Jaundice Plak...

14.2.11

Hari jumaat lepas aku sms bos aku...aku nak gie HSI untuk melawat adik aku....bila tiba di sana kena tunggu lagi sebab waktu melawat 4.30pm....

dapat jumpa ngan adik aku sekejap aje lepas tu dia n suaminyer gie tengok baby kat ward baby...tak macam kat HSA...walaupun selain mak n ayah tak bleh masuk tapi still bleh tengok daripada luar...tapi kat HSI langsung tak nampak...sebab dihalang ngan dinding n cermin.....nak ambik gambar pun tak dapat sebab hanya parents aje yang dibenarkan masuk,....pas tu guard memang kat situ aje...

menurut adik ipar aku...segala wayar jantung, oksigen, dan sebagainyer telah dicabut yang tinggal hanyalah drip...cian kat baby sebab langsung tak minum dari dilahirkan sehinggalah semalam (Sabtu) dipuasakan.....memang belum minum sebarang minuman....semalam call adik...baby dah ok skit cuma tunggu result ujian darah pada hari isnin nie.....sekarang nie timbul plak jaundice yer lah baby tu puasa memang senang kena jaundice....

petang jumaat adik aku ambik keputusan untuk balik ke mersing...sebab badan2 dia dah sakit....nak berurut n breast dah mula membengkak....tinggallah baby kat hospital sorang...so ayah dia ajelah yang datang jenguk petang semalam...

untuk baby a.k.a Muhammad Fawwaz semoga tabah n kuat yer....klu baby kuat cepatlah balik...cian kat mama asyik nangis aje.....

15 conteng-conteng:

munna berkata...

Semoga baby Muhammad Fawwaz.. cepat sembuh dan kuat ye...

serupa macam kat wad nicu kat temerloh ni.. nak tgk baby cuma parents je boleh... babu duduk nun jauh kat dlm ..mmg org luar tak leh tgk langsung

lydzar berkata...

ciannya baby tu. semoga dia cepat sembuh..

mak dia pon kena balik berurut jugak, nnt dh setel bab rawatan emak dia, baru la dia kuat nk jaga baby dia pulak kan..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Siannye Zai..
Semoga Baby muhammad Fawwaz cepat sembuh..sian gak kat mama dia..dh lah ni anak yg 1st kan..Faham gak camne perasaan mama dia tu..

abah dan mak haqq berkata...

uwaaaa...
sedihnya kak zai...
dulu saya pun nangis bila haqq lapar susu..
inikan pula baby fawwaz kena tahan wad pula...

alaaaaaaaaaaaaa... :(
semoga cepat sembuh ya fawwaz..
mama bersabar ya..

ala kak zai.....
kesiannyaaaaaaa.. :( :(

|| NaFiRaa || berkata...

moga baby cepat sembuh.. kesian kalo baby yg kena tahan kat wad.. dah kecik.. kena cucuk sana sini plak..

sarah-najwan berkata...

ala..siannya kat bby baru lahir kene tahan wad..sgt pilukan melihatnya..

semoga fawwaz cepat baik yer..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ berkata...

kesiannay baby :(

teratai berkata...

semoga anakanda cepat sembuh!Dulu masa anak kak kecik2, baru lahir kena jaundice, kak mandikannya dgn air bunga cina (beli kat kedai sense)

Zaidah berkata...

@munnaterima kasih munna....semoga dia cepat sembuh...

Zaidah berkata...

@lydzarmak dia berurut jugak...bidan tu kata dah masuk angin...

Zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAmama nyer asyik nangis aje lily....

Zaidah berkata...

@abah dan mak haqqmemang sedih yaty....bila bagi susu baby tak nak...

Zaidah berkata...

@|| NaFiRaa ||selagi kat spital memang asyik kena cucuk aje...

Zaidah berkata...

@Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ :(

Zaidah berkata...

@terataiselalunyer minum susu kambing aje..nie ade petua baru bleh jugak cuba...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL