Yang Mana Satu Pilihan Korang...

6.10.10

sebenarnyer hari nie ade sambutan Majlis Hari Raya kat tempat kerja aku....tapi majlis tu tak diadakan di sekitar Johor Bahru...klu pada aku setakat kat sekitar JB aku tak kisah sangat beb nak pegi...tapi nie majlis tersebut buat kat Batu Pahat...nama aku dah letak untuk peserta yang naik bas....masalahnyer klu aku gie sana aku mesti menghadapi 2 3 kesukaran yang memang menyebabkan aku berbelah bagi sama ada nak pegi atau tidak....

masalahnyer...


1. pegi pkul 9 am...so aku akan skip pemerahan susu pada pukul 10.00 am....dahlah aku gunakan cara marmet sukar untuk aku mencarik tempat yang sesuai untuk buat PSI....ade jugak opismate aku suggest kan buat kat dalam bas...yerlah opismate aku tu lelaki manalah tahu...klu setakat perah kat dalam bas memang bleh tapi hati tak tenang dan segalanyer bagai...hasilnyer mesti tak memuaskan....



2. klu dah sampai kat sana...tengahari nanti orang sibuk makan...aku plak sibuk mencarik tempat nak buat PSI....klu gie kursus tu lainlah....kita bleh ambik masa break n mesti ade tempat yang sesuai untuk kita buat PSI....nie majlis sudah semestinyer tuan rumah busy nak carikpun susah....takkan nak main redah aje...tengah aku syok2 buat PSI tetiba aje ade orang terjah masuk...dah tak jadik dah...


3. aku tak tahu tentatif majlis tersebut...maybe aku balik semula ke JB dah pkul 4.30pm...so dah petang... ini bermakna aku dah skip 3 sesi....pastu balik rumah of courselah aku dah penat....so tentunyer aku kurang skit mood nak buat PSI....bila dah kat rumah memacam kena buat...aku tak kisah klu orang kata aku tak campur ngan orang ker ape ker....yang penting aku mesti dulukan anak aku....tak dapat makan sedappun tak ape asalkan aku dapat buat PSI aku tu...rugi betul klu dah skip...susah aku nanti....

so ape pendapat korang...adekah korang akan gie MAJLIS tu atau korang duduk kat opis kerana semata2 nak buat PSI......

23 conteng-conteng:

IbuHakimHaikal berkata...

Salam kak zai...selamat hari raye..lama xjenguk kak zai..pendapat sy lah kan kak zai..klu nk pegi blh..tp ape2 pun kak zai mesti cr tempat utk perah susu..hebatlah kak zai guna taknik marmet..boleh ajar sy lah nt..hehe..

Hamizah berkata...

seronoknya BF baby sendiri, ye..

kalau saya, pergi majlis tu..cari tempat psi yg selesa, mesti ada kan..

Fieza79 berkata...

pegi la..mesti ada tmpt yg selesa tu...konfem ada la tak pegi lg mana tau kan..?

zurazari berkata...

ikut kater hati... insyaallah ader tempat yg sesuai=) baguih nyer masih perah... zura da tak perah da...

az rina a.k.a jaijina berkata...

ish, susah jugak kalau macam ni kan..itulah delima ibu² yg menyusukan, rina pon penah alami..kalau skip sesi ngepam, pasti hasil tak memberangsangkan..

kalau rina mybe pg, insyaallah, adelah jalan penyelesaianya nnti..harap² dipermudahkan, amin..

Lelord berkata...

ahehehehehe pegi aje zai..lela rasa ade tpt leh wat kije...ekceli majlis tu kat ne? kalau la lela ade kat BP kan bagus leh jumpe..ni beribu batu jauhnya

lydzar berkata...

kalau saya, mmg saya tak pegi kot..mmg rasa ralat kalau tertinggal sesi pumping..

Ain berkata...

susah jugak nak fikir ni...

huhuhu....

mungkin ada kot tempat yang sesuai kat sana untuk zai buat PSI...

mudah-mudahan allah permudahkan segalanya...

AngahSayang2314 berkata...

kak ida apa yg penting cuba tanya hubby dulu??? lepas tue baru buat keputusan & kalau angah pilih yg dekat sikit senang....

smms berkata...

salam kenai kembali ..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

tak leh mtk tukar ke kak? bgtau masalah akak..awe rasa mereka faham

Zaidah berkata...

@IbuHakimHaikal akak tak pernah gie tempat tu so tak tahu sama ada ade tempat atau tidak...

Zaidah berkata...

@Hamizah may be ade tapi zai tak pernah sampai lagi kat situ...so tu yang tak tahu tu...klu dulu masa gie mersing memang zai tahu ade bilik boleh buat PSI

Zaidah berkata...

@Fieza79 betul tu...

Zaidah berkata...

@zurazari alhamdulillah...masih lagi memerah n adam dah nak masuk 1 tahun 4 bulan dah...

Zaidah berkata...

@az rina a.k.a jaijina memang tension klu skip sesi mengepam nie...nanti dapat skit..

.:fyzz:. berkata...

ooo akak full bf yer..sonoknya..

kalau fyzz...if rasa menyusahkan skip je function tuh..tp the other way..maybe cari tmpt yg sesuai skit la..asalkan selesa kan akak kan..

mamaaerish@eb berkata...

stuju... ank comes 1st... tuh sbb kalo outstation jerk, eb bwk skali baby... ;p

Zaidah berkata...

@Lelord kat bandar BP...tapi memang tak pernah lagi gie kerja kat situ...

Zaidah berkata...

@Ain terima kasih ain..insya Allah...

ainzuryn berkata...

sy pun breastfeeding anak dah setahun setengah dah. sy tk keje jd takyah guna botol...cara senang beroleh pahala.

Lynn Nasir berkata...

duk opis, PSI.

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

kak zaidah

pi jer,..sure ada tempat selesa...
harap2 kak sucess dalam apa y kak lakukan..

suka, sangat...bb kak masih dapat susu ibu

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL