Kenapa Diam...

9.3.11

Kekadang bila ade sesuatu perkara ade ketikanyer bleh kita luahkan n share ngan orang..tapi ade perkara yang lain kita tak bleh share ngan sesiapa...n mengambil keputusan untuk berdiam diri...kerana itu lebih baik daripada kita bising-bising macam ayam bertelur sebijik riuhnyer sekampung....

Bila berdiam bukan bermakna kita perlu dipijak2...tapi kita berdiam untuk meredakan keadaan n berfikir ngan sebijaknyer....

aku teringat senario perbualan anak2 aku...

nabil : kenapa kakak diam....ada masalah ker...

nabilah: tak ade apelah...

nabil : kakak macam ade masalah aje....cakaplah...
(macam orang besor aje cara bercakap)

aku rasa kakak penat sebab tu dia diam n memikirkan tentang ujian yang sedang berlangsung minggu nie...

p/s ibu doakan semoga kakak dapat menjawab soalan ujian ngan mudah n senang n dapat markah yang tinggi...amin....

26 conteng-conteng:

Sidratul Muntaha berkata...

amin..
insyaa Allah
doa seorang mak itu sangat berkat..

Lelord berkata...

wahhh nabil amik berat pasal kakak...good2

✿ etiey erywan ✿ berkata...

bagus dua beradik tu.. hmmm im agree ayat pertam atuh. benar sekali kan

♥ Che NamNam ♥ berkata...

kalau maser haku kecik-kecik dolukan kak,kalo haku diam tue sebabnyer haku marahkan mak haku and now kalau haku diam tue maksudnyer haku marahkan laki haku..hahaha...

kesimpulannyer bila marah haku akan diam.ntah-ntah kakak marahkan maknyer kut..mhuahuahua..gurau jerk kak..

anak-anak neh kalau diam selalunyer derang penat tak pon sakit.Hakukan kalo anak diam tuh runsing plak rasenyer..macam-macam plak haku pikir kang..huhu

Ely Hasrul berkata...

sweet nye nabil bleh tnya kakak dia cmtu.. xoxo

Fieza79 berkata...

amboi ckp mcm org dewasa la...dgr kelakar pulak...hehe

ch@ berkata...

comel je perbualan tu kak. pandai nabil berfirasat tentang kakak dia. kalau kita, diam tu sebab kita lapar. tak mampu nak berkata-kata.

Amy Syaquena berkata...

kakak stress tue.. adik betul2 amik berat pasal kakak..

LyNn HaMzAh berkata...

moga kakak dapat jawab soalan exam dgn sempurna...

abah dan mak haqq berkata...

nabil tu mmg banyak mulut..
huhuhuhu..
semoga kakak dapat menjawab exam dengan cemerlang ya :)

~Siti Hajar~ berkata...

xperlu kata apa-apa...senyummm.......

CuTeMiUt78 berkata...

yup betul tu.. hik..hik...hik budak2 sekarang semakin bijak kan

MamaYatie berkata...

amin! semoga kakak cemerlang selalu yer..!

Zaidah berkata...

@Sidratul Muntahaalhamdulillah...insya Allah...

Zaidah berkata...

@Lelordadik mithali...

Zaidah berkata...

@✿ etiey erywan ✿terima kasih...

Zaidah berkata...

@♥ Che NamNam ♥mungkin penatlah tu shiela...atau macam shiela cakap...dia marah katibunyer kot...huhuhu

Zaidah berkata...

@Ely Hasrulitulah ayahnyer cakap...tanya2 macam profesor...

Zaidah berkata...

@Fieza79tahu tak ape.... :)

Zaidah berkata...

@ch@lapar tak kot sebab baru aje lepas makan...kot melayan perasaan kot...

Zaidah berkata...

@Amy Syaquenaadik sayang kat kakak...

Zaidah berkata...

@LyNn HaMzAhamin...

Zaidah berkata...

@abah dan mak haqqdia tu memang banyak mulut...

Zaidah berkata...

@~Siti Hajar~hehehehe

Zaidah berkata...

@CuTeMiUt78bebudak alaf baru

Zaidah berkata...

@MamaYatieamin...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL