRaa || berkata...

selamat menjawab exam.. moga dapat keputusan cemerlang~

mamaaerish@eb berkata...

esok turn kami la plk... hu3

rATu kEBaYA berkata...

selamat menjawab kertas soalan

Lynn Nasir berkata...

cikgu yg nak baca agaknya..haha!

Zaidah berkata...

@Fieza79 yer lah fiza...anak2 xm kita yang berdebar..

Zaidah berkata...

@YanDarwisy bleh buat perpustakaan...hehehe

Zaidah berkata...

@az rina a.k.a jaijina insya Allah...amin

Zaidah berkata...

@mamalieyna anak eina kena tunggu 4 5 tahun lagi...ayep n adamkan sebaya...

Zaidah berkata...

@shila ariff terima kasih auntie...

Zaidah berkata...

@Hamizah tulah pasal...klu cikgu nak belikan cakap nak belikan...senang skitkan..kita bagi duit aje...

Zaidah berkata...

@AngahSayang2314terima kasih angah..

Zaidah berkata...

@|| NaFiRaa || terima kasih auntie nafirah...

Zaidah berkata...

@mamaaerish@eb sabar eb...doakan yang terbaik untuk diorang..

Zaidah berkata...

@rATu kEBaYA terima kasih auntie...

Zaidah berkata...

@Lynn Nasir mungkin jugak kot....hehehe

Zaidah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL