Ayah...oh....Ayah....

9.11.10

Memang heran...apa kenapun aku tak tahu....itu yang buat aku pening n kekadang naik angin satu badan tu....klu ikutkan hati nak aje aku ikat badan diorang nie....

Aku just nak pandangan koranglahkan...anak aku sape lagi Nabil ler...tak bleh langsung lekang ngan ayahnyer...klu ayah pergi kerja siap pesan lagi "ayah...ayah balik cepat yer....ayah balik pkul 11.00 yer...jangan balik lambat yer...bla..bla..bla..." mengalahkan aku yang pesan ngan suami....baru setengah jam asben gie kerja dah nak tepon....bukannyer ape just tanya ayah kat mana....pesan lagi suruh balik cepat....mak oi....

pernah satu ketika dolu tu....nabil asyik tepon ayahnyer aje...asben aku bagitau yang dia tengah bawak keta...jangan tepon selalu...last2 asben aku offkan tepon....bila dia tepon tak dapat..terus melalak...macam mati bini....aku tanya
 "kenapa nangis..." 
" tak dapat tepon ayah...."
" ayah tengah bawak keta...habis tu nabil asyik tepon aje...ayah offlah tepon..."
" nabil bukan ape..nabil takut ayah masuk gaung.....habis tu sape nak tidur ngan nabil nanti..."
" adeker doakan ayah macam tu....apelah anak aku nie..."

satu part yang memang kekadang aku naik hangin jugak nie bila suruh tidur...selagi ayah tak balik kerja selagi tu tak nak tidur...nak tunggu ayah balik...nak tidur ngan ayah....bla..bla....klu memalam tu dia sedar ayah tak ade kat sini dia mesti dia carik kat bilik aku....nak buat macam manalah nie yerk.....

satu part lagi....nak ayah ambik dia balik daripada sekolah sedangkan aku dah bayar dah kat pakcik van yang hantar gie n balik sekolahr setiap bulan ...itupun nak ayah jugak...dahlah pagi ayah dah hantar gie sekolah...balikpun nak ayah jemput lagi....

pandai plak dia menjawab klu ditanya 
"klu ayah mati nabil nak ikut sape...?"
"ibukan ade..ikut ibulah..."
"ingatkan nak ikut ayah masuk kubur..."
"tak nak lah..."
"habis tu semua ayah....."

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

16 conteng-conteng:

Mimie.Candy Cane berkata...

hehehe..pandai pulak dia nak ikut ibu..

Zaidah berkata...

Mimie.Candy Cane : tulah pasal.....pilihan kedua kot...hehehe

rATu kEBaYA berkata...

ish... anak ayah ni... mesti rapat sangatkan

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil berkata...

Dia mcm 2 sebab ayah jarang ada dpn mata 2.. ibu selalu ada.. cuba sekali ibu x ada.. ha!!!! mati kutu ayahnya.. ;o) Aqil pun mcm 2 kak ida.. naik rimas ayahnya.. dah ayahnya layankan aja.. dia ngada2 jadinya..

syariza09 berkata...

ni mesti rapat sgt ngan ayahnya, tu yg x leh berenggang tu

|| NaFiRaa || berkata...

hehehe... macam2 kan ragam anak nih..kadang2 fenen nak melayan.. my anis pon macam tuh.. kalo papa dia keje siang.. papa kene tido tengah2..kalo papa dia keje malam..elok jek dia tido ngan mama dia..haih~

MAMASYAZA berkata...

anak akak, siratu tu memang anak manja abah. kalo tak nampak abah, mesti kena call cari abah, rindu kat abahhh, macam2 la.kalo time dia tak sihat, lagilah dasat dia asik call en. abah

Mieja@Faiza Amir 2001 berkata...

zai, comelnya nabil.....betul2 anak ayah tuh:):)

PS: zai ambik tag yer, kita tag awak...hikhikhikhik

Zaidah berkata...

@rATu kEBaYA tak bleh dipisahkan

Zaidah berkata...

@Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil kekadang tu geram tau ina....macam nak cubit2 terlebih manja..

Zaidah berkata...

@syariza09 ha'ah..apa2 ayah...

Zaidah berkata...

@|| NaFiRaa || hehehe...nie ayah selalu tidur ngan dia...memang feninglah

Zaidah berkata...

@MAMASYAZAbiasa anak2 nie lekat ngan ayah...jarang ngan ibu..kenapa yerk

Zaidah berkata...

@Mieja@Faiza Amir 2001 ha'aah...

~ Mummy Gee ~ berkata...

haha ibu jeles...ibu jeles...hehhehe

sarah-najwan berkata...

anak saya kalu ayah nk pi jalan2 baru nk ikut...kalu tak..membontoti emak aje kejenya...seme gtu...mak..mak..mak..

tertukar dgn awak kan..hehe

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL