Selalu Lupa Hand Break....

9.3.11

aku cuma nak tanya korang aje .....saja nak isik masa santai korang....kepada rakang blogger yang pemandu tegar...pernah tak korang tengah2 memandu bila nak speeding aje....keta macam tersenggut...senggut...n slow....

perkara macam nie selalu jugak terjadik kat aku....bayangkan daripada JB sampai Kulai asyik macam tu aje...rupanyer bila aku nak berhenti baru aku tahu yang hand break ..aku lupa nak turunkan....klu selalu mcam nie memang rosaklah keta aku....cuaikan....

p/s boring nie....

23 conteng-conteng:

r|nA @ ja|j|na berkata...

penah terjadi sekali, pastu asal naik kete mesti alert hand break..cume time nak benti pulak yg lupe nak tarik hand brake, yg ni pon cuai gak, ekeke..

mamalieyna berkata...

aduhai...tak pernh alami sbb tak pernh drive sndiri..ekek..tp haih la rosak la gitu kalau sokmo2 gitu..hehe..

Normaliza berkata...

penah gak jadi camni. bila dah sampai rumah baru perasan. masa tu tayar dah bau hangit semacam. nasib tak apa-apa

Seindah Bicara 2 berkata...

isk2.. xpe2, nnt g la bengkel, cek yg mne patut. iallah, x de pape. sbb hand break x connected ngn footbreak.(klw x silap saye la) krenye klw handbreak ade probs, iallah krete x de pape. =)

azleya in the house berkata...

pasni careful oke. ;)
cute blog.. =)

ummi nia berkata...

jom join contest..

http://umminia.blogspot.com/2011/03/contest-pertama-utk-belog-ummi.html

CuTeMiUt78 berkata...

klu keta auto.. kira masih blh gerak gak.. klu handbreak tak turun.. keta manual.. memang2 confirm tak blh jalan dah

MamaYatie berkata...

masa mula pandai bwk keta dulu, selalu jer lupa :p

AngahSayang2314 berkata...

wahhh bahaya nie...guna kereta auto ke??? so far buat masa nie tak pernah lagi la...

Zuwairi Aiman berkata...

Tesumbat mane2 ke... chek la dulu

fiza berkata...

Saya pernah sekali jer. 1st day & 1st time drive ke office. Dari Bangi ker cyberjaya, dah parking baru prasan Handbreak tak tarik ^_^

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum..

salam ziarah dan folo blog ini..

saya belum pernah lagi terjadi mcm nie tp mmg ia bahaya..boleh ebrasap disc break dibuatnya huhuhuhh

~Siti Hajar~ berkata...

keta sy klu xturun handbreak xleh jalan tau, selamat!

tp keta my hubby plk klu tarik handbreak pn still leh jalan, tp cam ketat la sikit nk jalan tu, my hubby ckp klu biar lelama blh berasap tayar tau..

*berasap xpe lg, klu tbakar...???...takut nk bygkan...hehe

.: iEyLa :. berkata...

huhu..penah jgk cmni..smpai kat petronas berasap kot tayar...huhu..
pastu ingt slalu dh..hehe

mommylavender berkata...

penah abang somi...tetibe bau hangit jer,,,, rupe nya tayar..hndbeark tak turun~ bese la lau lelaki yg silap...siap senyum lagi~hee

mommylavender berkata...

penah abang somi...tetibe bau hangit jer,,,, rupe nya tayar..hndbeark tak turun~ bese la lau lelaki yg silap...siap senyum lagi~hee

sarah-najwan berkata...

xpenah sb saya mmg beringt2 ketika nk drive..check betul2..

bahaya ni tau..hati2 deh..and kene igt sokmo2..

Tasha berkata...

my dad pernah terbuat benda mcm tu. sampai kat rumah, bau hangit tayar. jarak cuma 20 KM je.

Citarasa Rinduan berkata...

Ya Allah...kak zaidah..
wat boleh jadi lagu tu..
bahaya tau..bukan hand break boleh haus...
kak pun diundang bahaya..hati2 yer kak....

dinor's family berkata...

bla time mula blajar keta slalu lupa. penah tjadi pada suami dr pj smp bangi lupa nak turunkn handbreak brasap tayar.

✿ etiey erywan ✿ berkata...

huahua bahawa tu zai weh.. pernah gak sebenarnya terjadi.. keh keh

Sky Before Pinky berkata...

erm..saya pernah gak..awat lah..masa nak wat drift nie lah..kete cam tersenggt2..hehe..rupa2nya handbreak tak turunkan..adeii.. tergelak pon ada gak..akibat kealpaan nie..boleh rosak kete..ish3

Alyna Nana berkata...

Patutlah kereta sy slow semacam je,nk bwk laju2 rase brat je.smpai umah,bnti kete nk tarik handbreak.. rupenye memg xtrunkn dr td!. bau hangit je. tak0tlah pape trjdi kt kete sy.. :-(

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL