Aduhai Anak...

1.3.11

Sebenarnye dah lama nak buat n3 tapi tak sempat aje...pastu tak bleh nak upload gambar tu yang main nanti..nanti aje...

nak update tentang Firas a.k.a Adam.....
dah berusia 1 tahun 8 bulan....n dah banyak dah kerenahnyer....
dah pandai sebut ari = jari...
alik = balik...
dah pandai pakai seluar sendiri...n bukak baju sendiri walaupun selalu sangkut kat tangan...
makanpun dah tak mahu ibu suapkan...semuanyer nak buat sendiri...klu ibu nak suapkan terus merajuk tak nak makan....



ibu sibuk menyapu sampah dia pun sibuk main..


tolong ibu memberus kolam ikan yang sekangkang kera besarnyer....nak tahu dengan ape dia menggosok kolam ikan tu....kita tengok nanti...


begitu gigih...


nampak tak berus gigi tu....ngan berus gigi adam berus kolam ikan...ibu suruh berus gigi dia bleh plak berus kolam ....


pastu pijak pagar ibu...tak puas ngan itu...


kat mana nak diseret pagar tu adam....


cuba nak keluar pagar


cuba untuk start motor....


cuba nak naik motor....sambil mulutnyer bunyik 'vrommmmm'




dah jom masuk rumah....

p/s....tuan rumah nak gie out station jap...nanti sambung n3 lain...

44 conteng-conteng:

Zue AnnaLeeya berkata...

bdk tgh membesar gitulah gayanya zai... ader jerk akal yg nak dibuat... kdg2 mau ilang sabo kan??? airel pon gitu gak... tp itu tandanya anak2 kita kretip dan pjg akalnya... hehehe....

ch@ berkata...

sebaya dgn oni, tapiii firas dah banyak belajar. comella dia. mesti kakZai selalu main kejar2 ngan dia kan? hiii. cantikla rumah dia ada kolam. ni yg best rumah ada tanah ni.

✿ etiey erywan ✿ berkata...

hmm rasanya sebaya dengan eysraf. semua dia nak buat sendiri. event makan pun. tengah besar ni sgt menguji kesabaran kan..

|| NaFiRaa || berkata...

pandainye dia~ tolong ibu cuci kolam ikan yer~

Fieza79 berkata...

wahh cuci kolam dgn berus gigi..jgn nnt gi gosok gigi pulak yang oii...hehee kelakar jela...

Hamizah berkata...

gosok gg ikan ke?

lydzar berkata...

alahmak, gosok kolam pakai berus gigi!! abesla stok berus gigi kalau mcm ni hehe..

rATu kEBaYA berkata...

comel dia tak berbaju.. rasa nak picit je.. hehehe.. nasib anak zai..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Rajin Firas tlg ibu yer..hehe..klakar plak berus kolam guna berus gigi yer..hehe..mcm2kan perangai budak2 ni..mencuit hati sungguh.. ;)

Mamamya berkata...

wahh...firas kat sini dah besar lah comel bila nak start moto tu... ;)

Citarasa Rinduan berkata...

kak....belum 2 tahun dah secerdik gitu

peeh............bagusya firas...

kak, Nak join gathering ke umah CMG idak>>

ben pun ada..

dinor's family berkata...

budak2 mgkin boring xde ape nak buat so..mgacau ibu je la....ijat pun same bla time ibu nak kemas rmh time tu la dia nak sepahkn mainn

sarah-najwan berkata...

hehe..anak2 ni memang gini..salu lebih baik kita xbg dia buat..jika tak..mak aiihhh..penat nk simpan semula..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah rajin sungguh anak bujang ni berkebun ye....klik2 HB kat sini

~Siti Hajar~ berkata...

Alahai rindunyer kat Firas ni...

amboi mcm2 dh blh buat yer, semua nk buat sndiri plk tu, tu tandanya little hero ibu d besor...hehe

munna berkata...

alahai rajinnya firas memberus ...tapi guna berus gigi ajer... bila nak siap .... budak besar2 ni mmg suka buat kerja sendiri ...

AngahSayang2314 berkata...

kak zai kita kena sabar ngan kerenah anak2 kan???

AshAnas berkata...

anas naik moto, suh kita naik skali ngan die... hehe...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wah rajin anak omak..bleh wat menantu nie=)heheh

shi3la berkata...

hahaha rajinn tuhhh..anak sapa la haiii...

anak-anak memang akan buat hati kiter merinduuu kan kak...kalau kat opis nak cepat-cepat balik main ngan derang..biler bersama derang plak rase nak cubit2 jerk..geram tak nak dgr cakap..

tapi tuelahhhh ibu dan anak ada rasa yang sukar diungkapkan..herrmmmm

Lelord berkata...

hahhahahhaha aduhai anak...senyum2 baca n3 ni.

comel sgt

Adyshariz berkata...

rajinnya firas..tang berus gigi tu mmg kelakor..maunya lebam baru bersih kolam tu..hehe..anak omak

Zaidah berkata...

@Zue AnnaLeeyamemang kreatip zue....ade aje yang nak dikerjakan diorang nie kan...

Zaidah berkata...

@ch@alhamdulillah cha...sekarang nie tengah sibuk nak bercakap....kolam kecik aje cha...lagipun memang suka bela ikan..

Zaidah berkata...

@✿ etiey erywan ✿memang menguji kesabaran...klu makan tu memang bersepahlah...

Zaidah berkata...

@|| NaFiRaa ||meringankan beban ibu...huhuhu

Zaidah berkata...

@Fieza79ibu dah beli berus gigi lain...memang pantang nampak berus gigi asyik buat main aje..

Zaidah berkata...

@Hamizahhahahaha...a'ah...

Zaidah berkata...

@rATu kEBaYAkekadang pakai bajupun susah...asyik nak larik aje..

Zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAbetul tu lily....itulah memori indah untuk kita..

Zaidah berkata...

@Citarasa Rinduanbelum dua tahun lagi...jun nie baru cukup 2 tahun

Zaidah berkata...

@dinor's familykekadang geram jugakkan nor...mana taknyer penat nak mengemas..

Zaidah berkata...

@sarah-najwantahu tak ape...

Zaidah berkata...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqisanak teruna mithali...

Zaidah berkata...

@~Siti Hajar~yer lah hajjar...semakin membesar...semakin banyak kerenahnyer...

Zaidah berkata...

@munnabila kita tak bagi merajuk ajelah kerjanyer

Zaidah berkata...

@AngahSayang2314betul tu angah...

Zaidah berkata...

@AshAnasdia nak bawak ibu gie jejalan kot..

Zaidah berkata...

@wan nurul hezrina abd halimbleh jugak...hehehe

Zaidah berkata...

@shi3labetul tu shiela...bila kat tempat kerja nak cepat2 balik bila dah dengar diorang geram plak ngan perangai diorang yang memacam

Zaidah berkata...

@Lelordterima kasih lelord

Zaidah berkata...

@Adysharizitu sampai ke petang tak siap2 lagi bersihkan kolam tu...hehehe

CuTeMiUt78 berkata...

hik..hik.. tersengih2 tgk gelagat adam... siap nak gosok ngan berus gigi tu..

MamaYatie berkata...

rajin anak teruna zai..hik3x..tp bagus mcm tu, seronok tngk budak2 cergas & aktif

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL